Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Mykola87

Пользователи
  • Публікації

    25
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Mykola87's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • Преданный форуму
  • 10 комментариев
  • Начало популярности
  • Первый пост
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

4

Репутація

  1. Проблема у тому, що якщо все поставити як було, то терморукав буде сильно притиснутий до каналізаційних труб, коли буде опускатися стеля. Відповідно лякає температура терморукава по відношенню до труби каналізації, а також завуження діаметру терморукава внаслідок стискання.
  2. Доброго дня всім! Прошу ваших порад. Коли ставив камін, камінщик переконав мене зробити два воздуховоди у верхні кімнати. Ідея мені сподобалась, так і зробили. На фото ви можете побачити вихід цих воздуховодів зверху каміна по стелі у верхні спальні. До-речі, протестував систему, все працює. Виконане це діло за допомогою 150го терморукава. Вихід з каміну знаходиться біля стояка каналізації (про що я через відсутність досвіду не подумав). Але, моя помилка - я не врахував, що в тій зоні стелі мають іти труби каналізації із верхніх санвузлів. Відповідно сантехніки думали думали, і відчепили один терморукав який їм заважав. Результат: По проекту стеля опускається на 20 см. Маю три варіанти вирішення проблеми: 1. Повсовувати насильно назад всі терморукава, по факту монтажу гіпсокартону на стелі якось пробувати «обіграти» і опустити стелю в тій зоні нижче. Смущає прямий контакт терморукава з каналізаційною трубою, зокрема, чи не буде трубі погано через високу температуру, враховуючи, що зона контакту біля самого каміну знаходиться, а там температура найбільша. Плюс завуження самого терморукава, особливо того, який буду впихувати назад в цю щілину: 2. Інший варіант: висячий терморукав не пихати в щілину, а зробити новий отвір в коробі але не зверху, а збоку, а стелю в тій зоні опустити на сантиметрів 30-40. Довший терморукав пустити «в обхід» (на фото позначено жовтим): Мене хвилює як можна «наростити» терморукав, чи треба якісь муфти, чи просто вставити і скотчем обмотати? І як його зафіксувати на стелі, щоб не висів? І він буде проходити через провода, як їх додатково захистити чи не потрібно? І чи взагалі не задовгий шлях? Хотів би послухати ваших порад. Дякую!
  3. Доброго дня! Маю плаский дах 100м2, зараз на стадії розведення електрики по дому. На дах через центральний вентканал електрики запускають кабель живлення для кондиціонерів. Зʼявилась ідея прокласти додаткову лінію електрокабелю «на майбутнє», яка буде іти з даху в приміщення з електрикою, можливо колись поставлю кілька панелей. Відповідно який кабель краще закласти? Який перетин, марка? Чи тим має бути спеціальний кабель для електропанелей?
  4. Всім дякую за поради, сьогодні замінив підшипник і кришку. найбільше проблем було поставити нову кришку назад. Якщо комусь треба буде - рішення полягає у тому, щоб зацепити кришку на довгі болти кріплення (шпильки) і акуратно, підтягуючи без перекосу і інколи постукуючи садити кришку на альтернатор. також залишилось пару лишніх деталей, типу мідні прокладки з колодки, але то таке. все працює, сподіваюсь проблема не повернеться
  5. Вибачаюсь, але якщо витягнути повністю довгий болт, хіба вся конструкція не рухне вниз? Я думав якраз він і тримає? іще питання: там в системі лише один підшипник? Ззаду біля самого мотору немає? Бо якщо міняти то походу треба обидва (якщо їх два)?
  6. Дуже дякую за відповіді. Чи правильно я розумію, що маніпуляції можна робити прямо на агрегаті, не знімати увесь якір (чи альтернатор, плутаюсь, гуманітарій)? І ще, логіка підсказує, що якщо мотор крутиться по годинниковій, то болт всередині валу «хитрий», його потрібео в іншу сторону відкручувати? Це я про всяк випадок щоб нічого не зірвати.
  7. Доброго дня! Полетів підшипник і розвалив задню кришку альтернатора. Всі майстри зараз супер-зайняті, черга на пару тижнів. Запчастини дістав (той ще квест), навіть знаю як зняти старий підшипник. А ось як посадити новий? Чи реально його посадити не знімаючи якір прямо на вал? Чи треба все зняти? І яким чином центрувати вал (перевірити центровку)? Чи краще не пробувати самому і: а) зняти все і завезти на якийсь автосервіс? б) все-таки дочекатись майстра (бо сам назад все правильно не зберу)? якщо що - Київська область.
  8. Хочу залишити позитивний відгук про Аква базис. Зробили воду в будинок «під ключ», єдине по деякому обладнанню тимчасові рішення (бак і насос), хоча нічого немає такого постійного як тимчасове Скважина бучак, 85 м, вийшло 5 кубів. Запропонували два варіанти (Полтава і Бучак), обрав оптимальний по дебету (а є ще одна проблема Полтави окрім дебету, про яку мало хто знає - це пісочок у воді, по досвіду сусідів). Все зробили чітко, швидко. Пробурили, потім супер-монтажник вручну за дві години (може й менше) викопав приямок на 1,5 м кільця, і буквально іще за один чи два дні закінчив монтаж. Все сподобалось. Рекомендую. Приємне спілкування, люди в темі, це відчувається.
  9. Моя порада - шукайте проєкт одноповерхового флетхаусу з пласким дахом. Доволі сильно зекономите на криші. Я би так і робив, якби почав будуватися зараз (а не перед війною.
  10. Доброго дня! Маємо старенький далгакіран дизельний, прийшли сервісники, обслужили, і підняли напругу на ньому. Тепер видає 240 (???). Сказали, «так краще для генератора». На жаль я не був присутній при цьому. Можете пояснити, в чому логіка (чим керувались) сервісники? Чи може мені треба замінити сервісників? В чому плюс підняття напруги? Дякую!
  11. Доброго дня! Підніму тему. Дизайнер хоче зробити ніші під кутовим вікном, з м‘якою зоною. Мене відразу взяв сумнів, оскільки не хочу звужувати стіну (газоблок 300 мм), і оскільки на площу в 16 м2 кімнати (правда 40% стін - кутове вікно) хоче втулити аж 32 секції (див. схему). Плюс конвекція. Мене заспокоюють тим, що в підвіконнях будуть отвори, плюс отвори внизу конструкції м‘якої зони. Сьогодні увесь вечір спорю з дружиною, бо вона хоче красиво, а я ефективно. Відповідно готовий здатися, є питання: 1. наскільки впаде КПД / зростуть витрати на опалення при такій схемі? 2. Чи не будуть глючити термоголовки?
  12. В мене дах вийшов щось біля 100 метрів, стяжка по моноліту, мембрана ТПО Баудер, утеплювач 200 мм, разом із системами водостоку та роботою близько 8000 USD. Це влітку 2022 року.
  13. Доброго вечора! А яка приблизна швидкість дренажу в септику без дна діаметром 1,5 метра на піску? Думаю зливати воду від іонообмінної системи у септик, у мене система з двох септиків (перший герметичний з переливом у другий дренажний). Цікаво скільки часу в середньому займе «утилізація» підкуба лишньої води. Грунт пісок на метрів 10-15 вниз.
  14. Mykola87

    Установка дверей

    Виникло аналогічне питання: є вхід з вулиці в підвальне приміщення, в якому буде утеплення підлоги, стяжка і обробка. Відповідно двері треба «припідняти». А сам тамбур (на фото він без накриву і не видно зливу води, який там є) має бути нижчим за рівень підвалу, щоб не затікала вода, і т.д. Теж думав про цеглу, в принципі прочитав тему і зрозумів, що правильно думав (були сумніви по нагрузці і водопроникненні).
  15. Я не претендую на істину, але, якщо є вибір (а часто його немає - через фінансові реалії або, наприклад, через несприйняття бажаного стилю життя твоєю «другою половинкою») - то це будинок + невелика квартира у мегаполісі. І не згоден щодо віку - старим якраз у місті комфортніше, там і аптеки, і магазини поруч, і швидка доїде, і витрати менше, і т.д.
×
×
  • Створити...