Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

бетонування тераси

NBB

Рекомендовані повідомлення

потрібна порада як краще зробити 

тераса 4 на 11 м потрібно забетонуваьи підлогу причому відкрита частина це просто залити в рівень з відмосткою ( колись потім плитку можна вкласти ), а от закрита частина має бути вище рівня відмостки десь на 20 см, там буде невеликий парапет з газоблоку і металопластикові вікна 

родючий шар там був вибраний але з часом знов проріс травою трохи звичайно виберу але щоб не вибирати все думаю зробити ребра жорсткості по периметру і одне  посередині частково засипати ґрунтом щоб тонша шар бетону був 

підкажіть по армуванні і інших нюансах закритою і відкритої частини 

20-25 см сітку вʼязати з 8 мм прутами норм для закритої? 
і як по відмостці ? Щоб не лити 20 см бетону по ній 

як армувати і основу підготувати під відкриту частину 

дякую 

IMG_0970.jpeg

Змінено користувачем NBB
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

сітка і до неї в ребрах жорсткості привʼязані прутки армування ребер 

сподіваюсь зрощуміло написав 

IMG_0971.jpeg

Посилання на коментар

Сумбурно написано. Я так понял что необходимо залить единой плитой в двух уровнях? А зачем тогда какие то ребра жесткости? У вас планируется большая нагрузка на плиту? Зачем вязать сетку из металла если можно использовать пластиковую арматуру?

Я бы рассмотрел вариант заливки той плиты что ниже с перехлестом под верхнюю, сделал бы выпуски под перевязку, досыпал щебня до нужного уровня, уложил 50/100 мм ЭППС и залил бы верхнюю, перевязав каркас с нижней.

Посилання на коментар

3 часа назад, NBB сказал:

думаю зробити ребра жорсткості по периметру і одне  посередині 

Це правільне рішення, для але армування їх і самой плити тераси потрібна арматура мінімум 8А400С с шагом 1'00-150мм, а  гладкими прутками 4мм можна армувати лише відмостку сіткою 150х150мм

Посилання на коментар

8 і мав на увазі-)

15 см не густо буде? 

ця частина, що відкрита і в рівень з відмосткою теж так само чи можна рідше? 12-15 см товщина нормально буде? там можна без ребер жорсткості?

як по відмостці лити? щоб не був 20 см шар бутону покласти на відростку ЕППС 5-7 см і тоді по ньому залити?

дякую

Посилання на коментар

1 час назад, patamu сказал:

Сумбурно написано. Я так понял что необходимо залить единой плитой в двух уровнях? А зачем тогда какие то ребра жесткости? У вас планируется большая нагрузка на плиту? Зачем вязать сетку из металла если можно использовать пластиковую арматуру?

Я бы рассмотрел вариант заливки той плиты что ниже с перехлестом под верхнюю, сделал бы выпуски под перевязку, досыпал щебня до нужного уровня, уложил 50/100 мм ЭППС и залил бы верхнюю, перевязав каркас с нижней.

можна не одною, можна окремо закриту частину та відкриту

та і певно нема сенсу однією

просто питання як краще ту що нижче ( в рівень з відмосткою) де відкрита частина тераси без стін

і як ту що що на 15-20 см вище відростки, закрита частина тераси з стінами. вікнами)

як юез ребер жорсткості, там грунт вже майже родючий став..вибирати  30 см і посипати піском? то простіше ребра жорсткості зробити ( навантаження ну пару сотень кг газоблок і вікна)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...