NBB Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) потрібна порада як краще зробити тераса 4 на 11 м потрібно забетонуваьи підлогу причому відкрита частина це просто залити в рівень з відмосткою ( колись потім плитку можна вкласти ), а от закрита частина має бути вище рівня відмостки десь на 20 см, там буде невеликий парапет з газоблоку і металопластикові вікна родючий шар там був вибраний але з часом знов проріс травою трохи звичайно виберу але щоб не вибирати все думаю зробити ребра жорсткості по периметру і одне посередині частково засипати ґрунтом щоб тонша шар бетону був підкажіть по армуванні і інших нюансах закритою і відкритої частини 20-25 см сітку вʼязати з 8 мм прутами норм для закритої? і як по відмостці ? Щоб не лити 20 см бетону по ній як армувати і основу підготувати під відкриту частину дякую Змінено 2 години тому користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 11 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 годин тому сітка і до неї в ребрах жорсткості привʼязані прутки армування ребер сподіваюсь зрощуміло написав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому незрозуміло написав чи просто ніхто не хоче писати?-) дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Сумбурно написано. Я так понял что необходимо залить единой плитой в двух уровнях? А зачем тогда какие то ребра жесткости? У вас планируется большая нагрузка на плиту? Зачем вязать сетку из металла если можно использовать пластиковую арматуру? Я бы рассмотрел вариант заливки той плиты что ниже с перехлестом под верхнюю, сделал бы выпуски под перевязку, досыпал щебня до нужного уровня, уложил 50/100 мм ЭППС и залил бы верхнюю, перевязав каркас с нижней. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 часа назад, NBB сказал: думаю зробити ребра жорсткості по периметру і одне посередині Це правільне рішення, для але армування їх і самой плити тераси потрібна арматура мінімум 8А400С с шагом 1'00-150мм, а гладкими прутками 4мм можна армувати лише відмостку сіткою 150х150мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 8 і мав на увазі-) 15 см не густо буде? ця частина, що відкрита і в рівень з відмосткою теж так само чи можна рідше? 12-15 см товщина нормально буде? там можна без ребер жорсткості? як по відмостці лити? щоб не був 20 см шар бутону покласти на відростку ЕППС 5-7 см і тоді по ньому залити? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, patamu сказал: Сумбурно написано. Я так понял что необходимо залить единой плитой в двух уровнях? А зачем тогда какие то ребра жесткости? У вас планируется большая нагрузка на плиту? Зачем вязать сетку из металла если можно использовать пластиковую арматуру? Я бы рассмотрел вариант заливки той плиты что ниже с перехлестом под верхнюю, сделал бы выпуски под перевязку, досыпал щебня до нужного уровня, уложил 50/100 мм ЭППС и залил бы верхнюю, перевязав каркас с нижней. можна не одною, можна окремо закриту частину та відкриту та і певно нема сенсу однією просто питання як краще ту що нижче ( в рівень з відмосткою) де відкрита частина тераси без стін і як ту що що на 15-20 см вище відростки, закрита частина тераси з стінами. вікнами) як юез ребер жорсткості, там грунт вже майже родючий став..вибирати 30 см і посипати піском? то простіше ребра жорсткості зробити ( навантаження ну пару сотень кг газоблок і вікна) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз