grubyi Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 завдання стоїть так. Є приміщення перекрите пустотними плитами перекриття ПК60-10. довжина приміщення 5 м, відповідно з одного боку плита перекриття виступає на 1м. Цього року планую побудувати мансарду над цим приміщення використовуючи всю площу плити. Тому прошу спеціалістів підказати чи потрібно якось той звисаючий край підсилювати\підпирати і яке максимальне навантаження на виступаючий край може нести одна плита. схемка на малюнках Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 Ніяке. У плитах немає верхньої арматури (крім розподільчої сітки по самому краю та інколи в залежності від серії бокових каркасиків). А бетон на розтяг майже не працює. Зламаєте плиту на раз. Тому потрібно поставити на колони балку по краю, які будуть усе нести. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 2 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 фігасє . дякую за відповідь. але є ж якесь максимальне навантаження яке плита витримає? в мене получається вага стіни з газобетону 1.3т на 5 плит. але без врахування ваги даху який на цю стіну буде опиратись і снігу який на ньому може лежати . дах двохскатний з металочерепиці. довжина одного ската ~3.8м. а якщо дати першим рядом армопояс з бетону січенням 20см*20см з арматурою 10 або 12. і підперти крайні плтити колонами? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 Не вийде. Треба чималеньку балку на 6м. Або ставити проміжну колону. Я к варіант я б поставив у кожному шві між плитами тавр (розрізав би двутавр 16 чи 18 ) щоб був під плитами і між ними і затяг би його мінімум на 1,5метра у 5-метровий прольот, щоб розвантажити плити тай може спереду чимось їх об'єднав. Але це теж небезпечно без спеціального прорахунку. На ваш ризик. Якщо щось, то я вам такого не казав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mentor Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 Предварительно напряженную пустотку выпускать в консоль нельзя! ( с некоторыми оговорками конечно, но....) Тем более нельзя ее опирать на 3 точки...., а уж тем более городить на ней следующий этаж и передавать нагрузку от крыши!!!! Если так сильно приперло - выставить колоны, связать из монолитной балкой - все это заармировать по расчету и только потом опереть на все это край плиты!!! Если ваша пустотка армирована сеткой (совдеповская...) - можно опереть и на 3 точки, но от колон с балкой отказаться не получится! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 2 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 ну кагбе пізно ті плити так вже 15 років нависають і на них опирається односкатний дах. і його я виріши розібрати і будувати мансарду... знизу дати загальну балку я не зможу, з лівого боку її не буде на шо сперти. там вікно і сходи і колона би вийшла акуранто по середині вікна і на сходах а якщо поставити колони посередині між плитами, з розрахунку щоб одна колона тримала 2 плити. плюс армопояс по верху плит. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 а якщо поставити колони посередині між плитами, з розрахунку щоб одна колона тримала 2 плити. плюс армопояс по верху плит. В принципі схема має право на життя. Поставити 2 колони на внутрішніх кутах крайніх плит. Але я робив би балку в рівні плит а не на них. Тобто або моноліт в рівні або швеллер 26 вставив би в торець плит і підпер би колонами його. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Artyomovets Опубліковано: 2 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 2 березня 2012 не забудьте про правильный фундамент под колонны и удачи с расширением. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 3 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 3 березня 2012 я тут ще такий варіант накидав а варіант зі швелером мені сподобався. гемороя набагато меньше ніж з бетонуванням, тільки треба прикинути чи зможу я лівий кінець на шось сперти там така от ситуація а нарахунок основи для колон, то в мене залита відмостка товщиною ~10 см, армована всякими старими залізяками, колоною буде виступати труба 150 до якої знизу я приварю метал 30*30*5. що скажете про такий варіант? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 3 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2012 Я б зробив інакше. Постави би колони під шов між 1-2 і 3-4 плитами і отримав би для балки 2 консолі. Тоді над вікном не треба опирати ні на що. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 3 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 3 березня 2012 Я б зробив інакше. Постави би колони під шов між 1-2 і 3-4 плитами і отримав би для балки 2 консолі. Тоді над вікном не треба опирати ні на що. якщо я правильно зрозумів, ви пропонуєте змістити ліву колону на одну плиту вліво, а дальше поверх заливати балку як в мене на малюнку? якщо так то нажаль не вийде, бо тоді ліва колона получиться на сходах, і акуратно навпроти вхідних дверей а над вікном я всеодно планую заливати ще одину балку з бетону, вона вийде Т подібна, бо в неї якраз буде входити та балка, що піде над плитами. порадьте ще на рахунок фундамента для колон, чи такий варіан як я написав постом вище буде нормальний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gubin Опубліковано: 3 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2012 Пустотные плиты перекрытия нельзя опирать консольно, у них по расчетной схема опирание на краях плиты.(посмотрите литературу по ЖБ) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 3 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2012 Тперерізу колони бідльш, ніж досить. Але опирати їх на армовану стяжку… Не знаю. Я б побоявся. І причин купа. Я б копнув ями десь сантиметрів на 80 і залив стовбчасті фундаменти під опори. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Karter Опубліковано: 4 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2012 Если остановитесь на этом варианте Запустите в балку закладные и завяжите их с монтажными петлями панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 5 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 5 березня 2012 Запустите в балку закладные и завяжите их с монтажными петлями панелей. а смисл? я ж навпаки думав від плит відвязатись? Добавлено через 4 минуты Я б копнув ями десь сантиметрів на 80 і залив стовбчасті фундаменти під опори. а стовбчастий фундамент обовязково внизу має розширятись, чи можна просто викопати яму скажем 25*25*60 і залити бетоном? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 5 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2012 а стовбчастий фундамент обовязково внизу має розширятись, чи можна просто викопати яму скажем 25*25*60 і залити бетоном? Площа залежить від грунтів. 25х25х60 ви не викопаєте. Хіба що висвердлите. Краще десь 40х40х60…80 і добряче трамбанути по дну зі щебнем, щоб зменьшити (а в ідеалі уникнути) осадок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prazdnikof Опубліковано: 5 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2012 Для того, чтобы уменьшить (избежать совсем никак не выйдет и с годами это видно) выкопать надо на глубину более чем промерзает грунт и не забыть, что подушка 15-20 см. может понадобиться, в зависимости от грунта. А вообще рисковая затея, такая достройка, я бы отказался. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitalya_ Опубліковано: 9 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2012 Пустотные плиты перекрытия нельзя опирать консольно, у них по расчетной схема опирание на краях плиты.(посмотрите литературу по ЖБ) А подскажите какие можно.Хочеться перекрыть гараж 6*6 м 8-ми метровыми плитами,чтоб они свисали на 2 метра ,образуя дополнительный навес,а сверху террасу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 9 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2012 А подскажите какие можно.Хочеться перекрыть гараж 6*6 м 8-ми метровыми плитами,чтоб они свисали на 2 метра ,образуя дополнительный навес,а сверху террасу. Закажите себе специально. Выйдет не намного дороже стандартных. Иначе плиты + балконные плиты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitalya_ Опубліковано: 12 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2012 Закажите себе специально. Выйдет не намного дороже стандартных. Иначе плиты + балконные плиты. Как раз и хочется побюджетней,вплоть до бу,только б знать какие можно в таких целях использовать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Madcat Опубліковано: 12 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2012 Тобто виносити консольно пустотілу плиту перекриття в якості балкону не можна? Навіть якщо на неї не передаватиметься ніякого навантаження, окрім ходіння людей? А що за балконні плити? Чи краще робити моноліт на металевих консолях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 15 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2012 я тут ще такий варіант накидав хотів уточнити чи можна дані колони робити з повнотілої цегли, шириною в одну цеглу (25*25) і в середину давти арматуру десятку (заливати її в фундамент, потім тягнути через всю колону догори і там заливати в балку) чи потрібно більш потужну колону скажем в півтори цегли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
grubyi Опубліковано: 20 березня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня 2012 професіонали, підкажіть як порахувати несучу здатність колони з цегли? якщо цегла скажем марки м100, площа поверхні получається 25*12=300см2 300*100=30 000кг, тоді квадратна колона в цеглу 25*25 буде витримувати 30 000 * 2 = 60 000 кг. Чи використовуються ще якісь коефіціенти і тд.? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitalya_ Опубліковано: 21 березня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 березня 2012 А подскажите какие можно.Хочеться перекрыть гараж 6*6 м 8-ми метровыми плитами,чтоб они свисали на 2 метра ,образуя дополнительный навес,а сверху террасу. Так никто и не подскажет?Для ясности эскизик накалякал.123.bmp Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз