Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    12 019
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Востаннє allanek виграв 8 березня 2024

Публікації allanek були найпопулярнішими!

Персональная информация

  • Имя
    Алла
  • Пол
    Женский

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

allanek's Achievements

Форумная легенда

Форумная легенда (12/13)

  • Начинающий собеседник
  • Начало популярности
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • 500 комментариев

Recent Badges

20,8 к

Репутація

  1. В нас С-ка була американська, єдиний нюанс, що був з зарядкою, то роз'єм. Вирішалось за допомогою CHAdeMО.
  2. А що з бакланом сталося? Вони дуже розумні птахи. Мала змогу спостерігати за їх поведінкою кілька років. Тому дивує цей мертвий птах на березі.
  3. В більшості, то я їх бачу в горщиках на терасах- балконах, але одного разу бачила їх висадженими у відкритий грунт в якості бордюра по обидва боки доріжки до будинку. Тут вони якихось вибухових кольорів бувають, з геометричними візерунками на пелюстках, наче дитячий калейдоскоп.
  4. Аня, дякую. В мене давно був записаний рецепт кабачків, нарізаних брусочками з соєвим соусом, медом та кунжутом. Все ніяк не зберусь приготувати. Після ваших рецептів, таки приготую. Ще раз дякую. Компоту не треба, я його не п'ю, хоч який 😊
  5. Ото ж бо і воно - морока. А я останні роки не маю бажання витрачати час на заморочливі рецепти. Тому і питаю за рецепти, де швидко та смачно. В нас не прижились. Звісно, є виключення, іноді буває періодами. Це як з авокадо, комусь до вподоби, комусь ні. Я ні, хоч намазкою, хоч салатом- ні. А я піду колотити в блендері базилік та листя селери, що вже висушила. Це вже по третьому колу. Що мені в базиліку та селері подобається, що вони наче та гідра- ти його стрижеш, а воно швидко ще більше відростає. Що буду готувати,поки в роздумах. Смачного...
  6. Якщо величенькими шматками нарізати, не тоненько, олією змастити ( в мене олівкова), викласти ( в мене скляна форма, в якій одразу на стіл подається) та в духовку, то дуже добре відчувається солодкуватий смак кабачків. Навіть пожалкувала, що додала моцарелу в кінці. Суміш робила солодкий перець, гіркий перець, баклажани, кабачки, помідори, трохи соєвого соусу+ листова селера, петрушка, в кінці трохи базиліку. Навіть пожалкувала, що мало було кабачків, бо вони одразу відрізняються смаком. Але ж хочеться чогось новенького. Перед тим, як все в духовку поставити, баклажани( зі шкіркою чи без , то вже по бажанню, я без) та кабачки порізала на шматки, посолила та дала стекти хвилин 20, щоб в духовці овочі не плавали в морі з соку і гіркоту з синеньких прибрати. Тоді це буду їсти тільки я 😁, бо буряк це до мене і треба буде ще щось готувати, щоб і чоловіка нагодувати. Якщо в тебе чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах. Я, взагалі, давно на пательні смажу рідко. Але куряче філе (куряча грудка) ріжеться вздовж навпіл та трохи відбивається), товстеньким шматочком на пательні виходить соковитим. І головне, що це швидко. Навіть грудку не мариную, в сенсі, що сіль-перець- лимон чи апельсин -соєвий соус і одразу на пательню. По кілька хвилин з обох боків і готово.
  7. Свєта, кафе диво) Якась пекельна суміш з життя наших бабусь та сучасного. Бо мазанку з розмальованими стінами, маленькими віконцями та дахом критим бітумкою, це тільки український погляд на "мистецтво" здатен на таке. Дякую, сподобалось🙂
  8. З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше. Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета. Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату?
  9. Якщо в ТС є нічний тариф, то вмикати посудомийку та пралку вночі є доцільним і логічним. Особливо, якщо ділянка обслуговується тільки електрикою.
  10. За майже 10 років користування в мене не виникало такого питання. Додаток на телефоні та брелок чудово вирішуть питання керування Аяксом. Нема інтернету, брелок у поміч. Навіть не пам'ятаю випадку, який вимагав би дзвінка на пульт охоронної компанії, щоб просити допомоги. В мене інше питання. На початку великої війни в нас світло зникло на другий день і з'явилось в квітні чи травні. Нас не було 2 місяці. Охорони теж не було. Яка допомога, в такому випадку, від наявності клавіатури ? Я не обговорюю питання "треба чи ні", кожен сам вирішує, що йому зручніше мати. Комусь клавіатура потрібна, в моєму випадку- ні. Навіть " тривожна кнопка" виявилась зайвою.
  11. Риби багато. І устриць з мідіями теж. Навколо багато устричних ферм, де крім устриць( не їм) та мідій(їм) можна замовити крабів та місцеву рибу. Тут дорада плаває зграями в заливі. ну і якась місцева, назву ніяк не запам'ятаю. Бажаєш, то купуєш і готуєш вдома, не бажаєш, то на ферму, зазвичай, на фермі і ресторанчик є. Креветки теж є, свіжі. Але я не дуже рибна, на відміну від чоловіка, то в нас різні почуття, коли маємо рибний день. Цікаво, що в супермаркетах нема рибних вітрин, як в нас. Є великі спеціалізовані рибні магазини, устричні ферми, рибні ресторани. Ще невеличкі базари - зловив і продав. На ловлю риби купуєш ліцензію і тоді ловиш в любому місці Боки. На устрічних фермах дозволяють ловити з пірсу. там ліцензія не потрібна. бо то приватна територія.
  12. Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁
  13. Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.
  14. Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊 В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.
  15. Я читала вашу розмову). Посадка крупномірами завжди лотерея. До того ж, хвойні швидко ростуть. Тут в темі я показувала, як змінився сад за 5 років. ну то таке, кожен плекає своїх "тарганів". Кому як зручно. В мене небагато рослин було куплено десь в розмірі 1,-2м. Чи вважати це за крупноміри не знаю, але саджати їх невелике задоволення, бо, як правило, там важкий земляний ком. В любому випадку, може і вам згодиться інформація. Чи ще комусь, хто прочитає). В мене їх було. Вони цікаві, гарно стрижуться. Мені подобались. Як на мене, то краще стригти( фото1). На другому фото ще невеликі та не стрижені.
×
×
  • Створити...