MotorM Опубліковано: В середу в 18:06 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:06 (змінено) Допоможіть розрахунками!!! Дах теплий буде з дошки 50х150 (металочерепиця буде) Обшивка з мінвати (чи можна ЕППС ?) ПИТАННЯ: який профіль раціонально купити для двух колон? В плані профіль 100х100 2 мм + залити всередину цементний розчин !!! Буде армопояс 400х300 мм плюс закладні шпильки для фланців (фланці для балки між колонами) !!! (причина змін даху на суцільний : зараз дах з торця будинку нерівний (малюнок 3 ) (одна кроква 5 метрів, а друга кроква 4 метра приблизно і вона спирається на стіну там де двері гаража !!! Хочу зробити тіпа козирьок, але продовженням даху. Щоб було як на зображенні. Змінено В середу в 18:33 користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДОКС Опубліковано: учора в 09:08 Поділитись Опубліковано: учора в 09:08 1. Заповнювати колони не "цементним розчином", але повноцінним бетоном з дрібною фракцією щебня. 2. 100*100 - проходить, але саме укладка бетона в полості буде складна, тому краще мін. 120*120. 150*150, як на мене буде ще краще. І то ще треба дивитися по зовнішній архітектурі, як то буде все виглядати. 3. "Армопояс 400*300". Нашо такий великий? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MotorM Опубліковано: учора в 13:17 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 13:17 (змінено) 4 години тому, ДОКС сказав: 1. Заповнювати колони не "цементним розчином", але повноцінним бетоном з дрібною фракцією щебня. 2. 100*100 - проходить, але саме укладка бетона в полості буде складна, тому краще мін. 120*120. 150*150, як на мене буде ще краще. І то ще треба дивитися по зовнішній архітектурі, як то буде все виглядати. 3. "Армопояс 400*300". Нашо такий великий? 1. Згоден. + 2. В які полості? Поставлю стовпи , почекаю 2 тижня, потім заллю всередину бетон з бутилки 5л лійку і наварю кронштейни 200х200 мм. В чому проблема? Не бачу... 3. 400 х 300 мм армопояс бо товщина стін 400мм, а в висоту хочеться підняти на 300мм + 100х100 мм брус мауерлата. Хочу вище підняти трошки стелю і за рахунок вищих стін буде ширша кімната на горищі. Де планується кімната відпочинку. В мене на горищі стіна 60 см висоту і на ній мауерлат: Змінено учора в 13:26 користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому В 11.03.2026 в 20:06, MotorM сказал: Буде армопояс 400х300 мм плюс закладні шпильки для фланців (фланці для балки між колонами) так, як на малюнку не вийде, бо балки 1 і 2 мають бути продовженням мауєрлата, що буде на армопоясі (в одному рівні с ним), через це ніяки "фланці" там не потрібни ... Можна просто наварити зверху колон пластини сотвірами для кріплення цих балок , або кинути зверху колон гоизонтально таку саму трубу, а до неї вже крипити дерев'яні балки, а самі колони я би не бетонував взагалі... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз