Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ПСБ чи ЕППС+ЦПС ?

Тушелюб

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, панове.

Для входу в дім прибудовано ганок (1.5 х 7 м), бетонне перекриття якого є балконом для другого поверху. Для утеплення цього перекриття залишено всього 10 см товщини (був би я такий мудрий, як моя жінка потім 😡). На утеплення далі має лягти гідроізоляція і по ній плитка. Спочатку планував залити ці 10 см полістиролбетоном. Але шукав-шукав виконавця - ніхто не хоче за розумні гроші заморочуватися з 10-ма метрами перекриття, ще й за 15 км від Львова. Схоже, що доведеться самому робити (мені 63). Почав думати: ПСБ під плитку треба таки не менше 400-ї марки, отож його теплопровідність буде десь під 0.1 вт/мк. Теплопровідність ЕППС втричі менша. То може тепліше і міцніше буде ЕППС+ЦПС? Та й зробити останнє мені так  виглядає, що легше. Зрозуміло, що для утеплення хотілось би побільше знизу ЕППС і поменше зверху ЦПС. Отож, запитання: яка найменшу товщину ЦПС (під плитку) розумно застосувати?

Дякую.

Переріз утеплення перекриття ганку.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Читаю-читаю і годі знайти відповідь на наступне запитання. Якщо з допомогою Адинолу зробити стяжку гідрофобною, то по ній всеодно слід давати гідроізоляцію? Чи це на рівні "кашу маслом не зіпсуєш"?

 

О... таки знайшов.

 

Змінено користувачем Тушелюб
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вітаю усіх.

З терасним пирогом так-сяк визначився, але щось не можу знайти обговорення щодо правильної організації вузла, який обведено червоним на малюнку нижче. Якщо випускати ЄППС зі стяжкою на 10 см за несучу стіну, щоб потім під випуск дати утеплення (як на малюнку), то якось занадто слабко виглядає той 5 см-вий виступ стяжки. Якщо ж стяжку дати врівень зі стіною, а утеплення стіни підняти до рівня плитки, то неясно, як організовувати відливи.  Прошу підказати, як буде правильніше, а може десь то вже обговорювалося?

Переріз утеплення перекриття ганку.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...