Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Елена Адаменко

Пользователи
  • Публікації

    54
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Елена Адаменко

  1. Я так розумію що ви цілком проти коридорів? Як себе проявило планування в вашому будинку? У вас трохи побільше, але щось схоже.
  2. Поки нічого не вибрала. Тільки міркую які кімнати, якого розміру потрібні родині. Я розумію що форма будинку буде залежити від ділянки. Можливо буде вузький, та прийдеться обирати форму вагончика. Зараз збираю конфігурації планувань які нам подобаються, читаю рекомендації форумчан та роблю нотатки. План який я виклала на обговорення, то приклад що нам потрібно взагалі по кімнатах. Слухаю поради практиків та записую в нотатки зауваження. Одне знаю на 100%) одноповерховий та невеликий на 2х людей + рідкі гості. Другого єтажу ні в якому випадку розглядати не плануємо.
  3. Зараз читаю та думаю що мене би свекри з будинку вигнали би в селі за провітрювання))) Буває так натоплять пічкою, що не знаєшь куди ховатися. А це пів біди. Ще ж і повітря свіжого в хаті хочеться, а це повна крамола) Це ж тепло випускати) Я в квартирі відкриваю всі вікна на провітрювання кожен день мінімум на дві години. Інакше важко дихати. Так, температура падає, але коли тепло та нічим дихати, то жах.
  4. Дякую за розгорнуту відповідь! Для цього і створювала тему. Щоб почитати практичні поради людей, які вже живуть в будинках. Багато чого змінилось за роки, коли я не жила в будинку. Нові матеріали, технології, баченя простору. В нас в будинку був просторий передпокій та тамбур. Було зручно одягатися як самим, так і при наявності гостей. А також не було відчуття що зайшов і одразу в двері вперся. Зараз читаю форум і бачу два табори. Одні за коридори, інші за откритий простір. А от откритий простір доволі складно зонувати, якщо все життя були окремі кімнати( деякі спокійно ставлять диван посеред кімнати, а я завжди під стінку ставлю, навпроти ТВ. Коротше в кожного свої букашки в голові)
  5. Ви я так зрозуміла вже пожили в кухні студіо. Які ваши враження? Бо в нас завжди були окремо кухня та вітальня.
  6. Дивилась вже багато планувань. В мене є і малюнки і візуалізаціи. Спершу малюю, потім в планер 5 д візуалізую. По форуму майже всі переробляють типові проекти під себе. Зробила такий висновок, бо прочитала вже багато тем. З приводу ділянки. Також є люди з ділянками, але які довго не можуть обрати свій проект. Тому вважаю що нотатки і загальне розуміння повинно бути навіть якщо ще не придбанна ділянка. А ще вже давно практикую візуалізації. Для багатьох це смішно, але в нашому с чоловіком житті працює) мабудь дуже віремо в це)
  7. От всі малюють великі спальні. Багатьом подобається простір. А от ми перед сном завжди включаємо телевізор в спальні. Він висить на стіні, навпроти ліжка. В мене поганий зір і я не бачу якщо відстань до телевізора дуже велика. Максимально для мене спальня завширки 3 м, а потім тільки з окулярами( У вас ще меньший сан вузол чим на моєму малюнку) А план забрала в копілочку!
  8. Село Іваниця, Сумська область. Теж саме. Все пройшло тихо. Тільки було б 100% погано, якщо б не відбили Сумську область(
  9. і туди летить( зараз мабудь ніде в Україні на має 100% безпечного місця. Хоча якщо так думати, то і в мирному житті можна померти від крихти хліба без ніяких ракет.
  10. В моєму будинку дитинства тамбур був, але він був теплий і другі двері ніколи не зачинялись.
  11. З приводу тамбура я бачу думки у всіх різні( мабуть потрібно робити так, щоб була можливість як прибрати, так і додати тамбур виходячі вже з особистого життя в домі. Тобто щоб було місце поставити стіну та встановити другі двері.
  12. Такий момент без ділянки нажаль не прорахуєшь 100%( Зараз в нас і газ, і кондиціонери і теплий ел.пол. Якщо будувати з урахуванням війни, то повинна бути хоча б буржуйка ще. В селі, у батьків, повна автономія. Груба, звичайний колодязь та туалет на дворі) все це ми ДУЖЕ оцінили коли бомбардували Суми.
  13. Скільки людей, стільки і думок. Ви тільки не пояснили чому планування безглузде? Наприклад вже є ділянка с такою орієнтацією по сторонах світу. Чим погане це планування? Тему зробила щоб почути критику. І такі теми дуже допомагають іншим читачям. З приводу сан.вузла. Тільки рік назад пережили ремонт в новобудові. Була можливість зробити його до 10 м2. На плануванні я зробила той самий розмір, який зараз влаштовує мою родину в наявній квартирі. По прасуванню. В нас вбудована в шафу прасувальна дошка. Дуже зручно. Розклав за 2 сек та за стільки ж склав. Місце для неї запланувала в шафі яка в спальні. Зараз в мене розкладається в коридорі навпроти телевізора. Кладова запланована також по розмірам кладової в квартирі. Доречі в намальовану кладову спокійно стає сушарка для білизни, але все ж таки, якщо дозволять обставини, плануємо ставити в колону пральну та сушильну машини. Чердак то збір непотребу. В батьків був такий. Нічого корисного на ньому не зберігали. Якщо річь не використовується, то навіщо її зберігати? Чому наши звички повинні змінитися в домі? Я писала, що 18 років жила в будинку. Мені не потрібно малювати пасторальних картин. Я знаю що таке хозяйство, городи, сараї та все що може бути в дворі. Знаю які ділянки продаються в Сумах. Хіба тільки вид на поле або в забор сусіда. З приводу меблів. Я знаю меблі до міліметру. Дуже багато уваги приділяю ергономікі. Всі меблі я завжди малюю з реальними розмірами. Якщо нам комфортне ліжко с габаритами 166 на 206, то беру цей розмір за основу. Якщо стілець на кухні 53 см глибина та 46 ширина і нам комфортно, то і його заношу в планування. Також знаю що мінімальний прохід для однієї людини 60 см, що від стіни або сусідніх меблів до середини унітаза повинно бути 45 см. Всі ці знання я вже застосувала в ремонті квартири і вони діють як треба. Я до чого. Що в кожного свій багаж знань. От зараз прочитала ваш коментар. І взяла до уваги. А ще з приводу читання форуму. Я його читаю, але почути критику особисто, на прикладі свого намріяного, то зовсім інше. Наприклад, зауваження про перенесення мойки до іншої стіни щоб комунікації були докупи. Читала про це, але коли особисто перемалювала, то вже запам'ятала. Якщо буде ділянка під котру не буде підходити моє планування, то я ВЖЕ буду знати ЩО і ДЕ повинно бути. Як кажуть... Знання це сила!
  14. Дякую що поділилися своїм досвідом! Чим більше читаю форум, тим більше зменшую площу. Починала з 91 м2. Зараз вже зменшила до 82 м2 і так думаю ще зменшимо. Вже доходимо думками до двокімнатного дому (спальня та кухня/вітальня), тобто я) чоловік ще хоче 3 кімнату)
  15. Читала вашу сторінку по будівництву, дійшла до 37 і тепер не можу знайти щоб до кінця дочитати( Скиньте будь ласка посилання :-)
  16. Під час війни у багатьох змінились приорітети по житлу( щоб не коло траси, щоб не було поряд стратегічних споруд та об'єктів інфраструктури. І коли такі думки зміняться це велике питання. Дуже шкода що не можна перенести Україну подалі від скаженого сусіда( Мабуть ще не одне покоління буде купляти та будувати з урахуванням небезпеки. Хоча як би не було зараз небезпечно в Сумській області, ціни на землю та нерухомість тільки трішки зменьшились і люди купують та будують, хоча і не в такої кількості як до війни.
  17. Малюючи фасад будинку під планування яке я виклала трохи вище, зрозуміла, що навіть якщо з боків будуть сусіди дуже близько, можна все одно створити свій райський куточок. На форумі багато пишуть про вид з тераси чи вікна на природу. Це звичайно ідеально, але якщо ділянка в самому місті чи близько до нього, то вид з вікна потрібно тільки самому створювати( До речі, особисто я до 18 років жила в будинку на 4 хозяїна. Половина будинку була нашою. Город, хозяйство, літні посиденьки. Все це було з видом на віноград, дерева, город та сусідський забор. І ці спогади дуже гарні навіть без видів на ліс чи водойми. Дивились вже багато участків. Це або в плотній забудові, де видами навіть не пахне, або в полі без доріг та комунікацій. Трохи більше свободи в полі, але і мінусів теж багато. Можна в селі купити, тільки відсутність цивілізації нас трохи лякає. Мій будинок дитинства був у місті. Магазини, школи та т.і. все було. Коротше дуже важкий вибір. Багато їздили по тій же Польщі. Навіть в маленькому селі є хоч якась інфраструктура, а в нас біля міста будують цілі містечка, але ні супермаркетів, ні шкіл, ні дітсадочків поряд не має. Остається тільки сподіватися, що колись такий підхід змінеться.
  18. Купили квартиру в новобудові. Вікна на південь, але... напроти 14 поверхівка( сонечко влітку хіба навкосо в вікна заглядає.
×
×
  • Створити...