Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

потрібна порада щодо буферної ємності

byruy1

Рекомендовані повідомлення

у мене тт котел дакон дор 32д. Площа 150 м.кв. Опалюю дровами.Два сезони палив без буферної ємності. для того щоб не було в хаті зажарко підтримував роботу котла при температурі 45 градусів, на теплі підлоги регулював термоголовкою 35 градусів. у морози котел горів постійно, а у міжсезоння тільки пропалював зранку і ввечері. Для безпеки використовува блок безперебійного живлення. Була проблема з конденсатом і тому вирішив поставити буферну ємність 800 л. питання 1: чи зміниться тривалість горіння з буферною ємністю якщо я піднімлю температуру горіння до 55-70 градусів, а на батареї і теплу підлогу буду брати так само як і раніше 45-35 градусів (без буферної ємності при температурі горіння 45 градусів горіло 8-11 годин); питання 2: чи потрібно робити обхід буферної ємності для пропалюювання у міжсезоння.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Була проблема з конденсатом і тому вирішив поставити буферну ємність 800 л..

 

Якщо поставити ТА на ГЦ (гравітаційна циркуляція) паралельно ТТК, вирішуються всі інші питання ... :)!

 

потрібно робити обхід буферної ємності для пропалюювання у міжсезоння

 

Він і так буде при паралельному підключенні, а система сама "вирішить" звідки брати теплоносій ...:)!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

для того щоб не було в хаті зажарко підтримував роботу котла при температурі 45 градусів. Була проблема з конденсатом і тому вирішив поставити буферну ємність 800 л. питання 1: чи зміниться тривалість горіння з буферною ємністю якщо я піднімлю температуру горіння до 55-70 градусів, а на батареї і теплу підлогу буду брати так само як і раніше 45-35 градусів (без буферної ємності при температурі горіння 45 градусів горіло 8-11 годин); питання 2: чи потрібно робити обхід буферної ємності для пропалюювання у міжсезоння.

ТТ котел,насос,должен работать от 55 градусов.От низких температур конденсат и возникает.Буфер дает накотление тепла и будет раздовать, когда котел прогорит.Длительность будет зависеть сколько зарядите дров.Что бы не было жарко,котел не мучайте,установите трехходовой поворотный Данфосс после буфера,регулируя температуру в систему подмесом.Есть две обвязки буфера: параллельно(быстрей прогревается система отопления) или последовательно(через буфер). Выбирайте сами.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...