Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Аттестованные исполнители технической инвентаризации

Sergey30

Рекомендовані повідомлення

контроль над всем, что шевелиться и стоит. а как не важно....

 

Был такой проект ДСТУ Б В.1.2-№:201Х «Обстеження і паспортизація технічного стану будівель та інженерних споруд» (во вкладке). Что-то он затих.

 

Теперь взялись разрабатывать (ссылка устарела)

У кого-нибудь есть текст этого проекта ДБН? (ссылка устарела)

DSTU_Red2.pdf

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

(За матеріалами archiforum.org.ua/viewtopic.php?pid=5181#p5181)

 

- що скажуть "скривджені"?

 

Порядок проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва - Асоціація міст України погодила із зауваженнями: www.auc.org.ua/news/poryadok-pro … divnitstva

Ну, ще б пак! В пояснювальній записці зазначено, що реалізація проекту акта не потребує додаткових витрат із державного бюджету. Порядком пропонується проводити обов’язкове обстеження об’єктів, у тому числі, багатоквартирних житлових будинків. Також до об’єктів, які потребуватимуть обов’язкового обстеження в спеціалізованих організаціях, належить значна частина об’єктів інженерної інфраструктури, яка перебуває у комунальній власності, а також школи, дитячі садочки, лікарні тощо.

 

І тут виникає питання - а хто ж крайній, хто буде платити?

 

У випадках, що стосуються об’єктів державної та комунальної власності – це витрати із державного та місцевих бюджетів. А як бути із багатоповерхівками? Це, виявляється, вже не "об'єкти на балансі ЖЕКів". Тут мова йде про "витрати співвласників багатоквартирних житлових будинків". Тобто, ЖЕКи не збираються за це платити із власної кишені.

 

Наприклад, я живу у будинку, де під одним номером десять квартир. Сім квартир у двоповерховому "доходному домі", побудованому в кінці 19-го століття директором гімназії. Три квартири - це поділений комісарами одноповерховий будиночок двірника, який доглядав за двома "доходними домами". Із цих трьох квартир я свою половину будиночка перебудував повністю, а друга половина потихеньку розвалюється. Як будуть співвласники сімох квартир у двоповерховому будинку і двох квартир у одноповерховому замовляти обстеження і паспортизацію? Я у цьому шабаші участі брати не буду. Я зняв свою квартиру із балансу ЖЕКа і маю окрему домову книгу. А до інших має прийти інспектор ДАБІ і штрафувати за не-проведення паспортизації. Адже будинки із терміном експлуатації більше 50 років - першочергові, на рівні із об'єктами V категорії складності. Приватний ЖЕК умиває руки.

 

Що пропонує, зокрема, Асоціація міст України?

 

- розробити проект нормативно-правового акту, який визначить механізм оплати таких послуг співвласниками багатоквартирних житлових будинків, наприклад, через включення таких витрат до тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

 

Люди, якщо ви живете у багатоповерхівках - це Кабмін прийшов до вас і вимагає гроші!

Змінено користувачем consultant
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... має прийти інспектор ДАБІ і штрафувати за не-проведення паспортизації. ...

 

Схоже на те, що буде ходити не інспектор ДАБІ, а інспектор Державної житлово-комунальної інспекції, яку тільки-но ліквідували (ПКМУ № 3 (3-2012-п ) від 11.01.2012), але знову хочуть відродити - minregion.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=4557:gennad%D1%96j-temnik-m%D1%96nreg%D1%96on-%D1%96n%D1%96cz%D1%96yuvatime-pitannya-v%D1%96dnovlennya-roboti-derzhavno%D1%97-zhitlovo-komunalno%D1%97-%D1%96nspekcz%D1%96%D1%97&lang=uk

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Схоже на те, що буде ходити не інспектор ДАБІ, а інспектор Державної житлово-комунальної інспекції, яку тільки-но ліквідували (ПКМУ № 3 (3-2012-п ) від 11.01.2012), але знову хочуть відродити - (ссылка устарела)

 

Незважаючи ні на що, готується:

 

2013.06.03 - проект Постанови КМУ "Про внесення змін до порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю" - dabi.uss.gov.ua/projects.shtm

 

Цікаве чтиво.

 

Потішило: "Порядок визначає контроль за дотриманням проведення обстеження та паспортизації об'єктів, а також за реалізацією заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації."

 

А також: "Планові перевірки щодо об’єктів будівництва І та ІІ категорій складності не проводяться."

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"на сьогоднішній день БТІ, незалежно від форми власності, надають послуги з технічної інвентаризації об’єктів нерухомості за тарифами, встановленими Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, відповідно до пункту 12 додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)»" - (ссылка устарела)

 

Це вже новий сайт Мінрегіону, який працює від учорашнього вечора. Всі попередні посилання на сайт Мінрегіону не діють. Стару базу даних можна ще знайти за цією адресою: old.minregion.gov.ua/

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

где можно узнать об этих расценках?я например из Запорожской области?ничего не поняла за архив,архив в Запорожском БТИ,а не в органах месного самоуправления!!!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Новини по технічній інвентаризації обєктів нерухомого майна (95 наказ та техпаспорти, виготовлені після 29 квітня 2013 року):

Зайшов до "покращеного" БТІ (в якому не стало 50% співробітників) і прочитав оголошення "Згідно наказу № 42 КП Київської обласної ради "Південно-західне БТІ" з 06.06.2013 р. проводить обов'язкову фотофіксацію всіх обєктів нерухомого майна".

Бачив сьогодні техпаспорт дачного будинку площею до 300 кв.м., виконаний після 29.04.2013, він відрізняється від техпаспортів 2012 року, по-перше обкладинкою, також вмістом, зокрема, в ньому були чорно-білі фотографії дачного будинку (ззовні і покімнатно) формату А4, виконані на лазерному принтері.

Запису чи строчки на тему "звітного техобстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж обєкта", в техпаспорті не побачив.

Хто бачив, в кого є такий запис (а також "новий і свіжий" техпаспорт) - пишіть, діліться...

Змінено користувачем Dvoechnik
уточн.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... проводить обов'язкову фотофіксацію всіх обєктів нерухомого майна".

...він відрізняється від техпаспортів 2012 року, по-перше обкладинкою, також вмістом, зокрема, в ньому були чорно-білі фотографії дачного будинку формату А4, виконані на лазерному принтері.

Запису чи строчки на тему "звітного техобстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж обєкта", в техпаспорті не побачив.

...

 

Фото - це, зазвичай, додаток до технічного звіту про обстеження будівель і споруд. Навіть у паспорт технічного стану їх не ставлять.

 

Головне у новому технічному паспорті - щоб обкладинка і всі сторінки були у повній відповідності до додатків Інструкції. Все зайве можна повиривати і викинути на смітник. Вся фотофіксація може зберігатись у інвентаризаційній справі, як додаток до технічного звіту.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В новоствореному БТІ охочим "піти по 95 наказу" пропонують замовити повторну техінвентаризацію з виїздом на місце та фотофіксацією, тобто, "пролонговувати" чи "перезавірити" свіжою датою видачі вже видані на руки раніше 29.04.2013 технічні паспорти (і їх бетеішні копії) не вдасться, оскільки змінилася як назва (печатка, керівництво) установи, так і форма-зразок технічного паспорта. Змінено користувачем Dvoechnik
уточн.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А цены на эти " новые" услуги?? Бл...нет слов, одни эмоции! А куда девать эти почти новые техпаспорта и оплату за них?:fool:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А цены на эти " новые" услуги?? Бл...нет слов, одни эмоции! А куда девать эти почти новые техпаспорта и оплату за них?:fool:

Не знаю ціни, кажуть, трохи дешевше, ніж було в 2012...

Для нас, "спрощенців", ще все попереду: кольорова фотофіксація, цифрова аерофотозйомка земельної ділянки (а для тих, хто побудувався до 1992 - нотаріально завірений її знімок з космосу), наявність сторінки будинку в Мережі, електронний чип техпаспорту тощо...

Змінено користувачем Dvoechnik
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Привіт усім! Бачу є трішки нової інформації, це вже добре! А є серед нас такі, хто виготовляє уже техпаспорта для здачі на Декларацію в ДАБІ?

І ще питаннячко, як таксуєте виконані роботи? Можливо в когось є якісь програми для таксування робіт, такі які мають БТІ, чи хоча б якась інформація!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

...Можливо в когось є якісь програми для таксування робіт, такі які мають БТІ, чи хоча б якась інформація!

 

Державне "регулювання" вартості інвентаризації сформульоване одним реченням:

"Розмір та порядок оплати робіт із технічної інвентаризації визначаються у договорі за домовленістю сторін." - zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0113-13

 

Наберіть у гуглі "розцінки технічний паспорт" і зрозумієте все. Наприклад:

Вартість однієї нормо-години:

 

- Рівненське обласне БТІ -------------------- 67,73 грн.

- Львівське обласне БТІ - для населення -- 30,00 грн.

_________________ для юридичних осіб - 38,00 грн.

- Тернопільське міське БТІ ------------------ 39,00 грн.

- Хмельницьке міське БТІ ------------------- 69,82 грн.

- Вінницьке міське БТІ ----------------------- 40,00 грн.

- Чернівецьке міське БТІ -------------------- 60,00 грн.

- Черкаське ОБТІ ---------------------------- 55,00 грн.

- Донецьке обласне БТІ ---------------------- 60,00 грн.

- Луганське обласне БТІ --------------------- 53,08 грн.

 

Як правило, кожному БТІ власна рада (сама собі) визначала тарифи - uazakon.com/document/spart06/inx06288.htm

 

Які програми? Вони що, дурні себе переобтяжувати?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Осінь 2012, Київська обл., техінвентаризація і виготовлення ТП в БТІ: аванс - 720, доплата - 400, подяка техніку - довільна, копія ТП для ДАБІ - 300, паливо (БТІ-дача-БТІ) - 100, загалом - близько 1600.

Кошти, які стали після 29.04.13 непродуктивними витратами минулого року...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

копія ТП для ДАБІ - 300

а навіщо копія для ДАБІ?

 

ПС. Літо 2013. Київська обл, аванс - 840 грн, далі буде...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

навіщо копія для ДАБІ?

Це Копія ТП з мокрими печатками, яка (в разі реєстрації декларації по 95 наказу) залишиться в ДАБІКО (разом з одним примірником декларації).

Чи Ви разом з декларацією про готовність до експлуатації надішлете до ДАБІКО свій єдиний примірник ТП?

Постанова 461 - інша справа...

Змінено користувачем Dvoechnik
уточн.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Це Копія ТП з мокрими печатками, яка (в разі реєстрації декларації по 95 наказу) залишиться в ДАБІКО (разом з одним примірником декларації).

Чи Ви разом з декларацією про готовність до експлуатації надішлете до ДАБІКО свій єдиний примірник ТП?

законодавством (наприклад, Постановою 461) не передбачено подання будь-яких інших, окрім самої декларації, документів...

отже, я збираюсь відсилати в ДАБІ лише декларацію і все, ТП залишаю в себе

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А есть в этом новом 95 приказе хоть какая то ссылка тем кто подавал все документы по 91 , оплатил штрафы, оплатил техпасорта , получил отказы - что этим горемыкам делать дальше?? Неужели все сначала?????

Где логика?? Хотя о чем это я?

Ведь не высаживают из поезда тех кто купив билеты заранее , а тут , бац, билеты подорожали!!!

Ведь существует же какой - то порядок в таких ситуациях???

А как с штрафами? Меня уже раз оштрафовали за самовольное строительство, а теперь что , по новой???

Бред однако!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А есть в этом новом 95 приказе хоть какая то ссылка тем кто подавал все документы по 91 , оплатил штрафы, оплатил техпасорта , получил отказы - что этим горемыкам делать дальше?? Неужели все сначала?????

Где логика?? Хотя о чем это я?

Ведь не высаживают из поезда тех кто купив билеты заранее , а тут , бац, билеты подорожали!!!

Ведь существует же какой - то порядок в таких ситуациях???

А как с штрафами? Меня уже раз оштрафовали за самовольное строительство, а теперь что , по новой???

Бред однако!!!

я думаю, что по штрафу КУАПП Вам в помощь - надо искать статью, что нельзя притягивать к ответственности за одно и то же правонарушение два раза

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

По закону техобстеження до 300м2 є технічною інвентаризацією, але все рівно це вимагають, хоча і не правомірно!

У нас є сертифікат по техобстеженню, ціни мінімальні, якщо звичайно Вам підійде! В приват скину точніше!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Удивляюсь, почему я не огорчен:

 

Кабмин "на ноль помножил" статью 39-2 - w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp … 3511=47377" :

"4. У Законі України “Про регулювання містобудівної діяльності” (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 34, ст. 343; 2012 р., № 27, ст. 274, № 29, ст. 345; із змінами, внесеними законами України від 22 червня 2012 року № 5021-VI, від 5 липня 2012 року № 5059-VI, від 16 жовтня 2012 року № 5459- VI і від 20 листопада 2012 року № 5496-VI):

...

10) статтю 39-2 виключити;"

 

Уважаю Кабмин за трезвость оценки ситуации и радикальность в принятии решений. Снимается масса вопросов, начиная с того, что эксплуатация зданий и сооружений не входит в комплекс работ по созданию объектов архитектуры. А посему должна регулироваться другим законом. И не царское это дело ГАСКу заниматься этим ...

 

 

(по материалам archiforum.org.ua/viewtopic.php?pid=5352#p5352)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

По матеріалам: archiforum.org.ua/viewtopic.php?pid=5426#p5426

 

Новий-старий прожект Мінрегіону для Кабміну - проект від 01.07.2013 постанови КМУ "Про затвердження Порядку проведення обстеження

прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва" - minregion.gov.ua/regulatory/proe … divnictva/

Це вже друга спроба "пришити ноги" для статті 39-2 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності", яка почне формально діяти через декілька днів. Перша спроба відбулася 22.05.2013 - (ссылка устарела)

Що ж нового? На перший погляд, суттєві зміни в п.6. Визначені критерії для нових "спеціалізованих організацій":

 

6. Спеціалізовані організації, що проводять обстеження об’єктів, незалежно від форм власності, мають відповідати таким основним критеріям:

наявність статусу юридичної особи;

укомплектованість спеціалізованої організації для проведення обстеження об’єктів, що належать до ІІІ, ІV і V категорій складності, а також

багатоквартирних житлових будинків, експертами з питань міцності, надійності, довговічності будинків і споруд, їх експлуатаційної безпеки та

інженерного забезпечення, що пройшли професійну атестацію та отримали кваліфікаційний сертифікат;

наявність організаційно-методичної документації, необхідної для проведення обстеження об’єктів (на паперових та електронних носіях);

наявність необхідного для розміщення персоналу власного або орендованого приміщення, що відповідає чинним санітарним нормам і правилам, матеріально-технічного забезпечення робочих місць;

оснащення приладовою базою з необхідним обладнанням неруйнівного контролю для здійснення інструментальних досліджень та випробувань.

Перелік спеціалізованих організацій, що відповідають цим Критеріям, формується та оприлюднюється Мінрегіоном на його офіційному сайті

на підставі звернення таких організацій.

Спеціалізована організація, що виконує обстеження, несе відповідальність за якість та достовірність матеріалів обстежень та оцінки технічного стану будівель та споруд, що обстежуються, обґрунтованість висновків та рекомендацій.

 

Незрозумілим є одне - як цей проект Постанови КМУ пов'язується із кабмінівським проектом закону про скасування статті 39-2? - w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp … 3511=47377

 

Ми вже обговорювали це - archiforum.org.ua/viewtopic.php?pid=5352#p5352

"...Кабмин "на ноль помножил" статью 39-2". А в Мінрегіоні або забули, або не знають.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
71.12 Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...