Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Налоговая???

ИгорьН

Рекомендовані повідомлення

На предприятии (ООО) обл. налоговой выявлено нарушение. Материалы отправили в районную. По закону очень трудно определить на сколько я "прилип". Закрыть вопрос "по-братски" не хотят. Какой срок у налоговой для вынесения решения по выявленому факту нарушения (если таковой вообще имеет ограничения по сроку)?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

срок 10 дней, но даже если они его нарушат и вынесут решение не в течении 10 дней, это не спасет, так как это мелкое процедурное нарушение, не влечет отмену податкового-поведомлення решени.

 

а у Вас срок 1 месяц, что бы обжаловать это решение в суде. если Вы его пропустите, то потом барахтаться будет сложно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На предприятии (ООО) обл. налоговой выявлено нарушение. Материалы отправили в районную. По закону очень трудно определить на сколько я "прилип". Закрыть вопрос "по-братски" не хотят. Какой срок у налоговой для вынесения решения по выявленому факту нарушения (если таковой вообще имеет ограничения по сроку)?

 

Выявлено нарушение, должен быть акт проверки. Есть акт проверки, должно быть решение-уведомление.

Оба документа необходимо "ломать"......либо жалоба в ДПА либо иск в админ суд.

Насколько кто "прилип" всегда понятно. В отношении должностных лиц как правило ст. 212, 366, 367 УК Украины итд.

Сроки и прочие процедурные вопросы читайте в ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

а у Вас срок 1 месяц, что бы обжаловать это решение в суде. если Вы его пропустите, то потом барахтаться будет сложно.

 

Сорри, но не нужно советовать в том, в чем не разбираешься полностью. Обжалование может быть как в порядке апелляции, так и сразу в суд, но в любом случае срок - 10 дней с момента получения ППР на руки.

 

Для справки

1. Порядок адміністративного оскарження

5.2.2. У разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган невірно визначив суму податкового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству з питань оподаткування або виходить за межі його компетенції, встановленої законом, такий платник податків має право звернутися до контролюючого органу із скаргою про перегляд цього рішення, яка подається у письмовій формі та може супроводжуватися документами, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати. Скарга повинна бути подана контролюючому органу протягом десяти календарних днів, наступних за днем отримання платником податків податкового повідомлення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується. Контролюючий орган зобов'язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його протягом двадцяти календарних днів від дня отримання скарги платника податків на його адресу поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку. У разі коли контролюючий орган надсилає платнику податків рішення про повне або часткове незадоволення його скарги, такий платник податків має право звернутися протягом десяти календарних днів, наступних за днем отримання відповіді, з повторною скаргою до контролюючого органу вищого рівня, а при повторному повному або частковому незадоволенні скарги - до контролюючого органу вищого рівня із дотриманням зазначеного десятиденного строку для кожного випадку оскарження та зазначеного двадцятиденного строку для відповіді на нього.

З урахуванням положень пункту 16.2 статті 16 цього Закону керівник відповідного контролюючого органу (або його заступник) може прийняти рішення про продовження строків розгляду скарги платника податків понад строки, визначені в абзаці першому цього підпункту, але не більше шістдесяти календарних днів, та письмово повідомити про це платника податків до закінчення двадцятиденного строку, зазначеного в абзаці першому цього підпункту.

 

Якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків не надсилається платнику податків протягом двадцятиденного строку або протягом строку, продовженого за рішенням керівника контролюючого органу (або його заступника), така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначених строків. Скарга вважається також повністю задоволеною на користь платника податків, якщо рішення керівника контролюючого органу (або його заступника) про продовження строків її розгляду не було надіслано платнику податків до закінчення двадцятиденного строку, зазначеного в абзаці першому цього підпункту.

 

Остаточне рішення вищого (центрального) органу контролюючого органу за заявою платника податків не підлягає подальшому адміністративному оскарженню, але може бути оскаржене у судовому порядку.

 

2. Порядок судового оскарження.

Відповідно до ч. 2 пп. 5.2.4 Закону №2181, при зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання недійсним рішення контролюючого органу податкове зобов’язання вважається неузгодженим до розгляду судом справи по суті та прийняття відповідного рішення. Згідно з пп. 5.2.5 зазначеного Закону, з урахуванням строків давності платник податків має право оскаржити ППР у суді в будь-який момент після отримання відповідного податкового повідомлення.

 

Як бачимо, Закон №2181 не встановлює 10-денного обмеження строків оскарження рішення податкового органу, обмежуючи їх лише строками позовної давності. До того ж ним установлено пряме правило, згідно з яким оскаржене рішення вважається неузгодженим до прийняття рішення судом.

 

Проте у численних роз’ясненнях ДПАУ з цього питання міститься дещо інший погляд на правовий статус (узгодженість) податкового боргу залежно від строків судового оскарження ППР. У листах від 08.08.2006 р. №14961/7/10-1317/3516 (див. у «ДК» №44/2006), від 11.08.2008 р. №16219/7/24-0617 (див. у «ДК» №38/2008), від 03.09.2008 р. №17813/7/19-0117-596 (див. у «ДК» №41/2008) центральний податковий орган зазначає, що при оскарженні платником податків до суду суми ПЗ (у разі незастосування або закінчення платником податків процедури апеляційного узгодження ПЗ, передбаченої пп. 5.2.2 — 5.2.4 Закону №2181), нарахованого податковим органом, таке ПЗ вважається неузгодженим до вирішення справи адмінсудом в апеляційній інстанції та прийняття відповідного рішення. Проте при оскарженні платником податків до суду суми податкового боргу (узгодженого податкового зобов’язання, не сплаченого після закінчення 10 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення) такий борг, на думку ДПАУ, не може вважатися неузгодженим ПЗ. Схожу думку висловлено також у листі ВАСУ від 28.09.2009 р. №1275/10/13-09 (див. в «ДК» №51-52/2009). І в разі несплати платником податків в установлені Законом №2181 строки узгодженого ПЗ воно набуває статусу податкового боргу, щодо якого застосовуються заходи з погашення, передбачені статтями 6 та 10 цього Закону.

 

Тож оскаржувати до суду податкове повідомлення-рішення варто також із дотриманням 10-денного строку. Адже оскаржений до суду, хоча і в межах строку позовної давності, проте після закінчення 10-денного строку з моменту отримання податкового повідомлення-рішення чи рішення про відмову в задоволенні скарги — податковий орган обліковуватиме як податковий борг з усіма наслідками (податкова застава тощо).

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 роки потому...

Спрошу здесь, чтобы не плодить темы о налоговой.

Ситуация такая: прекращение деятельности ФОП на едином налоге. Наемные работники были, отчетность по ним в порядке. Дальше, очевидно, внеплановая проверка. Какой период деятельности при этом проверяется? Главбух дружественной фирмы утверждает, что последние 3 года. Поискал на форумах, там пишут, что 3 года - это срок давности при наложении санкций за выявленные нарушения. Кому верить? Есть ли НПА по этому вопросу?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...