Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Штукатуримо керамоблок - як?

Kotyhoroshko

Рекомендовані повідомлення

Побудував будинок з 44 вітчизняного керамоблоку (Русинія). Хочу зробити зовнішню штукатурку. Ідеї щодо додаткового утеплення не цікавлять (інакше брав би менший блок - 25 чи 38).

З усього прочитаного скрізь зрозумів, що бажано робити штукатурку цементно-вапняну, можливо додавати в неї для "теплоти" кварцевий пісок або перліт. Також є думки, що треба робити штукатурку з попереднім намочуванням керамоблоків (бо вони зашвидко всотують вологу) та з використанням армувальної сітки, бо можуть бути тріщини через усадку будинка. Дуже прошу поділитися досвідом тих, хто вже таку штукатурку робив та рецептами змішування (щось не дуже хочеться купувати вже готові суміші). Також є питання, чи треба на штукатурку згори накладати короїд, чи можна просто відразу погрунтувати та пофарбувати. Дякую за думки і поради.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Русинiя - не Поротерм, це не "тепла" керамiка - це просто велика цеглина, тут на форумi це вже давно визначили та продискутували. Скорiше всього його i треба утеплювати. Визначите на власномi досвiдi эксплуатацii будинку (скiльки будете витрачати газу на опалення).

 

В любому випадку зовнiшне штукатурювання треба робити звичайним классичним способом для цегляних стiн - сiтка i вперед.

 

З приводу самопальних теплих сумiшей почитайте роздiл про Поротерм та висновки форумчанина Kreatonec - цiкавий лабораторнi висновки нежиттездатностi самопальних перлiтових сумiшей з огляду на кривi руки наших будiвельникiв.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

От за що я люблю форум - це за конкретику. :-) Будьте ласкаві, якщо це можливо, скиньте лінк на відповідні сторінки. Слово честі, вчора цілий день "ходив" форумом щодо поротермів, проте цілком можливо, що якусь сторінку пропустив.

 

Щодо якісних характеристик Русинії, як Ви правильно сказали, подивимося. От тільки великої різниці між нашим керамоблоком і кривим польським або словацьким я не дуже бачу. Ну, звичайно ж, буде багато бажаючих переплатити за "лейбу". Тут у кожного своя думка. Втім, знову ж, не про це зараз мова. Хотілося б почути конкретні поради і, якщо можна, не "загалом", а по суті.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...