Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Строительство над подключением к газовой магистрали

SergAnt

Рекомендовані повідомлення

Добрый день!

 

Ситуация:

В дачном кооперативе есть два подключения к газовой магистрали, идущей вдоль Житомирской трассы. Пару недель назад на участке, где расположены подключения спилили все деревья. Как выяснилось,

этот участок вдоль трассы кто-то когда-то приватизировал и теперь начал там строительство. Теперь оба подключения и участок газовой магистрали среднего давления фактически находятся на чьей-то частной территории. Оба подключения строились на личные деньги членов кооператива несколько лет назад, есть оформленая документация, проекты. Подключенные линии переданы на эксплуатацию в газовое хозяйство.

 

Вопросы:

Какие документы регламентируют строительство в районе магистральных газопроводов, и веток, к ним подключенных? И вообще, разрешено ли такое строительство? Какие действия лучше предпринять, чтобы не лишиться этих подключений?

 

Спасибо.

С уважением, Сергей

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Неужели некто не сталкивался с такой ситуацией?

Выяснили, что проекта на строительство с газовщиками не согласовывался.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Про що ви кажете, така ситуація "сплошь и рядом" (с) Називається безпрєдєл

Пишіть скарги. В ДАБІ, архітектуру, міськгаз, можна в міліцію, а також в раду, яка дозволила приватизацію без обмежень

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 6 місяців потому...
Горку срыли, деревья срубили- уже поздно писать, интересно что построят.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Построят "маленький" домишко над трубой, труба не дай бог лопнет - кирпичи будут по всему кооперативу собирать.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Читаем Земельный кодекс

 

Стаття 73. Землі трубопровідного транспорту

1. До земель трубопровідного транспорту належать земельні ділянки, надані під наземні і надземні трубопроводи та їх споруди, а також під наземні споруди підземних трубопроводів.

2. Уздовж наземних, надземних і підземних трубопроводів встановлюються охоронні зони.

 

 

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про трубопровідний транспорт" від 15 травня 1996 року № 192/96-ВР

 

Стаття 11. Землі трубопровідного транспорту

 

До земель трубопровідного транспорту належать земельні ділянки, на яких збудовано наземні і надземні трубопроводи та їх споруди, а також наземні споруди підземних трубопроводів.

 

Уздовж трубопроводів встановлюються охоронні зони. Земля в межах охоронних зон не вилучається, а використовується з обмеженнями (обтяженнями) відповідно до закону або договору. Порядок встановлення, розмір та режим використання охоронної зони об'єкта трубопровідного транспорту визначаються законодавством України.

 

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про правовий режим земель охоронних зон об'єктів магістральних трубопроводів" від 17 лютого 2011 року № 3041-VI*

 

магістральний трубопровід - технологічний комплекс, що функціонує як єдина система і до якого входить окремий трубопровід з усіма об'єктами і спорудами, зв'язаними з ним єдиним технологічним процесом, або декілька трубопроводів, якими здійснюються транзитні, міждержавні, міжрегіональні поставки продуктів транспортування споживачам, або інші трубопроводи, спроектовані та збудовані згідно з державними будівельними вимогами щодо магістральних трубопроводів;

 

Ст. 5

3. До складу об'єктів магістральних газопроводів, розташованих у межах охоронної зони, належать:

 

лінійна частина магістральних газопроводів з відгалуженнями, лупінгами, запірною арматурою, переходами через природні та штучні перешкоди, вузлами підключення компресорних станцій, вузлами пуску і прийому;

 

конденсатозбірники, пристрої для введення метанолу;

 

установки електрохімічного захисту від корозії;

 

знаки закріплення трас магістральних трубопроводів на місцевості;

 

майданчики складування аварійного запасу труб та запірної арматури;

 

дороги, прокладені вздовж трас магістральних газопроводів, вертолітні майданчики на трасах трубопроводів;

 

міжгазопровідні пункти редукування газу;

 

лінії та споруди технологічного зв'язку, засоби лінійної телемеханіки;

 

ємності для зберігання і дегазації газового конденсату, амбари для аварійного випуску конденсату;

 

протипожежні, протиерозійні та захисні споруди об'єктів магістральних газопроводів;

 

газовимірювальні станції (пункти);

 

компресорні станції;

 

газорозподільні станції;

 

лінії електропередачі та споруди енергопостачання об'єктів магістральних газопроводів;

 

підземні сховища газу з геологічною структурою штучного газового покладу, фондом свердловин, шлейфами, газозбірними колекторами, технологічними трубопроводами, газозбірними пунктами, установками підготовки газу, газопроводами-підключеннями, дотискувальними компресорними станціями, під'їзними дорогами;

 

автомобільні газонаповнювальні компресорні станції;

 

будинки операторів газорозподільних станцій, будинки лінійних обхідників;

 

метрологічний центр;

 

споруди для локалізації аварій, розташовані на межі переходів магістральних газопроводів через водні об'єкти;

 

інші об'єкти, що забезпечують безпеку та надійну експлуатацію магістральних газопроводів.

 

Ст. 11

 

3. Розмір охоронної зони для автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій із Рр = 20 МПа (від огорожі) - 100 метрів, для всіх типів автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій.

 

4. Розмір охоронної зони для свердловин підземних сховищ газу (від гирла свердловини):

 

300 метрів - до житлових будівель;

 

500 метрів - до громадських і промислових будівель.

 

5. На багатониткових магістральних газопроводах охоронні зони визначаються від осі крайніх магістральних газопроводів у розмірі, встановленому для найбільшого умовного діаметра серед усіх ниток.

 

6. Режим земель охоронних зон поширюється також на інші об'єкти магістральних газопроводів, розташовані в межах охоронної зони, визначеної для магістральних газопроводів та компресорних станцій, газорозподільних станцій, газозбірних пунктів та свердловин підземних сховищ газу.

 

Стаття 19. Вимоги до проведення будівельних, ремонтних, земляних та інших робіт в охоронних зонах об'єктів магістральних трубопроводів

 

1. Будівельні, ремонтні, земляні, геологорозвідувальні, бурові, вибухові, гірничі та днопоглиблювальні роботи на земельних ділянках, розташованих в охоронних зонах, у місцях, де магістральні трубопроводи проходять через водні об'єкти, болота, торфорозробки та місця видобутку корисних копалин, а також всі інші роботи, пов'язані з розробкою ґрунту на глибину більше 30 сантиметрів на таких земельних ділянках, проводяться лише на підставі письмового погодження з підприємствами магістральних трубопроводів.

 

2. На зрошуваних землях, розташованих у межах охоронних зон, роботи, пов'язані з тимчасовим затопленням земель, проводяться на підставі письмового погодження з підприємствами магістральних трубопроводів.

 

3. У разі відмови у наданні погодження на тимчасове затоплення зрошуваних земель, розташованих в охоронних зонах, підприємства магістральних трубопроводів письмово повідомляють про це власників та користувачів земельних ділянок із зазначенням причин і строку, протягом якого не може проводитися тимчасове затоплення.

 

4. Особи, які отримали письмове погодження на проведення робіт на земельних ділянках, розташованих у межах охоронних зон, зобов'язані виконувати ці роботи з дотриманням умов їх проведення та додержанням правового режиму земель охоронних зон об'єктів магістральних трубопроводів.

 

5. Умови проведення будівельних, ремонтних, земляних та інших робіт визначаються підприємствами магістральних трубопроводів.

 

6. Зазначені умови визначають комплекс заходів, вжиття яких є необхідним для виключення можливості виникнення аварій, аварійних ситуацій на об'єкті магістральних трубопроводів під час проведення відповідних робіт.

 

7. Надання письмового погодження на проведення робіт в охоронних зонах, з визначенням умов проведення будівельних, ремонтних, земляних та інших робіт у таких зонах, а також письмової відмови в їх проведенні здійснюються протягом одного місяця з дня отримання підприємством магістрального трубопроводу клопотання про їх надання.

 

8. Відмова в наданні письмового погодження на проведення робіт на земельних ділянках, розташованих у межах охоронних зон, надається у разі якщо:

 

проведення робіт заборонено цим Законом;

 

проведення робіт створить загрозу виникнення аварії (аварійної ситуації) на об'єкті магістрального трубопроводу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

После Стоянки не доежая до Снайпера.

 

Добавлено через 6 минут

Участки там уже приватизированы-проверяли. Когда начали валить деревья, писали жалобы, ссылались на законы - все равно деревья спилили горку срыли. Удалось немного приостановить - когда связались с аварийной службой газа. Но с ними объяснились собственники - типа над магистралью сделаем дорогу, строить ничего не будем.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...