Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Обсуждение всех твердотопливных котлов. Определяем лучшее! Предостерегаем скрытое.

Pasha

Какой ТТ используете Вы для отопления?  

351 користувач проголосував

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Він старий, жере багато дров. Важко регулювати температуру. Раз у два три дні приходиться чистий колосники, бо забувається і немає тяги. Можливо його неправильно встановлено або щось не так з димоходом. Я не знаю, бо купили пару тижнів тому. Но судячи з того, як зроблена уся система опалення, то там все треба перероблювати. Вот і міркую, можливо є щось краще за цей. Ще хочу добавити, що скоріше за все він буде допоміжним. Основной буде газовий. Сподіваюся). А там як карта ляже

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Egor_mih сказал:

Він старий, жере багато дров. 

Дайте фотку, что на котлом. Краны клапана и.т.д. Расширительный бак фото.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Це позаду котла. Виход до димоходу. Там стоїть заслінка ще. Виход з котла води йде угору, на ньому стоїть насос 

IMG-03a08f0acbfbcd27a7021617a47b05fa-V.jpg

IMG-64b550f0f1c1c56d34ae042f7284c48a-V.jpg

Посилання на коментар

Бак звичайний циліндр, у самій верхній точці. На горищі. Система проектувалась для роботи самотьоком, але все зроблено навпаки. Котел стоїть у нижній точці, тому поставили насос, але і там він стоїть невірно. Треба на обратку ставити. Тому хочу переробляти 

Посилання на коментар

Для природньої циркуляції котел і має стояти в найнижцій точці, в даному випадку можна сказати, що нососу без різниці де стояти. Любий твердотоп вимагає уваги і буде жерти дрова.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Ви нічого не переплутати? Вода повинна стікати з гори до низу, а не навпаки. І насос ставлять на обратку і в горизонтальному положенні, щоб температура була нижчою і не утворювалися повітряні кишені біля крильчатки. Про дрова то зрозуміло що буде жерти, але є різні ККД, є різні строки горіння. 

Screenshot_2025-03-01-07-56-42-824_com.android.chrome-edit.jpg

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Система называется Ленинградка. Я бы не рискнул в нее влазить. Изменив в одном месте можно поломать все.                                                                    

Я бы: оставил старый котел. Если система устойчиво работает на насосе, добавить подмес обратки без нарушения естественной циркуляции. Заменить все уплотнители на котле. Почистить котел и дымоход.

По чистке котла: у себя однажды попробовал топить торфобрикетом. Потом чистка котла при помощи сухого дуба заняло больше месяца. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

14 часов назад, Сергей 31 сказал:

Если система устойчиво работает на насосе, добавить подмес обратки без нарушения естественной циркуляции. Заменить все уплотнители на котле. Почистить котел и дымоход.

Спасибо. Система не сильно устойчиво работает. Крайний радиатор холодный. Даже с насосом. Подскажите по поводу подмеса обрати. Что именно нужно сделать? Я новичок в этом деле. Или где можно почитать.

Посилання на коментар

Только что, Egor_mih сказал:

Что именно нужно сделать? Я новичок в этом деле. Или где можно почитать.

Ищите, звучит это так:

Сделать подмес на трехходовике +60 градусов, с обратным клапаном хлопушка пот диаметр трубы. 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...