Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Забор.Какие нормативные документы регламентируют его установку?

molotok777

Рекомендовані повідомлення

привет всем форумчанам! Подскажите,пожалуйста,как быть в данной ситуации. Хочу поставить капитальный забор из шлакоблока высотой 2м между участками.Строю его полностью за свой счет. сейчас стоит металлический забор высотой 1.2м,который установил я лет десять назад.Соседи против.говорят,что им будет загораживать солнечный свет.В общем они пошли пожаловались в сельсовет,что я без их согласия хочу установить забор.Я пришел в сельсовет и ничего толком решить не смог.Там говорят,что я должен договориться с соседями.При этом еще сказали,что если я не решу этот вопрос соседями ,то они еще могут обратиться в отдел архитектуры,а уже он мне может вообще запретить строить забор. якобы есть нормы,что если забор капитальный то на него надо получать разрешение в отделе архитектуры.Ни на какие документы при этом в сельсовете сослаться не смогли.В общем то и я не нашел никаких нормативных документов касательно забора... Подскажите,что делать???
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ДБН Б.2.2-5-2011 «Благоустрій територій»

1.1 Ці норми встановлюють загальні положення проектування нового будівництва, реконстру-кції та капітального ремонту об’єктів благоустрою

1.2 Ці норми поширюються на об’єкти благоустрою незалежно від їх підпорядкування та фор-ми власності: − ……. − прибудинкові території;….

6.7 Дозволено проектувати огородження як окремих ділянок, так і усієї прибудинкової тери-торії садибної забудови. Висота огороджень має бути не більше ніж 2,0 м на межі сусідніх земель-них ділянок та не більше ніж 2,5 м на межі з вулицею для забезпечення нормативної інсоляції та провітрювання суміжних територій.

9.8 Огородження

9.8.1 Огородження треба відрізняти за: призначенням (декоративні, захисні, їх поєднання), ви-сотою (низькі – від 0,3 м до 1 м. середні – від 1,1 м до 1,7 м, високі – від 1,8 м до 2,5 м), видом ма-теріалу (металічні, залізобетонні тощо), ступенем проникності для погляду (прозорі, глухі), ступе-нем стаціонарності (постійні, тимчасові, пересувні).

9.8.2 Проектування огороджень треба виконувати у залежності від місця їх розміщення згідно із стандартами, каталогами сертифікованих виробів, проектами індивідуального проектування.

9.8.4 Огородження майданчиків і ділянок підприємств, будівель і споруд різного призначення, що знов будуються або реконструюються, треба проводити згідно з СН 441.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

зверніться до спеціалістів за розрахунком інсоляції території сусіда при встановленні вами майбутньої огорожі, щоб згодом сусід не подав в суд
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо за ответ.Единственный минус,что ничего это не проясняет.

Какое ограждение указано в СП такое и ставите.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....сейчас стоит металлический забор высотой 1.2м,который установил я лет десять назад.... Подскажите,что делать???

Согласно Земельному кодексу:

"Стаття 108. Спільне використання межових споруд

1. У випадках, коли сусідні земельні ділянки відокремлені рослинною смугою, стежкою, рівчаком, каналом, стіною, парканом або іншою спорудою, то власники цих ділянок мають право на їх спільне використання, якщо зовнішні ознаки не вказують на те, що споруда належить лише одному з сусідів.

2. Власники сусідніх земельних ділянок можуть користуватися межовими спорудами спільно за домовленістю між ними. Витрати на утримання споруди в належному стані сусіди несуть у рівних частинах."

Предложите соседу оплатить половину стоимости забора, который ему нравится.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...