Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Редуктори тиску води Caleffi, досвід використання та ремонт.

VPSemenenko

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, шановне панство!
Маю 4 редуктора тиску води Caleffi 533 серії ½ з отвором під манометр, та 4 стояка, два холодних, два гарячих, на яких ці редуктори і стоять. Всі редуктори однакової моделі, а саме для холодної води, і два з них встановлені на гарячих стояках. Які дурні так ставили не питайте, це був не я, але всі редуктори працювали з 2012 року більш менш прийнятно. Правда ближче до нашого часу подекуди гуділи але не часто і не дуже сильно.
Зараз проблема вібрації стала гострою, але знімати редуктори з розпломбуванням лічильників бажання нема.
Майже всі редуктори в мене розташовані так, що не те що зняти, а і відрегулювати їх стає великою проблемою, бо і викруткою не підлізеш..
Але очі бояться, руки роблять, тому інструмент №1 для регулювання (в мене пішло 1-2 години на його виготовлення):
На фото пляшкова кришка, зсередені різьба видалена ножем, бронза зі старого зонтика для мийки, дві гривні, гайка, шайба.
Кришка редуктора не оригінальна, але ідентична (неоригінал з манометром по ціні трохи більше манометра був придбаний для препарацій, далі буде)   

Регулювач(2).jpg

Регулювач(1).jpg

Регулювач(3).jpg

Регулювач(4).jpg

Змінено користувачем VPSemenenko
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Крутячи по годиннику збільшуємо тиск на виході, крутячи проти годинника, відповідно зменшуємо тиск на виході.
Таким нехитрим методом вдалося позбутися вібрації на двох редукторах на кухні (холодний і гарячий) по теперешній час.
Забігаючи наперед скажу, що не винімаючи картріджу, але знявши кришку редуктора і повернувши картрідж від 90 до 180 градусів можна також досягти повної тиші в роботі старого редуктора, у деяких випадках звісно.

Посилання на коментар

Холодний картрідж з холодного стояка у санвузлі проробив більше 10 років.
Видно, що по нижній шайбі пішло корозійне руйнування.
Зняв за допомогою деякого саморобного знімача (подробиці будуть, але вже не сьогодні).
На його місце вкинув новий холодний картрідж, все чудово регулюється і не гуде

Картрідж холодна вода, більше 10 років.jpg

Посилання на коментар

Трохи складнуватим для мене вийшов цей знімач, але картридж що вище, вдалося витягти лише за допомогою цього знімача. Беремо торцовий ключ на 10, але зовні не круглий, а також 6-ти граний. Видаляємо дві грані, залишаютья дві "шапки" одна напроти іншої. У ребрах "шапок" робимо отвір під гвинт М4. Вийшло щось по типу цангових лещат. Після виготовлення спробував прокалити в домашніх умовах (на газу до червоного та в холодну воду), але не знаю чи був з цього толк, бо маленькі отвори з іншої сторони вже свердлив по "каленому" аж бігом.
Далі з підручного матеріалу робимо різьбовий розтискач який буде працювати між бобишкою редуктора та верхнім стопором кільцем що фіксоване гвіздком у маленьких отворах.
Обов'язково кожну деталь прив'язуємо довгим мотузком, бо воно не один раз впало в шахту але не пропало)

знімач(1).jpg

знімач(2).jpg

знімач(3).jpg

знімач(4).jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

А от ще один редуктор розташований так, що коли з матюками викрутиш пластикову кришку, то картридж можна тільки помацати, і то не всіма пальцями.. З'ємник поставити можна, але як не затягував "лещата", вони все одно злітають..  Прищла ще ідея, буду пробувати. Треба цупка струна, гітарна? Перша, друга? Намотуємо два три витка під шайбу. Кінці, напроти один одного намотуємо на міні "кривий стартер" чи як сказати? Далі крутимо цю крутилку намотуючи струни на вісь поки крутилка не ляже на фланець. І потім ще крутимо, щось та станеться. Як вам така ідея?

Редуктор санвузол гарячий(1).jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, VPSemenenko сказав:

(на газу до червоного та в холодну воду),

якщо вірити ютубу, то потрібно магнітом перевіряти: коли перестає притягуватись то саме та температура

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Ідея вище з крутилкою не спрацювала, дуже важко завести навпомацки струну під шабу, а коли завів струна таки порвалась при накручуванні на вісь.
Потім деструктивно, але картрідж таки витягнув.
Холодний картрідж з гарячого стояка у санвузлі проробив більше 10 років.
Резинка дубова і легко кришиться.

Картрідж горяча вода, більше 10 років(1).jpg

Картрідж горяча вода, більше 10 років(2).jpg

Посилання на коментар

Новий холодний картрідж, на гарячій воді не гуде.
Резинка трохи інша (або нова і не розплющена):

Картрідж холодна вода, новий.jpg

Посилання на коментар

Обидва старі, зліва з холодного стояка, справа з гарячого. Резинка розплющена однаково.
Чи є сенс їх ремонтувати? Бо в мене ще два редуктори на черзі.

Картріджи холодна та гаряча вода, більше 10 років.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...