Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Аттестованные исполнители технической инвентаризации

Sergey30

Рекомендовані повідомлення

...

Подскажите пожалуйста, где можно подать заявку на аттестацию? и вообще какие-нибудь подробности на сегодняшний день по поводу аттестации?

...

 

budex.pp.ua/

 

а также:

 

minregion.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=394%3Aprofes%D1%96jna-atestacz%D1%96ya-umovi-nadannya-formi-ta-zrazki-dokument%D1%96v&Itemid=308&lang=uk

 

Успехов Вам!

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Наказ №2 вступил в силу.

zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0113-13

 

Soyka! Снимаю шляпу перед Вашей оперативностью.

 

В ДК 018-2000 есть позиция:

"1110.3 - Будинки садибного типу."

 

Каким кодом теперь надо обозначать "Одноквартирні (садибні) житлові будинки"?

 

А вот примерно так теперь выглядят основные приложения ТП (см. во вкладке)

Додаток .zip

Змінено користувачем consultant
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Soyka! Снимаю шляпу перед Вашей оперативностью.

 

В ДК 018-2000 есть позиция:

"1110.3 - Будинки садибного типу."

 

Каким кодом теперь надо обозначать "Одноквартирні (садибні) житлові будинки"?

 

Так этим и обозначать.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В ближайшее время изготовим несколько техпаспортов.

Сообщу здесь о реакции в службах и департаментах :rolleyes:

 

Может кто быстрее получить результат, тогда узнаем реакцию от вас =@

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

www.epravda.com.ua/publications/2013/01/31/359054/

 

На мою думку, це самий об'єктивний аналіз проблем технічної інвентаризації та реєстрації нерухомості. Ось тільки дві цитати:

 

"Неприємним сюрпризом для громадян став і розмір плати за реєстрацію майнових прав. Офіційно було оголошено, що за реєстрацію прав у новому реєстрі треба буде сплачувати 119 грн держмита та 120 грн за надання інформації з реєстру. Проте широкий загал забули сповістити, що тепер не будуть видавати одне свідоцтво про право власності або витяг на всіх співвласників об'єкта нерухомості.

За новими правилами кожен з власників отримає свій папірець, а значить, і платити кожен з них буде і мито, і плату за користування реєстром. Чи можуть власники отримати одне свідоцтво чи витяг і тим самим зекономити, невідомо.

Також публіці ніхто не розповів про те, що коли нотаріус вносить відомості до реєстру чи перевіряє їх у ньому, йому потрібно проводити пошук в електронному реєстрі близько 11 разів, і кожна така операція коштуватиме за тарифом Мін'юсту 68 грн, які, звичайно, громадянам доведеться викладати з власної кишені."

 

"Як же тоді держава зможе захищати права власників нерухомості, якщо вона не має доступу до реєстрів? За словами заступника голови Державної реєстраційної служби Інни Завальної, її відомство підготує законопроект, який забезпечить доступ служби та нотаріусів до старих реєстрів. Проте на це потрібен час, а як працювати до ухвалення нового закону?"

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Здравствуйте.а может кто-то подсказать мне могут ли получить сертификат не сотрудники БТИ(или точнее бывшие сотрудники)?стаж работы в БТИ около 6 лет уже был,образование соответствующее.везде просто написано,что только сотрудники БТИ могут проходить такую аттестацию и вот немного не пойму,могут ли бывшие сотрудники записаться на прохождение такой аттестации для получения сертификата.

спасибо за помощь)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Здравствуйте.а может кто-то подсказать мне могут ли получить сертификат не сотрудники БТИ...

 

Теоретически, в нашей стране нет ничего невозможного. Особенность сегодняшнего дня такова, что если все (в том числе и бывшие) сотрудники БТИ ломанутся за сертификатами, то чисто технически будет парализован процесс аттестации для всех. Очевидно, поэтому и организовали экспресс-аттестацию по одному сотруднику от каждого БТИ, чтобы не прерывалась техническая инвентаризация в уже устоявшейся структуре.

 

Лично Вам я советую попытаться получить сертификат инженера-проектировщика, либо инженера технадзора. Формально, такой сертификат также даст право оформлять техпаспорта.

 

Учтите еще такой ньюанс. Через пару недель в парламенте будут слушания, по результатам которых изменения в инструкцию будут либо узаконены, либо отменены. В случае отмены сертификаты инженеров техинвентаризации можно будет выбросить.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Рецепт від Тетяни Монтян:

 

- Створити робочу групу не лише з чиновників Мінюсту, а й з представників нотаріату, БТІ, адвокатів тощо – для негайної докорінної переробки Закону "Про державну реєстрацію майнових прав..." та підзаконних нормативних актів; виправити всі "ляпи", з якими вже зіштовхнулися правозастосовувачі, та звернутись з проханням до правозастосовувачів з проханням повідомляти робочій групі про всі нові знайдені "ляпи"...

 

blogs.pravda.com.ua/authors/montyan/510fae8ccb3eb/

 

(Професійна підбірка цитат про реєстрацію нерухомості)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"...фахівець, пройшовши атестацію, може відкрити свою справу та надавати послуги з технічної інвентаризації... "

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул

 

gorod.dp.ua/news/79185

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Рецепт від Тетяни Монтян:

 

- ... та звернутись з проханням до правозастосовувачів з проханням повідомляти робочій групі про всі нові знайдені "ляпи"...

 

(ссылка устарела)

 

"...зараз актуальним є питання про присвоєння адрес.

... законодавство зобов'язує реєстраційну службу вимагати від заявника документ про присвоєння адреси й на зазначений об'єкт. ...з реконструйованими будівлями справа трохи складніша. Виходить так, що такого будинку, який, до речі, вже мав адресу, необхідно ще раз отримати «прописку».

...за законодавством такі документи органи місцевого самоврядування видавати не можуть "

 

"...при видачі права власності на окремі будинки у садових, дачних, гаражних кооперативах цим будівлям повинні бути присвоєні адреси. Але цього раніше не робилося. Органи місцевого самоврядування не можуть цього зробити і зараз."

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

советую попытаться получить сертификат инженера-проектировщика, либо инженера технадзора. Формально, такой сертификат также даст право оформлять техпаспорта.

 

Формально??? А ПРАКТИЧЕСКИ кто либо с такими сертификатами пробовал не просто оформить техпаспорт, но и проследить его путь до юстиции при оформлении права собственности?

Их ПРАКТИЧЕСКИ принимают, или отказывают? Очень интересуюсь.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... но и проследить его путь до юстиции при оформлении права собственности...

 

politica-ua.com/koshmar-i-bardak-v-otdeleniyax-ukrgosreestra-podrobnosti/ :

 

"...На сегодняшний день ни один владелец жилья в Украине не давал письменного согласия на то, чтобы БТИ, сберегающие документы с конфиденциальными данными, кому-либо их сообщали. Поэтому местный совет, который примет решение о передаче информации из архива БТИ регистраторам Укргосреестра, нарушит закон. Любой гражданин сможет подать в суд иск о нарушении его прав и привлечь депутатов к ответственности..."

 

"...министр юстиции Александр Лавринович в пояснительной записке к законопроекту указал: выполнение норм документа не требует дополнительных расходов из местных бюджетов..."

 

"...Укргосреестр приобретал компьютеры на тендерных торгах по цене от 7 тысяч гривен, хотя в любом магазине такая же техника стоит около 4 тысяч гривен..."

 

"...некоторые нотариусы могут по незнанию проводить первичную регистрацию без заведения регистрационных дел. Внесение такой информации может быть признано незаконным, и люди столкнутся со множеством проблем..."

 

"...почти все предприятия БТИ подали в местные органы власти докладные. В этих документах содержится перечень всех законодательных актов, которые будут нарушены в случае выполнения рекомендаций Кабмина..."

 

Вопрос к БТИ:

- А если все такие умные, почему через суд никто до сих пор не отменил приказы Минрегиона № 658 от 28.12.2012 и № 2 от 08.01.2013?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

есть здесь кто-то кто получил этот сертификат?

Мы получаем на этой неделе сертификат по технической инвентаризации.

Думаю, до среды заберу.

А на проектировщиков есть и сейчас.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мы получаем на этой неделе сертификат по технической инвентаризации.

Думаю, до среды заберу.

А на проектировщиков есть и сейчас.

 

Очень рады за Вас! Скажите пожалуйста, а лицензию на проведение техинвентаризации нужно получать после сертификата, или это можно сделать и паралельно! Заранее спасибо!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... а лицензию на проведение техинвентаризации нужно получать после сертификата, или это можно сделать и паралельно! ...

 

Лицензий на проведение техинвентаризации нет. Откуда Вы имеете информацию о том, что они нужны? Или это только фантазии от дефицита информации?

 

Зато я предлагаю ознакомиться с разъяснением по поводу "кто же имеет право проводить техинвентаризацию" от Всеукраинской общественной организации "Асоціація експертів будівельної галузі" :

budex.pp.ua/index.php/nas-zapytuiut

 

"Технічна інвентаризація не є різновидом архітектурного чи інженерно-будівельного проектування, розроблення містобудівної документації чи технічного нагляду за будівництвом, внаслідок чого кваліфікаційний сертифікат, який дає право на виконання перелічених видів робіт права на виконання технічної інвентаризації не дає."

 

"Технічна інвентаризація включає у себе:

- визначення фактичної площі та об'єму;

- обстеження та оцінка технічного стану наявних об'єктів;

- установлення вартості об'єктів.

 

Аналіз діючого законодавства дозволяє зробити висновок про

відсутність обмежень щодо кола осіб спроможних виконувати першу (за

порядком розташування в інструкції) складову технічної інвентаризації -

визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів."

 

"...3 додатку №2 до Постанови (554) визначено, що до таких видів робіт (послуг) відноситься обстеження.

...виконавці обстеження об’єктів будівництва (у тому

числі і з метою оцінки технічного стану наявних об'єктів під час технічної інвентаризації) мають пройти професійну атестацію та отримати відповідний кваліфікаційний сертифікат. А відповідно до пункту 1.4 Інструкції один або більше відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію у Мінрегіоні України та отримали кваліфікаційний сертифікат мають працювати у складі суб'єкта господарювання, який виконує технічну інвентаризацію."

 

"Третя складова технічної інвентаризації з 29.01.2013 року не є

обов’язковою..."

 

Каждый видит то, что хочет. Я, например, вижу в ПКМУ 554 не "обстеження", а "обстеження в будівництві". А это же совсем другой коленкор!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Лицензий на проведение техинвентаризации нет. Откуда Вы имеете информацию о том, что они нужны? Или это только фантазии от дефицита информации?

 

Зато я предлагаю ознакомиться с разъяснением по поводу "кто же имеет право проводить техинвентаризацию" от Всеукраинской общественной организации "Асоціація експертів будівельної галузі" :

budex.pp.ua/index.php/nas-zapytuiut

 

"Технічна інвентаризація не є різновидом архітектурного чи інженерно-будівельного проектування, розроблення містобудівної документації чи технічного нагляду за будівництвом, внаслідок чого кваліфікаційний сертифікат, який дає право на виконання перелічених видів робіт права на виконання технічної інвентаризації не дає."

 

"Технічна інвентаризація включає у себе:

- визначення фактичної площі та об'єму;

- обстеження та оцінка технічного стану наявних об'єктів;

- установлення вартості об'єктів.

 

Аналіз діючого законодавства дозволяє зробити висновок про

відсутність обмежень щодо кола осіб спроможних виконувати першу (за

порядком розташування в інструкції) складову технічної інвентаризації -

визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів."

 

"...3 додатку №2 до Постанови (554) визначено, що до таких видів робіт (послуг) відноситься обстеження.

...виконавці обстеження об’єктів будівництва (у тому

числі і з метою оцінки технічного стану наявних об'єктів під час технічної інвентаризації) мають пройти професійну атестацію та отримати відповідний кваліфікаційний сертифікат. А відповідно до пункту 1.4 Інструкції один або більше відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію у Мінрегіоні України та отримали кваліфікаційний сертифікат мають працювати у складі суб'єкта господарювання, який виконує технічну інвентаризацію."

 

"Третя складова технічної інвентаризації з 29.01.2013 року не є

обов’язковою..."

 

Каждый видит то, что хочет. Я, например, вижу в ПКМУ 554 не "обстеження", а "обстеження в будівництві". А это же совсем другой коленкор!

 

Спасибо, но по ссылке я не нашел разъяснений по поводу того, кто же может проводить инвентаризацию, скиньте пожалуйста первоисточник.

Ха, ХА, по ссылке ответ МНЕ от Минбуда на МОЙ запрос по поводу паспортизации! Вот даю всем сканер документа.

Змінено користувачем Sergey30
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо, но по ссылке я не нашел разъяснений по поводу того, кто же может проводить инвентаризацию, скиньте пожалуйста первоисточник.

Ха, ХА, по ссылке наше ответ МНЕ от Минбуда на МОЙ запрос по поводу паспортизации! Вот даю всем сканер документа.

 

Cсылка работает, но на всякий случай даю во вкладке копии.

 

Там же по ссылке аналогичное письмо по ПКМУ 409 есть и от ассоциации. Похоже, кто-то гонит дурку в надежде на полную безграмотность населения. На всякий случай даю цитату:

 

НПАОП 45.2-4.02-98

 

5.2. У складі СО для виконання робіт, передбачених ліцен зією, мають бути акредитовані Держстандартом України лабораторії для в изначення параметрів, потрібних характеристик матеріалів і конструкці й як у межах лабораторії, так і на об'єктах. За відсутності таких лаборатор ій СО може залучати акредитовані лабораторії інших організацій.

(пункт 5.2 в редакції наказу Держбуду України та

Держнагля дохоронпраці від 28.07.99 р. N 184/140)

Копия от ассоциации.doc

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Технічна інвентаризація не є різновидом архітектурного чи інженерно-будівельного проектування, розроблення містобудівної документації чи технічного нагляду за будівництвом, внаслідок чого кваліфікаційний сертифікат, який дає право на виконання перелічених видів робіт права на виконання технічної інвентаризації не дає."

"Технічна інвентаризація включає у себе:

- визначення фактичної площі та об'єму;

- обстеження та оцінка технічного стану наявних об'єктів;

- установлення вартості об'єктів.

визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів

 

Роздуми на тему

По перше:

- Здобуваючи архітектурну освіту у ВУЗі студент хоча-б двічі проходить спеціалізовану практику (обмірну). Кожна триває по місяцю і обміри проводяться на об’єктах архітектурно-складних (криволінійні плани, архітектурні деталі на фасадах). При цьому обміри проводяться не тільки планів, але і фасадів будівель, виготовляються креслення.

Але на «визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів» та «права на виконання технічної інвентаризації» архітектор не має права.

- Риторичне питання: інженери при навчанні мали обмірну практику як дисципліну ( не плутати з геодезичною)?!!!!

По друге:

Обстеження об’єктів експертами з обстеження направлені на забезпечення (визначення можливості) їх надійності й безпечної експлуатації, і при цьому виконується паспортизація існуючих будівель і споруд (але для забезпечення їх надійності й безпечної експлуатації). Найкраще це висвітлено в листі від 14.11.2012 року №8/17-663-12 Мінрегіону України, роз’яснення.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

советую попытаться получить сертификат инженера-проектировщика, либо инженера технадзора. Формально, такой сертификат также даст право оформлять техпаспорта.

 

Формально??? А ПРАКТИЧЕСКИ кто либо с такими сертификатами пробовал не просто оформить техпаспорт, но и проследить его путь до юстиции при оформлении права собственности?

Их ПРАКТИЧЕСКИ принимают, или отказывают? Очень интересуюсь.

Сегодня в ГАСКе вернули техпаспорт с сертификатом архитектора. Нужен только инженер по инвентаризации

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сегодня в ГАСКе вернули техпаспорт с сертификатом архитектора. Нужен только инженер по инвентаризации

 

Я согласен, что по-уму так и должно быть. Но для этого нужен соответствующий текст в приказе. Они процитировали, на основании чего приняли это решение?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...