Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перенесення перегородок — прошу допомоги

Michau Mester

Рекомендовані повідомлення

Доброго ранку, прошу допомоги. У квартирі хочу перенести перегородки. Для спрощення нехай буде лише одна перегородка, я додав схему.

Вибач за схему польською мовою. Ліва синя стіна — це та, яку прибрали, а права синя — нова, яку я хочу звести.

grafika.thumb.png.50042495005dc37e7dcb35a131d22e33.png

У стандартному оздобленні від забудовника виконано:
- перегородки з гіпсових блоків (Multigips) товщиною 8 см. Вони вже зашпакльовані (потрібно підправити). Штукатурити їх не було необхідності.
- цементна стяжка, затерта «під гладь». Один рівень по всій квартирі. Ймовірно, є деформаційні шви по периметру кожного приміщення та інші технічні шви (наприклад, у довгій вітальні, швидше за все, стяжка поділена посередині тощо).
- машинна гіпсова штукатурка на залізобетонних зовнішніх стінах квартири, а також на стелі.

Як я розумію, після демонтажу перегородки залишаться смуги:
- без стяжки під перегородкою,
- без штукатурки над нею,
- без штукатурки на зовнішній залізобетонній стіні.

Окрім цих смуг може виявитися, що у приміщеннях A і B різна товщина штукатурки на стінах/стелі. Підлога має бути начебто однаковою.

Штукатурка:
Як правильно відновити штукатурку на стелі та стінах?
Як чинять у випадку, якщо товщина штукатурки в сусідніх приміщеннях відрізняється?
Може, простіше буде обшити стелю гіпсокартонними листами (я не планую робити підвісну стелю)?

Стяжка:
Чим заповнити смугу під перегородкою? Чи повинен цей «латковий» участок мати деформаційний шов по периметру? Якщо стяжка вже висохла, чи можна «зшити» її з підлогою у приміщенні А? Або потрібно збити всю стяжку й зробити заново? У результаті планую клеєну дошку.

Нова перегородка з Multigips або ГКЛ:
Я не можу ставити її прямо на стяжку, тому що акустика буде поганою, і вібрації передаватимуться між приміщеннями. Потрібно збити смугу під перегородку, звести перегородку, а потім відновити підлогу.

Дуже дякую!!

Змінено користувачем Michau Mester
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• Michau Mester змінив заголовок на Перенесення перегородок — прошу допомоги
9 годин тому, Michau Mester сказав:

Доброго ранку, прошу допомоги. У квартирі хочу перенести перегородки. Для спрощення нехай буде лише одна перегородка, я додав схему.

Вибач за схему польською мовою. Ліва синя стіна — це та, яку прибрали, а права синя — нова, яку я хочу звести.

grafika.thumb.png.50042495005dc37e7dcb35a131d22e33.png

У стандартному оздобленні від забудовника виконано:
- перегородки з гіпсових блоків (Multigips) товщиною 8 см. Вони вже зашпакльовані (потрібно підправити). Штукатурити їх не було необхідності.
- цементна стяжка, затерта «під гладь». Один рівень по всій квартирі. Ймовірно, є деформаційні шви по периметру кожного приміщення та інші технічні шви (наприклад, у довгій вітальні, швидше за все, стяжка поділена посередині тощо).
- машинна гіпсова штукатурка на залізобетонних зовнішніх стінах квартири, а також на стелі.

Як я розумію, після демонтажу перегородки залишаться смуги:
- без стяжки під перегородкою,
- без штукатурки над нею,
- без штукатурки на зовнішній залізобетонній стіні.

Окрім цих смуг може виявитися, що у приміщеннях A і B різна товщина штукатурки на стінах/стелі. Підлога має бути начебто однаковою.

Штукатурка:
Як правильно відновити штукатурку на стелі та стінах?
Як чинять у випадку, якщо товщина штукатурки в сусідніх приміщеннях відрізняється?
Може, простіше буде обшити стелю гіпсокартонними листами (я не планую робити підвісну стелю)?

Стяжка:
Чим заповнити смугу під перегородкою? Чи повинен цей «латковий» участок мати деформаційний шов по периметру? Якщо стяжка вже висохла, чи можна «зшити» її з підлогою у приміщенні А? Або потрібно збити всю стяжку й зробити заново? У результаті планую клеєну дошку.

Нова перегородка з Multigips або ГКЛ:
Я не можу ставити її прямо на стяжку, тому що акустика буде поганою, і вібрації передаватимуться між приміщеннями. Потрібно збити смугу під перегородку, звести перегородку, а потім відновити підлогу.

Дуже дякую!!

Якщо на стелі ГК, то нащо питати про штукатурку?

По стінах, якщо рівень товстіше буде-збити і поштукатурити. Якщо тоньше-наростити.

Полосу під перегородкою заробіть ЦПС.

По останньому ніхера не ясно, що там відновити. Вирізати полосу під перегородку. Да і нічого відновлювати

Посилання на коментар

Добре, тобто смугу під стіну треба вирізати дуже точно, не забагато. Дякую!

Щодо стелі — на стелі в мене немає ГК, а тільки машинний гіпсовий тиньк.

Щодо заповнення смуги у стяжці цементно-піщаним розчином. Чи потрібно тоді робити деформаційні шви в цій смузі, тобто щоб це була така «лата» з швами по периметру? Чи просто з’єднувати нову стяжку безпосередньо з існуючою, і воно правильно схопиться разом?

Дякую!

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...