Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Нужна норма закона

Orthodox

Рекомендовані повідомлення

Проблема в следующем. Между моим участком и дорогой есть пустырь, который самовольно захвачен соседом. По документам (и по факту) мои ворота (фасадная сторона участка) выходят на этот пустырь.

На какой закон сослаться, чтобы убедить соседа в неправомочности его действий?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Проблема в следующем. Между моим участком и дорогой есть пустырь, который самовольно захвачен соседом. По документам (и по факту) мои ворота (фасадная сторона участка) выходят на этот пустырь.

На какой закон сослаться, чтобы убедить соседа в неправомочности его действий?

 

Закон для застройки - ЗУ о регулировании граддеятельности, ЗУ об основах градостроительства, генплан населенного пункта, самовольный захват - Земельный Кодекс Украины и ЗУ об ответственности....

Если по документам (планам, проектам) выезд-въезд нга участок у Вас туда - значит там улица, проулок, переулок, а это земли общего пользования и отводу не подлежат....тем более захвату.....жалобы писать нужно.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...
самовольно захвачен соседом

 

Земельний кодекс України.

Стаття 116. Підстави набуття права на землю

2. Набуття права на землю громадянами та юридичними особами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування.

Стаття 125. Виникнення права на земельну ділянку

Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

 

Висновок: якщо земельна ділянка не була оформлена у власність або в користування, її використання без належним чином оформлених документів є незаконним. Правові наслідки самовільного зайняття земельної ділянки - адміністративна, кримінальна відповідальність, повернення самовільно зайнятої земельної ділянки власнику землі.

 

Кодекс про адміністративні правопорушення.

Стаття 531. Самовільне зайняття земельної ділянки

Самовільне зайняття земельної ділянки -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Кримінальний кодекс України.

Стаття 1971. Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво.

1. Самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику, -

карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, -

карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

3. Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині першій цієї статті, -

карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

4. Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині другій цієї статті, або вчинене особою, раніше судимою за такий саме злочин або злочин, передбачений частиною третьою цієї статті, -

карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років.

Примітка. Відповідно до цієї статті шкода, передбачена частиною першою цієї статті, визнається значною, якщо вона у сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

 

Земельний кодекс України.

Стаття 212. Повернення самовільно зайнятих земельних ділянок

1. Самовільно зайняті земельні ділянки підлягають поверненню власникам землі або землекористувачам без відшкодування затрат, понесених за час незаконного користування ними.

2. Приведення земельних ділянок у придатний для використання стан, включаючи знесення будинків, будівель і споруд, здійснюється за рахунок громадян або юридичних осіб, які самовільно зайняли земельні ділянки.

3. Повернення самовільно зайнятих земельних ділянок провадиться за рішенням суду.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...