Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Какой пенопласт для утепления кирпичного цоколя?

Tarasiy

Рекомендовані повідомлення

Утепляем свой частный дом постройки 1960-х. Осталось утеплить цоколь (от уровня отмостки и до 40-60см, на одной стороне до 100 см по высоте). Цоколь выложен из кирпича. Каким пенопластом лучше утеплить такой кирпичный цоколь?

 

С одной стороны, чтоб хоть как то немного выводилась влага из кирпича в цоколе (выше ведь горизонтальная гидроизоляция на уровне пола) думал брать ПСБ -35 то есть белый пенопласт.

 

С другой стороны к влаге значительно более устойчив экструдированый пенопласт, но его паропроницаемость значительно хуже чем обычного белого пенопласта

 

Что посоветуете из своего опыта? (толщина утеплителя на цоколе будет 5 см чтобы получить западающий цоколь).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо ви будете облицьовувати цоколь надалі плиткою чи природним каменем - великого значення немає, це паронепроникні матеріали. Тобто, чи ПСБ чи екструдер - без різниці, тільки ціна. Я скорше використав би ПСБ 35, але замітьте, що виробники радять на цоколі та першому поверсі затягувати сіткою двічі. І товщину утеплення зробив би біля 10 см
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо задля збереження цегли цоколя, забезпечити якось відвід вологи, мінімальну паропроникність:

1) не буду обліцовувати каменем/плиткою

2) в екструдері нароблю 2-3-4мм отвори з кроком 50 на 50мм чи 100на100мм. (такою сіткою). Враховуючи наявність відмостки, це сильно не погіршить теплоізоляцію цоколю, але наскільки поможе виводу вологості з цегли цоколя?

Який діаметр отворів насверлити? як густо?

Змінено користувачем Tarasiy
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

якщо ви зможете гідроізолювати цеглу - потреби у "отворах в утепленні" не буде. Якщо ні, то мінімальну товщину рекомендую не меньше 10 см - отвори не потрібні. Сама велика проблема - марка цегли. При любому розкладі - з утепленням чи без марка повина бути не меньше 150. В даному випадку цегла боїться не просто вологи а "замерзаючої вологи" - забезпечте умови непромерзання.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так, ви розумієте хід моїх думок. Уже є велика відмостка із крупним армопоясом в землі, що охоплює цоколь будинку як замкнуте зовнішнє кільце. Це буде містком холоду і промерзання низу цоколя таки не уникнути.

Отвори 2-3мм з кроком сіткою 50на50мм по низу екструдера (нижні 20-30см в зоні потенційного промерзання) допоможуть частково зменшити насичення цегли воголою і руйнування від замерзання?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...