Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Проект. Прошу пораду.

Нина Гончаренко

Рекомендовані повідомлення

16 часов назад, Нина Гончаренко сказал:

Дякую за відповідь. Прийняли пораду про ванну з відокремленим унітазом, архітектор буде змінювати. Можете більш детально розповісти про пункт 2, а особливо 3. В чому будуть зміни і чому.

   При збільшенні прогону в конструкції перекриття зростає діаметр арматури та об'єм бетону (особливо при прогонах більше 7-ми метрів) , що збільшує вартість конструкції.

  Якщо перекриття буде монтуватись із збірних плит, а не з монолітного залізобетону, то для влаштування прорізу сходів необхідно виконати додаткову стіну для опирання коротших плит (3 м).

Для вентиляції кухні, зонта над плитою, санвузла, паливної потрібно влаштувати вентиляційні канали. На покрівлю виводиться труба вентиляції каналізації (т.з. фанова труба). Слід подумати і про про димохід з паливної. В процесі експлуатації будинку Ви можете прийти висновку про економічну доцільність опалення твердопаливним , чи газовим котлом. 

  Всі перераховані канали не можуть бути розміщені в зовнішніх стінах, тому якоюсь мірою вплинуть на планування першого та другого поверхів. Додайте ще додаткову стіну, чи пілони для опирання перекриття.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 30.01.2022 в 20:50, Нина Гончаренко сказал:

Ще не визначилися з перекриттям. Плануємо на 400 газобетон перекриття з залізобетонних плит ( між поверхами та стелю). Хвилюємося чи витримають стіни.Зможете прокоментувати перекриття?

  Для опирання залізобетонного перекриття на газобетонну стіну влаштовується армований пояс. Опалубкою для цього поясу служать U-подібні газобетонні блоки.

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, gid_8462 сказал:

 В процесі експлуатації будинку Ви можете прийти висновку про економічну доцільність опалення твердопаливним , чи газовим котлом. 

це лише, якщо бути фанатом-кочегарних "загрузити, почистити котел, димохід, викинути золу/сажу".

Сучасний будинок - це тепловий насос без альтернатив. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

З зауважень так це розміщення обидвох санвузлів та кухні. Не оптимізоване розміщення сантех приладів між поверхами. Виглядає що вам потрібно на першому поверсі два каналізаційні випуски робити та ще й окремий стояк на другий поверх. Виходить три точки. Увяжіть санвузли по вертикалі щоб зійтись хочаб до 2-х точок на першому поверсі.

Вірно підмітили раніше що необхідно відразу проектувати вертикальні комунікації. Це суттєво впливає на архітектуру. Не забудьте що в гардеробі бажано мати вентиляцію теж.

Стіни котельні в сторону внутрішнього обєму будинку бажано робити товстіші. Тимбільш що котельня по площі досить велика.

Також з того що накреслено можна уявити що вхід в санвузол на першому поверсі буде супер незручним так як ви відразу впираєтесь головою в сходовий марш. Необхідно як мінімум змістити двері праворуч. А також змістити стіну і "вкрасти" кусок котельні. Також сумнівне розміщення туалету під сходовим маршем в даному випадку. Його вартує перенести в інше місце.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...