MotorM Опубліковано: В середу в 18:06 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:06 (змінено) Допоможіть розрахунками!!! Дах теплий буде з дошки 50х150 (металочерепиця буде) Обшивка з мінвати (чи можна ЕППС ?) ПИТАННЯ: який профіль раціонально купити для двух колон? В плані профіль 100х100 2 мм + залити всередину цементний розчин !!! Буде армопояс 400х300 мм плюс закладні шпильки для фланців (фланці для балки між колонами) !!! (причина змін даху на суцільний : зараз дах з торця будинку нерівний (малюнок 3 ) (одна кроква 5 метрів, а друга кроква 4 метра приблизно і вона спирається на стіну там де двері гаража !!! Хочу зробити тіпа козирьок, але продовженням даху. Щоб було як на зображенні. Змінено В середу в 18:33 користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДОКС Опубліковано: В четвер в 09:08 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:08 1. Заповнювати колони не "цементним розчином", але повноцінним бетоном з дрібною фракцією щебня. 2. 100*100 - проходить, але саме укладка бетона в полості буде складна, тому краще мін. 120*120. 150*150, як на мене буде ще краще. І то ще треба дивитися по зовнішній архітектурі, як то буде все виглядати. 3. "Армопояс 400*300". Нашо такий великий? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MotorM Опубліковано: В четвер в 13:17 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:17 (змінено) 4 години тому, ДОКС сказав: 1. Заповнювати колони не "цементним розчином", але повноцінним бетоном з дрібною фракцією щебня. 2. 100*100 - проходить, але саме укладка бетона в полості буде складна, тому краще мін. 120*120. 150*150, як на мене буде ще краще. І то ще треба дивитися по зовнішній архітектурі, як то буде все виглядати. 3. "Армопояс 400*300". Нашо такий великий? 1. Згоден. + 2. В які полості? Поставлю стовпи , почекаю 2 тижня, потім заллю всередину бетон з бутилки 5л лійку і наварю кронштейни 200х200 мм. В чому проблема? Не бачу... 3. 400 х 300 мм армопояс бо товщина стін 400мм, а в висоту хочеться підняти на 300мм + 100х100 мм брус мауерлата. Хочу вище підняти трошки стелю і за рахунок вищих стін буде ширша кімната на горищі. Де планується кімната відпочинку. В мене на горищі стіна 60 см висоту і на ній мауерлат: Змінено В четвер в 13:26 користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому В 11.03.2026 в 20:06, MotorM сказал: Буде армопояс 400х300 мм плюс закладні шпильки для фланців (фланці для балки між колонами) так, як на малюнку не вийде, бо балки 1 і 2 мають бути продовженням мауєрлата, що буде на армопоясі (в одному рівні с ним), через це ніяки "фланці" там не потрібни ... Можна просто наварити зверху колон пластини сотвірами для кріплення цих балок , або кинути зверху колон гоизонтально таку саму трубу, а до неї вже крипити дерев'яні балки, а самі колони я би не бетонував взагалі... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MotorM Опубліковано: 18 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 4 години тому, lastandr сказав: так, як на малюнку не вийде, бо балки 1 і 2 мають бути продовженням мауєрлата, що буде на армопоясі (в одному рівні с ним), через це ніяки "фланці" там не потрібни ... Можна просто наварити зверху колон пластини сотвірами для кріплення цих балок , або кинути зверху колон гоизонтально таку саму трубу, а до неї вже крипити дерев'яні балки, а самі колони я би не бетонував взагалі... Що не вийде? закладні шпильки будуть з армопоясу стирчати куди буде прикручуватися фланець балки 2!!! ще будуть закладні зліва з армопоясу стирчати де теж буде фланець прикручений !!! на колони Г-образна балка і приварити її до фланців!!! на малюнку ж так і показано ... тільки малював мишкою тому не чітко получилося намалювати що балка йде з кута будинку. Заливати потрібно 1000000 % !!!!! Бо висота будинку до мауерлату буде 4 м 60см. А колону планую на 150 см забурити і залити бетоном !!! Дуже ричаг великий !!! Перебздєть це не недобздєть !!! я ж не архітектор )... Дякую. Змінено 18 годин тому користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) По перше: армопояс по стінам має бути замкненим, по-друге: балка 1 там взагалі не потрібна, по-третье: якщо це металеві балки з профтруби, то в армопояс буде простійше вставити при залівки закладні с пластини , припустимо 150х150х4мм, а після зняття опалубки приварити до них балки(без ваших "флянців")... якщо ж це дерев'яні балки(маауєрлат), то як я вже казав, вони мають бути продовженням мауєрлата, що буде на армопоясі (в одному рівні з ним). Змінено 5 годин тому користувачем lastandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MotorM Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 2 години тому, lastandr сказав: По перше: армопояс по стінам має бути замкненим, по-друге: балка 1 там взагалі не потрібна, по-третье: якщо це металеві балки з профтруби, то в армопояс буде простійше вставити при залівки закладні с пластини , припустимо 150х150х4мм, а після зняття опалубки приварити до них балки(без ваших "флянців")... якщо ж це дерев'яні балки(маауєрлат), то як я вже казав, вони мають бути продовженням мауєрлата, що буде на армопоясі (в одному рівні з ним). 1. навіщо там армопояс якщо там не буде вже дах спиратися??? це щоб бабла викинути ? зараз дах розпирає пінобетон(ссср) без армопоясу !!! на 3 см видавило за 34 роки !!! бо будинок не жилий!!! можна пів метра по краям залити і все!!! 2. Балка потрібна щоб підлогу зробити або зашити! Балка 1 буде з 40х40 профілю наскрізь чрез стіну !!! приварю до плит ПК !!! 3. як ви опалуку потім знімете?? зняти то можна але вийде зазор від опалубки !!! якщо тільки шпильки закласти то опалубка зніметься і плашка прикрутиться до опалубки разом з балкою !!! або привариться! (флянці це і є плашки ). інакше не вийде !!! На профільні балки буде кластися брус 100х100 !!! Змінено 3 години тому користувачем MotorM Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 38 минут назад, MotorM сказал: 1. навіщо там армопояс якщо там не буде вже дах спиратися??? це щоб бабла викинути ? зараз дах розпирає пінобетон(ссср) без армопоясу !!! на 3 см видавило за 34 роки !!! бо будинок не жилий!!! можна пів метра по краям залити і все!!! Якщо ви такий "вумний" , нащо вам тоді допомога...😎 42 минуты назад, MotorM сказал: Опори для даху (ДОПОМОЖІТЬ !!!) Ви можете в своіх дописах поставити хоч сто таких знаків !!! - ваш дах віл цього крепше не стане... 54 минуты назад, MotorM сказал: як ви опалуку потім знімете?? такі заставні ставляться з середині опалубки, а не зовні... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДОКС Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 32 хвилини тому, lastandr сказав: Якщо ви такий "вумний" , нащо вам тоді допомога...😎 ... тому, що ... 16 годин тому, MotorM сказав: Перебздєть це не недобздєть !!! я ж не архітектор )... 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз