![]() |
|
![]() |
#1 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Перечитавши купу форумів і на цему сайті і на інших походивши по всіх знайомих що мають сауни виріш зробити свою і викласти у цій темі. Дякую всім тим форумчанам що помагали із питанням і ті що вже повикладали свої знання по будівництву сауни.І так почнемо було місце в моїй літній кухні 2.40на 2.00 колись там ще до перестройки стояло порося:D і було вирішено зробити там сауну
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Підлогу вирішив зробити керамічну тобто застелити плиткою про деревяну думав я варіант бо мав уже заготовлене дерево на деревяну підлогу але треба було робити хорошу вентиляцію під нею щоб через двароки її неміняти а хімію нехочеться використовувати у сауні а плитка простоїть подовше а зверху кину трап щоб небуло холодно также думав кинути електропідігрів плитки трошки дорогувато виходить а здругого боку якщо температура буде 90 градусів то плитка до 25 градусів сама би мала нагрітися так що і електоропідогріва я і невідчую тільки хіба тоді коли прийдеться платити за електроенергію. Перед тим як заливати стяжку я начорнову постелив пінопласт і закрив плівкою яка в мене залишилась проложив трап на випадок якщо вода розлиється в сауні і залив все бетоном.
|
![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
#3 |
Супер старожил форума
Вы сказали Спасибо: 2,632
Поблагодарили 5,543 раз(а) в 2,519 сообщениях
|
![]()
[QUOTE=avtovas;1212433]
якщо температура буде 90 градусів то плитка до 25 градусів сама би мала нагрітися Не будет и не надейтесь. В лучшем случае 10-15. ( если конечно не будет какого то другого отопления.) А после парилки такая температура для ног капец как неприятно и вредно. Даже в жилой квартире пол из плитки холодный. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Опытный форумчанин
|
![]()
прочикавши два тижня почав класти плитку . Взяв просту клей тоже простий і застелив поки все робив сам і косультувався у форумі гідроїзоляцію також неробив подивлюсь що з того вийде чи буде трматись чи нові матеріали які є на ринку переплата грошей
а по краях у мене буде карніз 8см і його також зажив плиткою це зроблено для того щоб коли витираєш плитку невимазувати край вагонки |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Опытный форумчанин
|
![]()
тепер приступаю до проводки кабель брав спеціальний для саун термостійкий SIF 180
ВЕТИЛЯЦІЯ ох це вентиляція дуже багато прочитав інформації вентиляція у сауні одні кажуть вона потрібна другі непотрібна і вивів її у комен окремим каналом |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Опытный форумчанин
|
![]()
[QUOTE=Romb;1212496]
Цитата:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Начинающий форумчанин
Вы сказали Спасибо: 49
Поблагодарили 3 раз(а) в 2 сообщениях
|
![]()
Дуже цікава тема, як на мене. Чекаю подальших робіт з коментарями...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Форумчанин
Вы сказали Спасибо: 242
Поблагодарили 821 раз(а) в 205 сообщениях
|
![]() Цитата:
![]() Вентиляця потрiбна для чого? Щоб тепле повiтря циркулювало всерединi сауни. Тобто, пiд пiчкою робите отвiр з сусiдньоi кiмнаtи, хололодне повiтря заходить пiд пiчку, нагрiвається i виходить в ту ж кiмнату через iнший, зробленний отвiр вгорi, завдяки цьому повiтря циркулює в саунi i сауна скорше прогрiвається. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Опытный форумчанин
|
![]() Цитата:
Такий варіант розглядав але вирішив так бо парився в різних саунах і із такою вентиляцією різниці непобачив температурні режими майже ті самі. Та бачив на форумах і вродіби тут зареєстрований дядько який використовує вентиляцію але то вентиляція зовсім інакша і потужна навіть в таку вставляють вентилятори але це все зроблено вже під бізнес а так д себе раз у тиждень попаритись стане мені такої. Также така вентиляція яку ви рекомендуєте на мою думку підходить для електро камянки так щоб вона невирубувалась а в мене на дровах скільки дров підкину така і буде температура |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Приступаю тепер до стін. На стінах буде вагонка вертикального розміщення із теплоізоляцією.Ізоляцію брав роквуловську із плівкою для сауни так як вона пізніше мені виявилась кращою бо брав і просту. Потолок утеплював у 10см стіни у 5см. На стіни набив брусок 5х5
Тепер вставляю ізоляцію у стіни также до бокових стойок прибиваю степлером. Фульгу я мав двох видів так як мені одної нестало мусів докуповувати другу. Одна була проста фульга тільки груба що руками нерозірвеш а друга така як на теплоізоляції що поверху. Всі стики проклеїв фольскочем (класна штука на господарстві пригодиться) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Старожил форума
Вы сказали Спасибо: 997
Поблагодарили 1,397 раз(а) в 586 сообщениях
|
![]()
рекомендую вместо полки верхней и нижней сделать анатомическое кресло ... на нем можно лежать...а когда не один..то чтобы все тело могло расслабится.. а не сидеть как петух на жердочке.... ))
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Форумчанин
Вы сказали Спасибо: 21
Поблагодарили 22 раз(а) в 19 сообщениях
|
![]() Цитата:
молодец мужик, так держать, я себе тоже сам сауну сделал, еще бассейн сейчас доделываю, вентиляцию в парилке и все такое......получилось хорошо )))) температура в парилке зашкаливает за 130 если не следить....... по душу и залу сделал правда теплый пол, не холодно босяком ходить..........ТАК ДЕРЖАТЬ, ВСЕ ПОЛУЧИТСЯ ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Этот пользователь сказал Спасибо Вадим1515 за это полезное сообщение: | avtovas (05.02.2012) |
![]() |
#13 |
Опытный форумчанин
|
![]()
далі пішла чиста робота спочатку покрутив рейки на потолок 5х5 а до них вагонку кріпив покраях на шурупи а по середині на скобки да вагонки
потім перейшов настіни таким самим кріплення починаючи від видимого кута коли закінчив із вагонкою поставив топку всередині але камінням необложував хотів пробну зробити і також всатановив отражатель на потолку після першого протопу в сауні все задимілось яж незнав що топку потрібно було на дворі протопити що вся краска згоріла поспішив заніс тай і запалив думав все торба але нічого все вивітрилось на помилках учуться пропалював ще десь разів 5 щоб усе випалити тепер нормально тільки із загрузочної кімнати трошки ще чути думаю за рік буде нормально |
![]() |
![]() ![]() |
Текущее время: 04:11. Часовой пояс GMT +2.