Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Отступы от соседнего участка по новым нормам ДБН

abssolut

Рекомендовані повідомлення

Здравствуйте, подскажите, пожалуйста, какие нормы отступов в новом ДБН

 

1) При розміщенні будинків в кварталах із сформованою забудовою для догляду за будинками і здійснення поточного ремонту відстань до межі суміжної земельної ділянки від найбільш виступаючої конструкції стіни будинку слід приймати не менше ніж 1,0 м. При цьому, має бути забезпечене виконання необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть попаданню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію суміжних ділянок або взаємоузгоджене водовідведення згідно з вимогами ДБН В.1.1-25.

Для нової садибної та дачної забудови відстань від межі слід встановлювати не менше 3 м.

 

Как понять в новой или сформированной застройкой? У нас участок в садовом товариществе, вокруг все участки застроены, то есть в таком случае действует норма 1 м? А то везде говорят и дальше про 3 м.

 

2) Гаражі слід передбачати вбудованими, прибудованими до житлових будинків або окремо розташованими по лінії забудови, а також в глибині ділянки. Фактично, ДБН «Планування та забудова територій» дозволяє розміщення гаражів по лінії забудови без отримання додаткових погоджень органів містобудування та архітектури.

 

Какое минимальное расстояние от пристоенного гаража до забора соседа? Архитектор говорит, если гараж отдельный то 1 м, если пристроенный - 3 м, но в тексте ДБН нет разделения на отдельно стоящий и пристроенный, и вообще не ясно какие расстояния.

 

Спасибо

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...