Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Разрешение на подрезку деревьев

Tinka

Рекомендовані повідомлення

У нас угловой участок. На углу нашего участка, на нашей територии, за нашим забором растут огромные липы и ясень. Липы около 30 метров, ясень чуть ниже. Шикарные деревья.

Но. Они в 15 метрах от нашего домика... И когда шквальный ветер, то у меня добавляются седые волосы от ужаса. Ну не дай Бог рухнут. Причем, в какую бы сторону не падали - будет беда. В 10 метрах от них соседские дома.

Линии РЭС под ними не проходят, но провода в 10-15 метрах от лип и если наши деревья упадут, то поломают и РЭСовские столбы, и Укртелекомовские.

Хотела липы подрезать и оставить высоту около 5 метров, а ясень срезать. Но мне сказали, что нужно разрешение от сельсовета.

Когда мы строились, то мама писала заявление на срезку ясеней, которые росли посредине нашего участка, потом приезжала комиссия, дала разрешение на вырубку. Мы потом за свои денежки и своими силами их спилили.

Меня смущает то, что я должна просить разрешение спилить или подрезать деревья на МОЕЙ территории. А сельсовет может и не разрешить. Я периодически не даю жить спокойно председателю сельсовета из-за вывоза мусора в селе. Вдруг ей вздумается отомстить...

Кто знает это законно такое требование про разрешение на срез и подрезку деревьев?

Чай не в заказнике живу:)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

если реально это Ваша территория ( Ваша собственность), то воспользуйтесь постановлением КМУ 1045 (пункт10), только нужно проверить нет ли липы в красной книге, и не брали ли Вы их на сохранение.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо!

А как проверить? У меня никаких бумаг нет про сохранение деревьев. Липа обычная, ясень тоже. Когда я позвонила в сельсовет уточнить нужно ли разрешение на срез, председатель очень важно сказала, что нужно. И на подрезку тоже.

Земля моя - госакт на землю у меня.

Пойду почитаю постановление:)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

я тут все о своем...

смотрите, в пункте 10 говорят "Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за РІШЕННЯМ ВЛАСНИКА (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості."

 

Вот ещё что говорится в этой постанове

"7. Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач на підставі акта, що складається відповідно до пункту 4 цього Порядку.

 

{Пункт 7 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 349 від 11.04.2012}

 

8. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акта відповідно до пункту 4 цього Порядку."

 

И вот и пункт 4

zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1045-2006-%D0%BF#n23

 

4. Підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява про видалення зелених насаджень, подана юридичною чи фізичною особою (далі - заявник).

 

Після надходження заяви компетентний орган утворює комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості (далі - комісія), до складу якої входять представники заявника, власника земельної ділянки (користувача), компетентного органу, територіального органу Держекоінспекції, а у разі потреби - балансоутримувача території та комунального підприємства, що здійснює утримання зелених насаджень.

 

Під час формування складу комісії компетентний орган протягом двох днів після надходження заяви надсилає запити до територіального органу Держекоінспекції, власника земельної ділянки (користувача), балансоутримувача території та комунального підприємства, що здійснює утримання зелених насаджень, щодо можливості їх участі в роботі комісії.

 

Територіальний орган Держекоінспекції та заінтересовані організації у п’ятиденний строк після надходження запиту надсилають компетентному органу в письмовій формі повідомлення про включення свого представника до складу комісії.

 

Після надходження повідомлень компетентний орган протягом трьох днів затверджує склад комісії. У разі надходження повідомлень про відмову від участі представників територіального органу Держекоінспекції та заінтересованих організацій склад комісії затверджується без таких представників.

 

Люди, это ж капец какой то. С чего такая тягомотина то? Я замучаюсь по каждому дереву, которое мне надо будет срезать эти заявы писать и комиссии встречать.

Обрадуйте кто-нибудь, что меня это не касается и я спокойно могу срезать опасные деревья без бюрократов.

Вот этот пункт дает такую робкую надежду:

3. Видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється:

 

за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради (далі - компетентний орган) на підставі ордера (крім випадків, передбачених пунктами 7-10 цього Порядку);

Тобто 10 пункт підпадає під зрізку за РіШЕННЯМ ВЛАСНИКА.

Что же делать,что же делать? Друг говорит, что его брат 1 500 грн штрафа за срезанное на своем участке дерево заплатил. Очень не хочется писать заявления о срезке каждого дерева на своем участке, но и штрафа платить не хочется. Надо липы резать, погода позволяет, а тут с этими законами не могу разобраться.

Змінено користувачем Tinka
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Что же делать,что же делать?

Напишіть у сільраду , що дерева старі , чути тріск , падають гілляки , рада не відреагує - грошей не порізку немає, комісію у селі створити не реально, той же еколог сидить в області і чхав він на ваші дерева . Потім найняти людей і зрізати , прийдуть з с\р - сказати , я ж писала , а вони падати почали , ось і спасаюсь .

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не повірите, але це буде надовго:( уже так зрізали осики коли тільки купили ділянку. Потрібно було чекати рішення виконкому. Дозвіл дали, дерева зрізали. Мене напрягає сам факт, чому я кожен раз повинна просити дозвіл на зрізку дерев, коли все одно я їх буду зрізати і вони знаходяться на моїй землі...

Що це за закон такий?

Якщо так, то нехай проведуть опис всіх дерев, які ростуть у мене на ділянці, платять мені кожен рік за зберігання цих дерев, самі збирають комісії щороку і обстежують дерева, визначають їх стан, якщо дерева старі чи загрозжують нашому майну чи життю, то самі цю проблему вирішують. Ато якийсь театр абсурда. Я не живу на території заповідника-заказника. Звичайне село.

Ось така у нас небезпечна краса

11cd71b4320a.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...