Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Oleg_Igorewich

Пользователи
  • Публікації

    56
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Олег
  • Откуда
    Лютеж
  • Хобби
    Строительство

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Oleg_Igorewich's Achievements

Форумчанин

Форумчанин (4/13)

  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме
  • Преданный форуму
  • 10 комментариев
  • Первый пост

Recent Badges

26

Репутація

  1. Дуже вдячний Вам за зрозуміле пояснення складних процесів. Цілком згоден. "Бу-бу...бу-бу" скоріш відбувається з якихось інших причин, ніж я виклав у своїй гіпотезі. Короткий період (кілька секунд) та стабільність частоти справді натякають на інші механізми утворення, ніж я нафантазував. Тримаємо за сусіда "кулачки", щоб йому якнайскоріше підключили газ. :)))
  2. Цілковито з Вами згоден. І я був би дуже здивований, якщо б у такому модерновому котлі живлення мізків не відбувалося б від стабілізовного блока живлення. Скоріш за все, імпульсного, як у телевізорі чи компютері. І, мабуть, мізки змогли б працювати від 110 до 280В на вході. Але також дуже ймовірно, що зашитий в мізки алгоритм відключає котел при просадках по входу , навприклад, до 180В. Чому б ні? А лінія нашої мережі, таке бува, що просідає і трохи нижче... У мене без стабу насос не завжди стартує. Звичайнісінький "Водолій" 0.5-50У (960Вт). Євріка! Ви мене своїм постом наштовхнули на думку, звідкіля береться ота болтанка "бу-бу--бу-бу", що її можна побачити на відео осцилограм. Котел підключає додатковий ТЕН, лінія просаджується, напруга на вході в стаб знижується, стаб реагує - піднімає напругу на сходинку. На виході стабу напруга збільшується, котел відмикає ТЕНа. Лінія полегшується, напруга на вході стабу підвищується. Стаб скидує на одну сходинку. Котел бачить, що стало менше, знов додає ТЕН.... І так у циклі: бу-бу...бу-бу... Це пояснює, щому якісь режими потужності котла впливають більше, а якісь менше: як "карта ляже" між сходинками стабілізації та сходинками замовленої потужності ТЕНів.
  3. Сначала я так и сделал. Стаб на 1кВт на котёл и холодильник. Но были проблемы. Потом поставил стаб Квант-9 на входе в дом. Это сняло для меня все проблемы с просадками линии и периодическими выбросами по ночам до 280В. После стаба поставил инвертор SNA-5000. Это сняло частично проблемы, связанные с отключениями. Иногда включаем утюг, иногда стиралку. Но не одновременно всё да ещё с чайником и микроволновкой в придачу, конечно :)))) На скрине - типичный профиль энергопотребления (график мощности). В среднем около 400Вт, иногда пички бывают до 4кВт. Председатель кооператива, когда давал разрешение подключиться , предупреждал, чтобы я не брал больше 5кВт. Стараемся соблюдать ограничение, а SNA-5000 нас дополнительно контролирует :))) Пищит, если перегрузка. Я сначала хотел трёхфазно подключаться, но , когда узнал , какое ограничение, решил , что нет смысла.
  4. Котел на фото. Здається, саме такий. А про стаб нічого не можу сказати. Він якийсь, як кажуть, старенький ноу-нейм, дуже важкий та великий, тому стоїть в іншому приміщенні, куди складно потрапити. Комутація для експериментів відбувалася з щитка з перемикачами, що був схожий на пульт керування невеличким ядерним реактором. Усі кількадесят перемикачів акуратнесенько підписано дрібним шріфтом. Взагалі все зроблено дуже якісно та красиво. Після того, що побачив, мені навіть соромно буде показати сусідові свої щитки.... Певно, що "мізки" котла можуть погано працювати без стабу. І про стаб на слабкій лінії, що писали вище, то так, все вірно, він її геть просаджує. І тут нема ніякого колдовства: просто закон збереження енергії. Якщо стаб підіймає напругу на виході, то для цього йому потрібен більший ток на вході. І, про потужність. Цілком згоден з шановними дописувачами: при низькій напрузі у мережі без стабу потужність, що видають ТЕНи, буде нижчою, ніж зі стабом. Щоб дотягти потужність ТЕНів до номіналу, стаб відбиратиме з мережі більший ток. ККД стабу також не 100% :))) - це додаткові втрати.
  5. 1. Сусід підключатиме газопостачання, виводитеме єлектрокотел в резерв. 2. Ми з сусідом плануємо скинутися, і якщо може ще хтось нас підтримає, і замінимо неізольовану ділянку "воздушки" з багатьма ремонтними скрутками на свіженький СІП-4х100. 3. Тимчасово сусід обмежує використання потужного котла у екстремальних режимах. Шляхом експериментів встановлено, що, чомусь, спотворення найболючіші, коли котел працює на 9кВт та на 15кВт. На 3, 6, 12 та (як не дивно) 18 синус мене загалом влаштовує. Дуже вдячний вам, шановні форумчани, за технологічну (і моральну) підтримку і корисні поради, зокрема, гуру Dalet за безпомилкову первинну діагностіку ситуації. 😊
  6. Так. Як і казали шановні Експерти вище, проблему створює потужний котел у сусіда. У котлі 9 ТЕНів по 3кВт, він перемикає їх за якимось своїм алгоритмом. Котел увімкнено через трифазний стабілізатор напруги. Без стабілізатора (на байпасі) котел просто просаджує мережу і трохи спотворює синус (сходинку робе). А із стабом додається дія алгоритмів стабілізатора і спотворення стають критичними (виникає "зуб" біля нуля) для мого обладнання. Наприклад, кавомашина "забуває" вимкнути клапан і не реагує на кнопки, і кофе ллється крізь неї, аж доки вода не скінчиться, або з розетки не висмикнути. Або, нещодавно, частотний перетворювач так само "забув" вимкнути насоса, той маслав всю ніч потроху при закритих кранах, вода не обтікала і не охолоджувала підщипники, втулки поплавилися, ротор перекосило і він спіймав клин, після чого споживання ним електроенергії скакнуло утричі, він перегрівся і вирубився. Коли остиг, знов врубився, перегрівся вирубився... А частотник увесь цей час перебував у якомусь ступорі... Я тільки вранці побачив, що води нема, а насос гуде майже на 2кВт, а потім зтихає...
  7. Зелений провод кинув з котушки на вихід "ЕХТ". Опір обмотки 2.5 Ом. Цікаво, скільки там витків... Ось таке заколхозив:
  8. Так. Я спочатку думав таке зробити тільки не з феріту , а з трансформаторного заліза. А потім вирішив придбати "кліщі", бо там теж саме залізо, але культурно залито у пластик. І корпус готовий для зручного використання. Або зроблю вихід на роз'єм для осцилографа з вбудованої котушки. Або додаткову обмотку намотаю зверху на "клешню".
  9. Так. Але ж доводити і нема потреби. То є пошук та дослідження, спрямовані виключно на покращення середовища. До речі, токові "кліщі" вже замовив та проплатив. Обіцяли сьогодні відправити
  10. Буду Вам дуже вдячний, шановний добродію, за будь-яку ідею, що робити для покращення якості електричества. Навіть, за дивні, дуже дивні і фантастичні. Істроіі "з життя приладів" у цьому аспекті також цікаві. Графік від "Осрам", наведений Вами, дивився. Там значення сили струму дуже показове: можна сто чи більше таких "Осрамів" увімкнути і вони анікапельки не осрамляться на мережу.
  11. :-)))) Його (регулятор) можна зробити по-різному. Трохи вище досвідчені спеціалісти рекомендували регулювати потужність обігріву вмиканням або вимиканням певної кількості ТЕНів. І то є найбільш правильне рішення. При необхідності більш плавного регулювання можливо використати ШІМ-контролер з високочастотним перетворювачем. А якщо "приліпити" до потужного котла схему з двох ланок тиристорів, яким на управляючі електроди подавати напругу через резистор змінного опору ("аналоговий" варіант), чоб відсікати частину кожної напіхвилі синусоіди, то таке рішення, певно, може суттєво вплинути на форму напруги у мережі. Тиристорні/симісторні регулятори не заборонені. Але ж впливати на мережу заборонено.
  12. 200Вт ніяк не вплине на мережу, навіть, із тиристорним регулятором потужності. 2кВт також не зроблять погоди. Наведений вижче приклад про 30кВт і 3-10% - це саме те, що може спричинити потвору у мережі при певній схемотехніці регулятора. Світлодіодні "лампи", як правило, живляться через так звані "драйвери", що являють собою стабілізатори струму. Для їх функцфонування використовуються високочастотні перетворювачі. Частоти сягають від 10 до 100кГц. Такі схемотехнічні рішення є цілком прийнятними і не зіпсують форму напруги у мережі. Якщо такі частоти і потрапляють через мережу, вони здебільшого відфільтровуються приладами на кшталт КВАНТ чи ЕЛЕКС, що доступні у продажу і є в наявності. Струм через світлодіоди може мати вигляд як на малюночці нижче (зверніть увагу на частоту):
  13. Фактично, побачимо осциллограму струму! Геніально. Дякую! Красива ідея, подобається.
  14. Приблизно від 400м, може до 500м. Спочатку 50-60м підземного кабелю. Потім по стовбах алюміній без ізоляції десь 250..300м. А потім по вулиці кабель, схожий на СІП різнокольоровий, до 100м.
  15. На найближчому підключенні маємо майже ідеальний синус. "Майже" - то я так кажу, залишаючи допуск на вади зору в окулярах: може чого не вгледів :-)))
×
×
  • Створити...