Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Ультразвуковий дефектоскоп для ЗБ конструкцій (послуга під ключ або в оренду)

Mr. D

Рекомендовані повідомлення

Є кілька залізобетонних плит на вулиці, які є однією ЗБ конструкцією разом з вимощенням (отмосткой) будинку.

І на вимощенні, й на цих плитах, які є однією ЗБ конструкцією разом з вимощенням, є деяка кількість тріщин. Походження тріщин дещо не зрозуміле. Можливо, невірна підготовка нижніх шарів з піску, щебеню та геотекстилю. Можливо, занадто міцний бетон, який досить швидко перетворився в камінь. Можливо, все ж невірне розташування єдиної залізної сітки з арматури.

Та питання в тому, що вирішили зрозуміти наскільки глибокі тріщини. Й на це питання досить точно має можливість відповісти ультразвуковий дефектоскоп.

Підкажіть, будь ласка, можливо такий пристрій взяти в оренду або, можливо, існує така послуга окремо.

Знаю, що відділ контролю якості бетону деяких виробників бетону має якийсь пристрій, який якось вимірює міцність бетону. Й, мені чомусь здається, цей же пристрій має можливість визначити глибину тріщини. Такий пристрій можливо взяти в оренду?

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Mr. D сказав:

Знаю, що відділ контролю якості бетону деяких виробників бетону має якийсь пристрій, який якось вимірює міцність бетону. Й, мені чомусь здається, цей же пристрій має можливість визначити глибину тріщини. Такий пристрій можливо взяти в оренду?

ага, склерометр ще може й склад бетону зробити, дату заливки взнати , виробника визначити і за допомогою встроєного ші порад надавати

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 година тому, МаТраС сказав:

ага, склерометр ще може й склад бетону зробити, дату заливки взнати , виробника визначити і за допомогою встроєного ші порад надавати

Колись давно бачив, що якийсь ось приблизно такий пристрій thermolab.net.ua/ua/p306932923-ultrazvukovoj-izmeritel-prochnosti.html якось визначав глибину тріщин. В описі цього пристрою, до речі, є згадування про "поверхневий з оцінкою глибини тріщин". Потім ЗБ конструкцію розбили й приблизно фактично глибина тріщини зійшлася з вимірюванням цього приладу (звісно, в цьому випадку була похибка на 20 - 30%).

Але існують якісь дефектоскопи, які ще й картинку малюють, де арматуру видно. Думаю, ці дефектоскопи й коштують сотні тисяч, й, мабуть, й глибину тріщини досить точно мають можливість визначити.

Мені здається, якісь експертні компанії повинні мати такі пристрої.

Посилання на коментар

37 хвилин тому, МаТраС сказав:

Ця конструкція є частиною вашого фундаменту?

Ні, немає зв'язку.
Лише підходить до ЕППС (який утеплює цоколь) фундаменту впритул.

Загалом думаю, у цієї ЗБ конструкції, яка досить велика, можливий рух протягом року. Звісно, візуально це непомітно.
Фундамент має вертикальний утеплювач, а також утеплювач в горизонтальній площині десь приблизно на 1 метр від фундаменту.

ЗБ конструкція в деяких місцях відходить від фундаменту на 7 - 8 метрів та формує майданчик для паркування автомобілів та доріжки. Має деформаційні шви відповідно. Ось й тріщині місцями має. Але тріщини з'явилися на наступний день після влаштування бетону. Можливо тріщини усадкові, але площина, в якій знаходиться арматура, досить далеко від поверхні, тому тріщини не повторюють арматурну сітку. Фактично це основа під тротуарну плитку, яка, можливо з'явиться в наступному тисячолітті.

Тобто тріщини відкритті та на повітрі. Думаю, мабуть, краще чимось мілкозернистим замазати. Розкриття тріщин максимум до 1 мм, глибина тріщин невідома.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...