Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Что делать если не отдают трудовую книжку

Vasper

Рекомендовані повідомлення

Приветствую всех жителей форума!

В связи с переездом, в скором времени буду увольняться с работы.

Недавно у нас уволилось две сотрудницы, начальство распорядилось не отдавать им трудовые книжки.Что бы не наступить на те же самые грабли,хочу спросить у знающих форумчан - как поступать в данной ситуации.Куда можно обратиться если не удается разойтись мирно?

Спасибо!

(Ссуду, кредиты и т.п. у фирмы не брал, трудовой договор не подписывал)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А какие причины тогда не отдать Вам мирно трудовую? именно Вам?

Директор им сказал, что сам будет решать,когда им увольняться.

С моей стороны это просто перестраховка, хотелось бы разойтись мирно.

Причины не отдать мне трудовую следующие - две уволившиеся девушки художники, я - визуализатор. В общем распадается дизайнерский отдел на фирме.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників

 

1. Загальні положення

...

1.3. При влаштуванні на роботу працівники зобов'язані подавати трудову книжку, оформлену в установленому порядку.

 

...

 

4. Видача трудової книжки у разі звільнення

 

4.1. У разі звільнення працівника всі записи про роботу і нагороди, що внесені у трудову книжку за час роботи на цьому підприємстві, засвідчуються підписом керівника підприємства або спеціально уповноваженою ним особою та печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів.

 

При цьому для осіб працездатного віку необхідно вказати час, тривалість та місце проходження підвищення кваліфікації, яке пройшов працівник за останні два роки перед звільненням.

 

У разі звільнення осіб, які працювали в селянському (фермерському) господарстві за трудовим договором або припинення членства в селянському (фермерському) господарстві після відповідних записів у трудових книжках, зроблених головою селянського (фермерського) господарства, трудовий стаж у цьому господарстві підтверджується підписом керівника, заступника, іншої уповноваженої на це особи та завіряється печаткою місцевого органу державної виконавчої влади.

 

Трудова книжка заповнюється одночасно українською та російською мовами і засвідчуються окремо обидва тексти.

 

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї записом про звільнення.

 

При затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.

 

Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається недійсним у порядку, встановленому пунктом 2.10 цієї Інструкції.

 

4.2. Якщо працівник відсутній на роботі в день звільнення, то власник або уповноважений ним орган в цей день надсилає йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки.

 

Пересилання трудової книжки поштою з доставкою на зазначену адресу допускається тільки за письмовою згодою працівника.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

sanykrimea, Спасибо! В законе то хорошо написано,но Вы же знаете как у нас они работают. Одной из девченок и зарплату не отдали...
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

но Вы же знаете как у нас они работают.

Знаю. В этом случае нормально работают - не пугайте сами себя.

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 27 квітня 1993 р. N 301

Про трудові книжки працівників

 

...

4. Відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на керівника підприємства, установи, організації.

 

За порушення встановленого порядку ведення, обліку, зберігання і видачі трудових книжок посадові особи несуть дисциплінарну, а в передбачених законом випадках іншу відповідальність.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

тоже самое что у sanykrimea urist.in.ua/archive/index.php/t-151162.html

 

в 2-х словах это беспредел, или работодателю же хуже. главное что б у тебя заявление было зарегистрировано по правилам. а руководству на словах скажи что ты в курсе КЗОТа, а вот им не мешало бы проконсультироваться у юристов чем им грозит затягивание сроков выдачи ТК

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А если и зарплата в конвертах... то прямая дорога в налоговую!!!

Напакостить можно много... но смысл? Если хотите уйти по хорошему, нужно просто объяснить ситуацию, и поговорить по душам с начальством! Если доступно объясните, я думаю они должны Вас понять!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

укр.законодательство намного больше защищает работника чем работодателя....так что это просто "возьмем на понт".

уверен как только они узнают что ты разбираешься в своих правах, они примут правильное решение :) и ЗП "белую" всю выплатят.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Директор им сказал, что сам будет решать,когда им увольняться.

для избежания неприятностей 1) мирно поговорить, что пришел Ваш час покинусь сие прекрасное место работы и что Вы крайне благодарны за всё руководимтелю и не сомневаетесь, что он адекватно отреагирует на наше решение и пожелает Вам удачи))

 

2) что бы, когда Вам увольняться решали Вы (после разговора с шефом и его не понимании или просто на свякий случай))) написать Заяваление на увольнение, поставить дату - подсунуть это секретарю и заставить ее поставить на нём Входящий номер! Такую же копию оставить себе. С этого времени идет 14 дневный отсчет отработки до даты увольнения. Если в день увольнения Вам не отдадут книжку (может Вам обходной лист нужно подписать, а кто-то не захочет поставить подпись свою), тогда вперед - дрюкать работодателя))

Если серкетаря подставлять не хотите, это же Заяваление отправляете Вам в офис Письмом с уведомлением (или ценным или как там?)! На вернувшейся Вам бамажке будет дата получения компанией Вашего Заявления

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

укр.законодательство намного больше защищает работника чем работодателя....так что это просто "возьмем на понт".

уверен как только они узнают что ты разбираешься в своих правах, они примут правильное решение :) и ЗП "белую" всю выплатят.

Это да!!! :D Поэтому надо всегда себя подстраховывать, вплоть до изучения трудового кодекса!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пример:

 

Справа № 2-2564/2010 рік

 

[spoiler=ІМЕНЕМ УКРАЇНИ]

 

РІШЕННЯ

 

 

 

29 вересня 2010 року Подільський районний суд м. Києва в складі:

 

головуючого судді САЧЕНКО О.О.

 

при секретарі БОЖОК Ю.Р.

 

розглянувши в судовому засіданні в приміщенні Подільського районного суду м. Києва цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ТОМАК» про видачу трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, -

 

ВСТАНОВИВ:

 

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ВАТ «Томак» про видачу трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

 

В судове засідання зявився позивач, який позов підтримав в повному обсязі та пояснив, що він працював на ВАТ «Томак» за основним місцем роботи з якого 07 серпня 2008 року звільнився, при звільненні йому не була видана трудова книжка, після звернення до відповідача у видачі трудової книжки йому було відмовлено. Він вважає, що неправомірними діями відповідача йому завдана моральна шкода, яку він оцінює в розмірі 20000 гривень. Просив позов задовольнити та зобовязати відповідача видати належним чином оформлену трудову книжку, стягнути середню заробітну плату за час вимушеного прогулу у сумі 29623 грн., моральну шкоду у сумі в 20000 грн.

 

В судове засідання зявився представник відповідача, який позовні вимоги не визнав, мотивуючи це тим, що позивач був прийнятий на роботу до ВАТ «Томак» на підставі Наказу № 133-к від 30.10.2008р. на посаду юрисконсульта саме за сумісництвом, трудова книжка при прийнятті його на роботу на ВАТ «Томак» не заводилась, оскільки відповідно до абз.3 п.1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників на осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи. ВАТ «Томак» не мало можливості внести запис у трудову книжку позивача, оскільки після спливу тижневого строку і до моменту звільнення позивач так і не подав трудову книжку. Також на могло ВАТ «Томак» завести позивачу нову трудову книжку, оскільки відповідно до п.2.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників та ч.3 ст.48 КЗпП України трудова книжка оформляється працівникам, які стають на роботу вперше, а позивач на момент працевлаштування у ВАТ «Томак» вже мав трудовий стаж і його трудова книжка велась за основним місцем роботи. Підстав для видачі позивачу дубліката трудової книжки також не було, оскільки в разі втрати трудової книжки її дублікат видається працівнику не пізніше 15 днів після подання ним відповідної заяви власнику. Позивач заяви про видачу йому дубліката не подавав. Після переведення ОСОБА_1 з роботи за сумісництвом на роботу на постійній основі він не подав трудову книжку до ВАТ «Томак», проте звільнити його за неподання трудової книжки було неможливо з огляду на відсутність такої підстави для звільнення в чинному законодавстві. Крім того, при обчисленні середнього заробітку за останні два місяці роботи, позивач посилається на одержання ним заробітної плати за серпень 2008 році в розмірі 2273,40 грн. Насправді за серпень 2008 року позивачу було нараховано тільки 369,05 грн., оскільки в зазначеному місяці він працював лише 5 днів. Решта нарахованої суми в розмірі 1904,35 грн. є не заробітною платою, а компенсацією за 35 днів невикористаної відпустки.

 

Суд, заслухавши пояснення сторін, свідків ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши надані докази, приходить до висновку про часткове задоволення позову.

 

Встановлено, що згідно Наказу № 53-к від 29 травня 2007 р. ВАТ «Томак» позивача, юрисконсульта за сумісництвом, з 07 травня 2007 р. було переведено юрисконсультом на постійній основі з посадовим окладом 1200 грн. /а.с. 15/.

 

07 серпня 2008 р. позивача за власним бажанням було звільнено з ВАТ «Томак» згідно Наказу № 81-к від 07.08.2008 р. /а.с. 61/.

 

Згідно ст.47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобовязаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу.

 

Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України № 301 від 27.04.1993 р. Міністерством праці України, Міністерством юстиції України і Міністерством соціального захисту населення України спільним Наказом № 58 від 29.07.1993 р. зі змінами було затверджено «Інструкцію про порядок ведення трудових книжок працівників» .

 

Згідно п. 1.1. Інструкції трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника, трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві , в установі, організації усіх форм власності понад пять днів.

 

Згідно п. 2.26 Інструкції днем звільнення з роботи вважається останній день роботи працівника. Згідно ч. 5 п. 4.1. Інструкції власник або уповноважений ним орган зобовязаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї записом про звільнення. Днем звільнення вважається останній день роботи.

 

У листі відповідача № 30/766 від 30.09.2009 р., надісланому у відповідь на звернення позивача з вимогою видати трудову книжку, повідомлялося, що ця вимога не може бути задоволена з мотивів, що позивачем не надавалася трудова книжка при працевлаштуванні, позивач не вертався із заявою видати дублікат трудової книжки /а. с.5/. Одночасно позивачу було надано довідку про заробітну плату.

 

Суд не погоджується з доводами відповідача про те, що оскільки позивачем при працевлаштуванні не надана трудова книжка, хоча це є його обовязком, у звязку з цим при звільненні позивача йому правомірно не видана трудова книжка, оскільки вони суперечать приписам чинного трудового законодавства.

 

Відповідно до п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України № 301 від 27 квітня 1993 р. зі змінами і доповненнями при влаштуванні на роботу працівники зобовязані подавати трудову книжку, оформлену у встановленому порядку. Відповідно до п. 2 цієї Постанови без трудової книжки приймаються на роботу тільки ті особи, які працевлаштовуються вперше. Разом з цим чинним законодавством не заборонено приймати на роботу працівників, які працевлаштовуються не вперше, але не мають трудової книжки.

 

Згідно ст. 48 КЗпП, п. 1.1. Інструкції трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємствах усіх форм власності понад пять днів. Якщо працівник у встановленому порядку приймається на роботу без трудової книжки, виходячи з приписів ст. 48 КЗпП, п. 1.1. Інструкції працедавець повинен завести трудову книжку такому працівнику, а також зробити запис про заповнення трудової книжки у Книзі обліку руху трудових книжок і вкладишів до них, у якій реєструються трудові книжки, що прийняті від працівників при працевлаштуванні на роботу, а також видані працівникам знову, як передбачено п. 7.1. Інструкції, та зробити у ній запис про прийняття на роботу.

 

Виходячи з вимог законодавства, у разі відсутності у позивача при працевлаштуванні трудової книжки, прийнявши його на роботу, відповідач повинен був виписати нову трудову книжку позивачу та забезпечити її ведення і зберігання в установленому порядку.

 

Передбачений ст. 47 КЗпП обовязок підприємства при звільненні працівника, який був працевлаштований за основним місцем роботи, видати трудову книжку має бути виконаний незалежно від того, чи надавалася ним трудова книжка при прийнятті на роботу.

 

Як вбачається з Наказу № 53-к від 29.05.2007 р. позивач був прийнятий на роботу і працював у відповідача на постійній основі з 07.05.2007 р. до звільнення.

 

Враховуючи те, що позивач був прийнятий на роботу та працював на підприємстві за основним місцем роботи понад 5 днів, в день звільнення позивача, а саме 07.08.2008 р., відповідач зобовязаний був видати позивачу належним чином оформлену трудову книжку. Однак у порушення вимог чинного законодавства відповідач цього не зробив .

 

Надана відповідачем копія Книги обліку трудових книжок(а.с.17-20), яка ведеться на підприємстві відповідача, згідно якої трудова книжка позивача не обліковувалася, не може прийматися беззаперечним доказом того, що при працевлаштуванні позивач не надавав трудової книжки відповідачу, та викликає сумніви у належному веденні обліку, зберігання і видачі трудових книжок на підприємстві відповідача, виходячи з наступного.

 

Згідно пунктів 3, 4 Постанови КМ України № 301 від 27.04.1993 р. трудові книжки зберігаються на підприємствах як документи суворої звітності; відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на керівників підприємств .

 

Відповідно до п. 7.1. Інструкції на підприємстві ведеться документація щодо обліку бланків трудових книжок і заповнених трудових книжок, зокрема, Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них, затверджена Наказом Міністерства статистики України N 277 від 27.10.1995 р. «Про затвердження типових форм первинного обліку особового складу». Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них ведеться відділом кадрів або іншим підрозділом підприємства, який здійснює оформлення прийняття і звільнення працівників. Книга обліку руху трудових книжок має бути пронумерована, прошнурована та скріплена підписом керівника підприємства і печаткою. У книзі обліку руху трудових книжок, наданої відповідачем /літера «К»/, у графі «дата прийняття на роботу» записи про дату прийняття на роботу працівників зроблені у не у послідовному, хаотичному порядку. Згідно встановленої типової форми (графа 9), книга обліку руху трудових книжок має містити графу «Розписка відповідальної особи, яка приймала або заповнювала трудову книжку або вкладиш». Як вбачається з наданої відповідачем копії книги обліку руху трудових книжок зазначена графа відсутня. У судовому засіданні було оглянуто оригінал книги руху трудових книжок на підприємстві відповідача, яка не містила дати її прошиття і скріплення підписом керівника і печаткою відповідача. Як пояснив у судовому засіданні свідок, працівник відділу кадрів, ця книга була прошнурована та скріплена підписом керівника і печаткою відповідача лише у 2008 році. Разом з цим книга обліку руху трудових книжок засвідчена підписом, без зазначення посади і П.І.Б. особи, якій він належить, що не дозволяє визначитися чи належною особою засвідчена книга.

 

Відповідно до ч. 4 ст. 235 КЗпП у разі затримки видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові виплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. Згідно ч. 6 п. 4.1. Інструкції при затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. При цьому враховуються положення Порядку обчислення середньої заробітної плати, встановлений Постановою Кабінету Міністрів України № 100 від 08.02.1995 р. У звязку з порушенням з боку відповідача вимог ст. 47 КЗпП стосовно обовязку видати працівникові в день звільнення трудову книжку за час затримки видачі трудової книжки, обчислений станом на 13 травня 2010 р., з відповідача на користь позивача підлягає стягненню середній заробіток у сумі 29623 грн.

 

Відповідно до ст. 23 ЦК України особа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав. Моральна шкода полягає в душевних стражданнях, яких фізична особа зазнала у зв'язку з протиправною поведінкою щодо неї самої. Відповідно до ч. 1 ст. 1167 ЦК України, моральна шкода, завдана фізичній особі неправомірними діями, відшкодовується особою, яка її завдала, за наявності її вини.

 

Згідно з п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 року № 4 "Про судову практику в справах про відшкодування моральної (немайнової) шкоди" під моральною шкодою слід розуміти втрати немайнового характеру внаслідок моральних чи фізичних страждань, або інших негативних явищ, заподіяних фізичній особі незаконними діями або бездіяльністю інших осіб.

 

Позивач зазначає, що діями відповідача йому заподіяно моральну шкоду, яка полягала у душевних стражданнях через ускладнення або неможливість працевлаштування за основним місцем роботи на інші підприємства у звязку з відсутністю трудової книжки, що вплинуло на матеріальне становище позивача, порушенні сімейних стосунків, приниженні ділової репутації.

 

Відповідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

 

Суд вважає необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню вимоги позивача на підставі п.3 ч.2 ст. 23, ч.1ст. 1167 ЦК України про відшкодування моральної шкоди за мотивів недоведеності факту спричинення такої шкоди у вигляді приниження ділової репутації, порушення сімейних стосунків.

 

Згідно ч. 6 п. 4.1. Інструкції при затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника.

 

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги позивача про видачу трудової книжки та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу доведені і підлягають задоволенню. А в частині стягнення з відповідача моральної шкоди не доведені і задоволенню не підлягають.

 

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 47, 48, 235 КЗпП України, ст. 23, 1166,1167 ЦК України, ст.ст. 88, 209, 212-215 ЦПК України, Постановою Кабінету Міністрів України № 301 від 27.04.1993 р. зі змінами і доповненнями, Постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1995 р. № 100, «Інструкцію про порядок ведення трудових книжок працівників», затвердженою Наказом № 58 від 29.07.1993 р. Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України, суд

 

ВИРІШИВ:

 

Позов ОСОБА_1 до ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ТОМАК» про видачу трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди задовольнити частково .

 

Зобовязати Відкрите акціонерне товариство «Томак» видати ОСОБА_1 належним чинном оформлену трудову книжку .

 

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Томак» , місцезнаходження якого за адресою: 04080, м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, 15/15 ідентифікаційний код 14307305, р 260083010233 в АБ «Таврика» м. Київ, МФО 300788 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу у розмірі 29623 (двадцять девять тисяч шістсот двадцять три) гривень 00 копійок.

 

В іншій частині позовних вимог відмовити.

 

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

 

 

СУДДЯ САЧЕНКО О.О.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На вернувшейся Вам бамажке будет дата получения компанией Вашего Заявления

и с этой бумажкой в инспекцию по труду.Думаю,что после этого шеф быстро Вам вернет трудовую и выплатит зарплату.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо всем!!!Как и говорил - хочу уволиться мирно. Надеюсь, что это у меня получиться.В налоговую и т.п обращаться не хочу, хотя (наверное как и в практически любой фирме) мне было бы что сказать налоговикам.. Но это оооочень крайний вариант. Я согласен отработать две недели ( хотя, насколько я знаю, при смене места жительства это не обязательно) Змінено користувачем Vasper
дополнение
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

и с этой бумажкой в инспекцию по труду,но сначала шефу покажите.Думаю,что он быстро Вам вернет трудовую и выплатит зарплату.

это да - но сначала нужно пытаться уйти мирно - нужно подбирать верные слова для шефа) что бы ЕМУ было не ловко поступить подло с Вами)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пример:

 

А нет у вас примера искового заявления, и куда его собственно подавать? У меня жена уволилась уже года три как, в компании отказались выдавать книжку - типа закрывай дела. Она еще месяц ходила на работу (не оплатили). Официально уволили, но книжку на руки директор просто не отдал (в журнале жена не расписывалась, но возможно на сегодня там стоит фальшивая подпись). Была достаточно большая официальная зарплата, слупить что-ли за три года?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

это да - но сначала нужно пытаться уйти мирно - нужно подбирать верные слова для шефа) что бы ЕМУ было не ловко поступить подло с Вами)

 

Правильно.Я же и говорю потратьте 20-30 грн на письмо с уведомлением (не забудьте вложить заявление в конверт:D).Секретарь или сам он подпишется о получении.Затем получаете квитанцию и спокойно с улыбкой приходите к шефу. И все будет гуд.:) Проверка инспекции по труду иногда хуже налоговой

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

карочи, я, когда уходила там, откель меня отпускать не хотели (собственно, нигде не хотели :D), всегда находила нужные слова для шефа)) как и всегда делала себе копию заявления с номером входящего (но это после разговора, а не подленько перед - вот, шеф, смотри какая я умная) ;)
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Причины не отдать мне трудовую следующие - две уволившиеся девушки художники, я - визуализатор. В общем распадается дизайнерский отдел на фирме.

это козырь Ваш тоже - Если мы разойдемся мирно и по-хорошему, я с радостью буду отвечать на телефонные звонки и пояснять новым сотрудникам вашим некоторое время что и как) Если по плохому - то вряд ли отвечу на звонки... ))

 

 

к посту ниже - мирно говорила и с акционером главным)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Со своим директором( он наемный человек) я более менее в нормальных отношениях, думаю, что с его стороны проблем не будет, а вот сын хозяина фирмы любит ловить рыбку в мутной воде
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Со своим директором( он наемный человек) я более менее в нормальных отношениях, думаю, что с его стороны проблем не будет, а вот сын хозяина фирмы любит ловить рыбку в мутной воде

И что теперь??? Если сын- не директор, он не может решать!!! Все решает руководитель!! Вплоть до зарплаты!!Если сомневаетесь, тогда сразу прямая дорога к генеральному!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

При затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.

 

Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки.

это же просто праздник какой-то - продолжать получать деньги после прекращения трудовых отношений

чем дольше не будут отдавать ТК - тем больше потом возместят среднего заработка

т.ч. всячески оттягивайте день получения ТК

зы. предыдущие две барышни таки знали что делают (ссылка на изображение устарела)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

это же просто праздник какой-то - продолжать получать деньги после прекращения трудовых отношений

 

Практика решения споров:

 

Єдиний державний реєстр судових рішень

 

soytz10b.jpg

 

***

 

soytz10c.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...