Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Simpapula

Пользователи
  • Публікації

    58
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Simpapula

  1. Проще всего подбирать по правилу золотого сечения (гуглите). В совковое время использовалось правило третей (примерно то же, что и предыдущее). То есть, каждая толщина должна отличаться от последующей на 1/3 в ту или иную сторону.
  2. Не знаю, як шлакоблоки, але форми для плитки дуже змащують перед використанням. Може, замало мастила.
  3. Метра у передпокої замало для роздягання одночасно чоловіка і жінки чи дорослого і дитини. Тому що в цих випадках одна людина роздягає іншу - їм потрібно більше простору.
  4. Я закидую шматочки сиру 3*3 см наприкінці вимішування. І ще жменьку укропу додаю. Виходить ароматний хліб з великими дірками в середині, кожна дірка якби обмазана тонким шаром сиру.
  5. А чи пробували робити білий хліб зі шматочками твердого сиру? Як на мене, це дуже смачно.
  6. Я ж не кажу, що не можна так, як у вас. Я кажу, що можна дешевше. Наприклад, перекриття на 50 квадратів (як приклад) - можна бетонні (десь 1,5 тищ тільки бетону плюс арматура, риштування, роботники), чи дерев'яні (500-600 баксів зразу у коробці та скільки-то на облаштування потім).
  7. Моя думка - це дуже дорого. З газоблоку можна зробити дешевше коробку (фундамент-плиту за 4, стіни 8-10, сходи дерев'яні саморобні за декілька тищ гривень). Вікна - погоджусь з вами, зараз немало коштують.
  8. Не винні. Але "бремя доказательств лежит на утверждающем". Мене перекинуло на підрахунок даху, тепер бачу нижче й ваш допис. Але все одно - десять років пройшло, і розрахунки у вас то в гривні, то в доларах. Не зрозуміло, що з чим порівнюєте і де ті ваші 40-45 тищ за газокоробку з'явилися.
  9. Так не люблю, коли спірозмовники прикидуються дурніше, чим вони є... Візьміть плани топікстартера, та підра***те його домівку. А не давайте посилання на "бітумку за 200 тищ з роботою 170 тищ" за незвістно якої площі дах "по-багатому".
  10. Може, дасте свої прикидки? А то не дуже віриться в таку сумму. Тільки прикидуйте так, що забудовник сам виконує майже всі роботи. До прикладу - є тут на форумі людина з Одеси, яка побудувалася за 7 тищ баксів.
  11. А не ви писали, що на коробку з кераміки потрібно 60 000 долярів? Так з газику людина за 20 000 побудується, а решту з'економить.
  12. На мою думку, краще мати вікно у санвузлі, ніж у підсобному приміщенні. Ще отий перетинок з купою дверей якось незручно виглядає - мешканці будуть товктися там, щоб дати дорогу один одному. І передпокій з маленькою шафою, а де всі будуть роздіватися, роззуватися, де речі класти? Це ж село, у кожного буде декілька наборів верхнього одягу і взуття - для городу-саду, для поїздок, для пішки ходити.
  13. По логіці - так не виходить. Бо фронтони можуть бути зовсім маленькими, а в холодному горищі - не із каменя. Якщо ж ми порівнюємо мансардні дахи (двоскатний з фронтонами та вальмовий з "зозулями"), то і тут вальма має бути не дешевшою (бо вікна дорого коштують). Напам'ятаю, що ми говоримо за дешеве будівництво. Без мармурової штукатурки та латексною фарби на фасаді.
  14. Тоді раджу не перейматися тією економією на "метрах квадратних", за яку деякі люди говорили. Бо "1000 доларів за метр" - то якщо купувати площу у забудовників. А якщо самотужки, то вже половина ціх коштів. Економити (як на мене) больш вигідно на оздобленні і матеріалах. Наприклад, покрівля даху стоїть одну ціну, а водосточна система до неї - набагато дорожча. Тож дешевше виходить двускатний дах, аніж вальмовий.
  15. Люди, совість майте. Яка битовка, яка хатка на курячих ніжках? Люди хочуть нормальний будинок, але не за всі гроші світу. До того ж майте на увазі місце розташування ділянки - брус (дерево в цілому) та услякі керамоблоки там золотими будуть.
  16. А чи не скажете, як ви плануєте будуватися - економно самотужки, чи наймати робітників та контролювати їх, чи прораба з бригадою, чи фірму? Це важливо, щоб знати, де можна з'економити, а де не вийде. Он вище вже запропонували тільки на коробку 60 тищ. Як на мене, то цегляна релігія "по-багатому". Або суперечки про економію площі - обидва співрозмовника праві, але кожен на свій лад: як жити нема де, то можна маленьку хатку, а потім добудовуватись, а як це "один раз і назавжди", то зразу робити як хочеться, щоб не переробляти.
  17. У чоловіка грошей замало, він якдешевше міркує. А ви тільки за коробку 30 тищ хочете.
  18. Так газоблок - то економія на штукатурці. Покладете стіни рівно - будете штукатурити тоншим шаром. А про дах тре поміркувати - ширина будинка 8 метрів, то як його перекривати? Брус самий довгий 6 метрів. Тож середня стіна повинна бути достатньої товщини. І якщо вона з перервами - то пам'ятати, що знадобляться балки, на які опирати перекриття. І ще можна зіставити місце під драбину на горище, але горище не оздоблювати поки що. Так на майбутнє в вас буде місце під мансарду.
  19. Якщо є гроші та не з'ясовано, від чого алергія - потрібно почати з докторів і алергопроб. А там вирішувати, що робити далі. Бо це може бути алергія не на пил, а на кліщів чи на їжу. А ще можна взяти набагато дешевший озонатор - він убирає з воздуху пил, микробів, неприємні запахи.
  20. Мені довелося і зимою штукатурити. Правда, по рівному газоблоку - тому шаром до 3 мм. Білим клеєм Аєрок. Так шпателями навроді вийшло - один довгий, другий маленький у обидві руки, і вжик-вжик. А полутером (чи как такий прямокутник з ручкою зверху звуть) - зовсім не вийшло. То прилипає до стіни, то до неї занурюється. А коли волого на вулиці - так і липне гарніше до стіни.
×
×
  • Створити...