Александр Ком Опубліковано: 48 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 48 хвилин тому (змінено) Вітаю всіх форумчан. Хочу підняти болючу тему, яка щоліта перетворює наші двори на випалену Сахару. Мова йде про варварське, тотальне скошування трави комунальними службами. Ледве встигає зійти нормальне різнотрав'я, як прилітають хлопці з тримерами і виголюють усе під корінь, до голої землі. На папері в них норми, а за фактом — ліскою в самий ґрунт. Як людина, яка хоче жити в комфортному місті, я бачу в цьому кілька критичних багів: Пекельна спека. Трава вкриває ґрунт і утримує прохолоду. Випалена до землі територія влітку нагрівається на 10-15 градусів сильніше. Місто перетворюється на суцільний радіатор. Пилові бурі. Живий газон затримує пил та вихлопні гази. Немає трави — будь-який порив вітру підіймає хмари піску просто нам у вікна. Неефективне витрачання бюджетів. Мільйони гривень із наших податків ідуть на бензин для тримерів та зарплати за абсолютно деструктивну роботу, яка виконується за радянськими ГОСТами півстолітньої давнини. Водночас у Європі (Берлін, Варшава) урбаністика давно перейшла на концепцію мавританських газонів та «диких лугів». Косять лише вузьку смугу вздовж доріг задля безпеки, а парки залишають жити. Що робити: Активісти зареєстрували офіційне звернення (петицію), щоб змінити правила благоустрою Києва та заборонити цей комунальний екоцид. Голосування офіційне, через Дію / BankID, займає рівно 2 хвилини. Давайте допоможемо зібрати голоси та створимо прецедент для всієї України. 👉 Посилання на петицію: [petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=14245Каждый] Поділіться, як ідуть справи у ваших дворах та ЖК? Чи боретеся ви якось із місцевими косарями? Змінено 43 хвилини тому користувачем Александр Ком Друкарська помилка 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз