Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи витримє несуча стіна навантаження? Або як урпіпити несучу стіну?

Maximovych

Рекомендовані повідомлення

Маю цегляну стіну загальної товщини 380мм., але кладка зроблена таким чином що іде два паралельні ряди цегли (зовні силікатна-фасадна, в середині червона не суперової якості). Де не де є перев'язка кладочною сіткою та сталевими гачками. Пустота нічим не заповнена. Виявилося це коли демонтовувалося перекриття з метою залити нове, оскільки з одної сторони змінилося розміщення зовнішньою стіни на новій основі. "Майстри" мене запевнили що стіна витримає нове залізобетонне перекриття товщ. 150мм (~ 5*5м) та півтора (~ 3м та 1,2м) поверха газопетону 300 мм з дерев'яним перекриттям та дахом. така стіна формує дві сторони з чотирьох.

Зараз цеглою перев'язано лише 4-ри верхніх ряди кладки перед вже залитим перекриттям яке в свою чергу лягає на стіну на 250 мм.

Залишатитак як є якось страшно трохи. Бачу два варіанти розвитку подій:

1. Акуратно демонтувати внутрішній ряд стіни, не виймаючи сітки, звісно підперши стійками перекриття, та зморувати цільну стіну 250мм впритул до зовнішнього ряду.

2. Дотично до існуючої стіни, збивши штукатурку та якось +- прив'язавшись до неї викласти на хорошому ростворі стінку з 120мм. Підійти аж під саме перекриття, ти масим його підперши та підкріпивши існуючу стіну.

 

На даний момент немає стін з газобетону, лише цей поверх та монолітне перекриття.

Шановні форумчани, щиро прошу Вас про допомогу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...