Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Пошкоджений склопакет - як ремонтувати?

wow4yk

Рекомендовані повідомлення

Після того як помив вікна, через пару днів, виявив неприємний дефект слкопакету на глухій стулці - невеличкий скол в діаметрі 2-3мм ідесь 1-2мм глибиною, зі сторони приміщення. Правда є мілімітрові тріщинки і в глибину і вбоки.

 

Склопакет однокамерний енергозберігаючий.

 

Звісно вважаю це своїм провтиком, що непомітив цього дефетку раніше, але окрім можливих варіантів "ремонту" задався питанням, коли точно зявився цей дефект і чому я його провтикав.

 

Думаю, якщо тріщина-скол пройде наскрізь то склопакету і його енергозберігаючим властивовстям настане кришка. Склопакет умовно 145х70 см (ВхШ) та щей зі шпросами, що мабуть додасть ціни заміни в майбутньому.

 

Тому перше питання, яке виникло, як його(скол) підремонтувати власними силами ? Вроді є якісь полімери на зразок стоматологічних (твердіють під УФ) чи якесь рідке скло... Лобові вікна авто знаю латають, але там гартоване скло або триплекс. Оптичні дефекти після ремонту мене не дуже цікавлять, найбліьше перживаю за розгерметизацію склопакету в майбутньому, якщо тріщини почнуть рости.

 

Найбільше вірогідним був варіант коли монтажник, той що і встановлював вікно, коли встановлював відлив (через 1 міс), розпакечував це вікно і десь нечайно стукнув може і гострим кутом відливу. Інших "небезпечних" робіт біля цього вікна ніхто ніколи не робив, наскільки знаю.

 

Коротше мучало мене питання вже давно, але якось на ньому не було можливості зосередитись. Ось недавно вирішив сфотографувати скол фотоапартом в режимі макрозоймки, щоб задати вищезгадане питання про ремонт на форумі.

 

IMG_5370_1.thumb.jpg.a1085a2f22bf08ee849427ba82832ae3.jpg

IMG_5371_1.thumb.jpg.dde30f36ccd911f436e021766a5ba8e4.jpg

 

Але збільшені фото додали тільки ще більеш запитань. Судячи по характеру сколу - це скол в результаті темпартурної дії типу сварки, або може іскри від болгарки - див фото. По центру видно щось назразок куску сплаву металу і почорніння-нагар місцями, ІМХО.

Може і помиляюсь, але закралсь підозра що або склопакет з самого початку був дефектний (з виробництва), або може коли монтажник різав болгаркою відлив коло склопакету - кусочок розпеченого металу попав на скло.

 

 

Що скажете про характер пошкодженян судячи по фото ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

як його(скол) підремонтувати власними силами ? Вроді є якісь полімери на зразок стоматологічних (твердіють під УФ) чи якесь рідке скло... Лобові вікна авто знаю латають, але там гартоване скло або триплекс. Оптичні дефекти після ремонту мене не дуже цікавлять, найбліьше перживаю за розгерметизацію склопакету в майбутньому, якщо тріщини почнуть рости.

 

Підказали в іншій гілці

soglassie.com.ua/production.php?item=26 ---- это для стекла клей.,но если не будет запотевать,то можно и не трогать.

 

Але хочу підремонтувати наперед, щоб попередити прохід тріщин наскрізь і як результат - запотівання.

Змінено користувачем wow4yk
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

- Можно пробовать " народные" методы

- В идеале менять пакет

- Жить с эксклюзивным окном (второго такого пакета ни у кого не встретите!), но вопрос как долго енергосберегающее стекло разводами не пойдёт(потом см п 2)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 тижні потому...
Наразі домовились з виробником, якщо підуть тріщини або розгерметизується склопакет то поміняють.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если у Вас енергосберегеющий пакет с аргоном (или крептоном) то но скореее всего уже улетучился и теплоефективность намного меньше.

Советую, по возможности, поменять пакет до холодов, так как его скорее всего прийдется отвозить обратно на производство и таи ремонтировать и на это время у вас будет открытый проем, а зимой это будет совсем не хорошо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Энергосберегающий пакет не ремонтируют в 90% случаев просто изготавливают новый. Смысла везти старый стеклопакет нет!!!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Согласен. Но по своему опыту скажу что стоимось нового пакета будет минимум в 2 раза дороже ремонта старого.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пакеты вообще ремонту не подлежат, только замена. То, что делают в гараже на коленке, уже пакетом не является. ИМХО.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Склопакет без аргону. Він пережив вже пів останньої зими. Щоб він запотівав із середини то непомічав, якщо таке помічу цієї зими, то тоді на заміну - хай привозять новий, і міняють.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...