Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Информационный стенд на строительной площадке

postrojV

Рекомендовані повідомлення

Подскажите, пожалуйста, господа специалисты, кто должен устанавливать информационный стенд на строительной площадке и корректировать в случае изменения какой-либо информации выложенной на нём.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Інформація про зареєстровану декларацію (реєстраційний номер, дата видачі, найменування Інспекції, яка зареєструвала декларацію і здійснює контроль за будівництвом об'єкта), виданий дозвіл (реєстраційний номер, дата видачі, найменування Інспекції, яка видала дозвіл і здійснює контроль за будівництвом об'єкта), відомості про найменування об'єкта, зображення об'єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проектувальника, підрядників, осіб, відповідальних за здійснення авторського і технічного нагляду, відповідальних за виконання робіт з урахуванням внесених змін розміщуються на стенді завдовжки не менш як 1,5 метра і завширшки не менш як 1 метр, що встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці (за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них).
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо, конечно, что подсказали. Но это я и сам читал. Хотелось бы знать есть ли кокой-нибудь документ указывающий кто конкретно должен следить за внесением изменений на этот стенд, енсли нужно.

Дело в том, что ГАСК выписал заказчику штраф за недостоверную информацию на стенде.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 роки потому...
Подскажите, пожалуйста, господа специалисты, кто должен устанавливать информационный стенд на строительной площадке и корректировать в случае изменения какой-либо информации выложенной на нём.
Установить стенд может специализированная компания, которая занимается изготовлением и установкой стендов, stend-spb.ru/ информацию размещает заказчик.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... Хотелось бы знать есть ли кокой-нибудь документ указывающий кто конкретно должен следить за внесением изменений на этот стенд, енсли нужно.

Дело в том, что ГАСК выписал заказчику штраф за недостоверную информацию на стенде.

 

Какой-нибудь документ- есть - письмо ДАБИ

ДЕРЖАВНА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ

 

ЛИСТ від 19.09.2013 р. № 40-19-4760

 

Щодо обов’язку замовників розміщувати інформацію про об’єкти будівництва і повідомлення Держархбудінспекції України про початок виконання будівельних робіт

 

Згідно зі статтями 4 та 9 Закону України “Про архітектурну діяльність”, абзацом 2 пункту 1 Порядку виконання будівельних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466 (далі – Порядок), будівництво (будівельні роботи) – роботи з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

 

Відповідно до частини шостої статті 34 Закону “Про регулювання містобудівної діяльності” (далі – Закон України № 3038) інформація про документ, що дає право на виконання будівельних робіт, а також відомості про категорію складності об’єкта будівництва, замовника та підрядників розміщуються на відповідному стенді, який встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці (крім індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них).

 

Згідно з пунктом 29 Порядку інформація про зареєстровану декларацію (реєстраційний номер, дата видачі, найменування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка зареєструвала декларацію і здійснює контроль за будівництвом об’єкта), виданий дозвіл (реєстраційний номер, дата видачі, найменування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл і здійснює контроль за будівництвом об’єкта), відомості про найменування об’єкта, зображення об’єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проектувальника, підрядників, осіб, відповідальних за здійснення авторського і технічного нагляду, відповідальних за виконання робіт, з урахуванням внесених змін розміщуються на стенді завдовжки не менш як 1,5 метра і завширшки не менш як 1 метр, що встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці (за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них).

 

Таким чином, законодавством визначено необхідність розміщення стенда на всіх об’єктах будівництва за винятком індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них.

 

Частиною першою статті 34 Закону України № 3038 та пунктом 2 Порядку встановлено, що замовник має право виконувати будівельні роботи після: направлення замовником повідомлення про початок виконання будівельних робіт центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю (далі – органи державного архітектурно-будівельного контролю), – щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, які не потребують реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт або отримання дозволу на виконання будівельних робіт згідно з переліком об’єктів будівництва, затвердженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування; реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про початок виконання будівельних робіт – щодо об’єктів будівництва, що належать до I – III категорій складності; видачі замовнику органом державного архітектурно-будівельного контролю дозволу на виконання будівельних робіт – щодо об’єктів будівництва, що належать до IV і V категорій складності.

 

Враховуючи зазначене, процедура повідомлення органів державного архітектурно-будівельного контролю про початок виконання будівельних робіт врегульована згаданими нормами законодавства.

 

Разом з тим, інформуємо, що відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері містобудування, в тому числі за виконання будівельних робіт без отримання документа, який дає право на їх виконання, передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення та Законом України “Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності”.

 

Звертаємо увагу, що листи Держархбудінспекції України не є нормативно-правовими актами, вони мають лише інформаційний характер і не встановлюють правових норм та діють до набрання чинності нормативно-правових актів, що змінюють відповідні правовідносини.

 

Перший заступник Голови А. Ф. Григор

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...