Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Заземлення щитка, будинку, блискавкозахист - послідовно чи комплексно ?

partyvan

Рекомендовані повідомлення

Яка оптимальна послідовність реалізації заземлення та блискавкозахисту будинку що буде будуватись?

 

Ситуація:

- пуста ділянка на котрій планую розпочинати будівництво

- для підключення будмеханізмів отримані ТУ на підключення 10Кв, 380В

- на ділянці буде встановлена опора з лічильником, до опори має бути підведене заземлення

 

Питання:

- Який з варіантів підведення заземлення в будинок у майбудньому буде вірним? (будинок без додаткового заземлення буде підключено до контуру щитка опори, будинок матиме окремий контур зазамлення, два контури заземлення будут обьеднані в один великий контур)

- З чим буде обьеднана схема заземлення блискавкозахисту ? (це буде окреме зазамлення, з контуром будинку, з контуром щитка на опорі, з обома контурами)

 

Мене в першу чергу цікавить якість захисту майбутніх жителів будинку. Самий простий варіант - заземлити щиток на опорі а все інше колись потім. Але можиливо краще відразу комплексно реалізувати все необхідне зазамлення для підключення всього необхідного.

 

З радістю вислухаю пропозиції по комплексному вирішенню даної задачі. Об"єкт в Обухові.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброї ночі.

 

Прора***те зовнішню систему блискавкозахисту, там ви знайдете де будуть ваші блискавкоспуски (якщо Вам потрібно буде блискавкозахист). Заплануйте де у Вас буде електрощитова. Виконайте фундаментне заземлення. В місцях підводу блискавкоспусків, розміщення електричного щита виконайте закладні деталі для подальшого приєднання до фундаментного заземлювача. Закладні деталі також виконайте в місцях де у Вас будуть металеві конструкції такі як металеві каркаси дверей, металеві сходи й т.д.

 

Завтра допишу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Оскільки у Вас вузол обліку знаходиться окремо на опорі, для забезпечення електробезпеки та спрацювання струмового захисту, Вам необхідно буде виконати свій окремий контур заземлення для щитка.

Маючи доступ до електрики Ви спокійно починаєте будувати свій будинок, виконуючи фундаментне заземлення, яке обійдеться значно дешевше, ніж потім Ви окремо будете робити інші види заземлення. До того ж воно матиме значно довший термін служби, порівняно з іншими конструкціями заземлення.

Далі Ви з'єднаєте електричний щиток на опорі з електричним щитом в будинку, при цьому використаєте чотирьох жильний провід (по системі живлення TNC), й трішки зекономите гроші. Якби ви не виконували контур заземлення в споруді, Вам потрібно прокладати п'ятижильний провід (TNC-S).

 

По важливості першочергових заходів по електробезпеці в будинку:

 

1. Система урівнювання потенціалів.

2. Дифреле (дифавтомат).

3. Захист від імпульсних перенапруг (якщо у Вас повітряна лінія по ПУЕ як мінімум РВН 0,5 на опорі або аналог - розрядники класу А), бажано комплексно.

4. Реле мінімальної максимальної напруги за бажанням, у Вас трьох фазне живлення. При однофазному й повітряному вводі - обов'язково.

5. Зовнішній блискавкозахист. Він захищає Вашу споруду від фізичних руйнувань та пожежі. Без пункту 1 та 3, він малоефективний для захисту людей електричним струмом в споруді. Зверніть на це увагу.

 

Будуть питання, звертайтесь.

Змінено користувачем happym
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...