Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ІгорГоня

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

ІгорГоня's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже месяц на форуме
  • Начинающий собеседник
  • Уже неделю на форуме
  • Преданный форуму
  • Начало популярности

Recent Badges

4

Репутація

  1. також газоблок і також влітку на другому поверсі важкувато. але в першу чергу як раз для зими хочу трохи знизити втрати тепла. з огляду на порівняно невелику площу (близько 40 кв.м.) фінансові спроможності є. ну, звісно, це не означає, що можу люксовим чимось там утеплення робити, але можу дозволити обрати щось якісне. питання в тому як то зробити правильно. я б може навіть і найняв когось, але спочатку я маю зрозуміти, що там має бути. чи потрібен, наприклад паробар'єр? я так розумію, шо якшо вата, то потрібен, а якшо ЕППС, то ні. Але це тільки мої власні думки, які можуть значно відрізнятися від того, як насправді потрібно робити. Тому мені потрібно зрозуміти що має бути, щоб хоча б знати про що розмовляти з можливими виконавцями.
  2. Дякую! Можна констатувати, що питання робити чи ні, вже вирішено у бік робити. Тепер друга частина: чим саме утеплювали? Поки що дивлюсь у бік ЕППС.
  3. Доброго дня! Другий поверх будинку - це полумансарда. Тобто частина стелі у кімнатах під кутом. Кровля має утеплення, тобто чатина стелі, яка під кутом має утеплення. а частина стелі горізнтальна - то просто стеля з гіпсокартону, яка кріпиться на дерев'яну обрешітку. Питання, чи є сенс утеплювати цю частину стелі? Якшо є, то чим це краще зробити: Покласти зі сторони ЕППС на обрешітку? Чи мінвату? Чи це не дасть бажаного ефекту, тобто не зменшить тепловтрати у кімнатах мансардного поверху? На малюнку накидав що я маю на увазі.
  4. Дякую за відповідь! Котел працює вже кілька років, постійно обслуговується, теплообмінник чистився перед початком опалювального сезону. Електроніка котла працює штатно. Система опалення комбінована - тепла підлога + радіатори. Термостат не використовується. Втрати тепла в будівлі умовно кажучи незначні. До настання морозів котел працював взагалі в режимі низькотемпературного опалення - вистачало 40 градусів щоб забезпечити комфортну температуру за рахунок теплої підлоги. Радіаторна частина системи забезпечує опалення на другому поверсі. З настанням морозів виникла необхідність подавати на радіатори більш високу температуру і ось тут почались проблеми. Котел без проблем досягає саме заданої температури, тобто якщо встановити 60 градусів, він набирає саме 60 градусів. Не більше і не менше, саме задане значення. Але до моменту тактування йому потрібно набрати ще 5 градусів, які він не набирає. Він взагалі не перетинає позначку заданої температури. Меня здається, що проблема може бути з газовим клапаном, можливо невірно відрегульован тиск для максимальних потужностей.
  5. у вас так працює? рахунки за газ таку ж радість викликають? 😁 не знаю як у вас, в мене котел має виключатись по досягеннні заданої температури +5 градусів і вмикатись знову при охолодженні носія до заданої температури - 5 градусів.
  6. Котел Vaillant Atmotec Pro не вимикається в режимі опалення. Якщо встановлена температура 40, то працює начебто нормально, але якщо встановити 45, 55, 65 градусів, то гріє до 45, 55, 65 відповідно і так і працює не вимикаючись. Що то може бути?
×
×
  • Створити...