Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Махновець

Пользователи
  • Публікації

    155
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Київ
  • Пол
    Мужской

Махновець's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

80

Репутація

  1. Ви про що зараз? Ви щось умнічаєте, пробуєте "пояснити мені базові речі", радите "не називатись работодателем"... а тепер щось розповідаєте про "аргументи" та "манеру ведення дискусії"? Добавлено через 35 секунд То філософствуйте й далі.
  2. До речі, щодо цього останнього. Навряд чи я колись найняв би на роботу Вас. Для кладки плитки, зокрема, мені треба толковий плиточник, а не "філософ-творець матеріальних цінностей".
  3. Якщо вже мова йде про поради, то я би радив Вам самому розібратися із базовими поняттями і визначеннями. Бо не кожен сантехнік - Мікеланджело. Добавлено через 46 секунд Браво. І скільки він коштував, цей "проект"?
  4. Можете відповісти на моє питання, кільки грошей Ви особисто попросили би за такий "проект"? Добавлено через 32 секунды А я кажу, що в даному випадку я обійшовся без нього. Добавлено через 46 секунд Не плутайте ремесло і мистецтво.
  5. Не розумію, навіщо цей пафос у даному випадку. Кладка плитки (наприклад) - це все-таки послуга. Яка й оплачується відповідно до тарифів. Добавлено через 3 минуты Практика дещо відрізняється від теорій. Не всі об"єкти - хмарочоси чи торгові центри. Мій "проект" дров"ятника (наприклад) полягав у тому, що я назвав розміри і описав конструкцію. Проект вдався на всі 100%. Без папірців (і без калькуляцій, до речі).
  6. Я не можу відповідати за "весь світ". Те, що я хочу сказати - далеко не завжди у приватному будівництві потрібен "проект" у Вашому розумінні. Набагато частіше (я так думаю) достатньо лише простої калькуляції. Із частиною відповідей, як Ви й пишете. Чому Ви думаєте, що "это и должен сделать заказчик"? Є якийсь закон? Чи все-таки не "должен" а "може"? А може й не робити, а запросити потенційного будівника курятника/гаража/бані на місце і попросити, щоб той прикинув (тут же на місці) поетапну вартість робіт?
  7. Я не будую хмарочоси. Які "техкарти"? А що значить "время", до речі? На пошук роботи (клієнта, об"єкту) зазвичай потрібно витратити час. Всім, хто щось продає. Товар чи послуги - неважливо. Ви хочете, щоб я вам саме цей час оплачував?
  8. Шановний, не нервуйтеся так і не змушуйте мене описувати тут Ваш психопортрет. Якщо Вас цікавить подитивися на якість роботи деяких "майстрів", то і я можу запросити Вас до себе на об"єкт. І послухати ваші скарги на "кидки". Повторюсь - не кожен, хто себе називає "майстром", насправді є таким. "Труд сметчика" в умовах невеликого дачного будівництва річ просто непотрібна. Бажана трохи більша відповідальність майстра, ніж просто ляпання язиком. Ось і весь смисл калькуляції, елементарний приклад я наводив. Не розумію, чого це викликає істерику. А витрати на бензин я компенсувати готовий (більше того - я їх зазвичай і компенсую), і я про це писав із початку. Можете перевірити. Добавлено через 6 минут За відповідальність і за знання я плачу по результатам роботи. А не за те, що якась невідома мені ще "зірка будівництва" скаже мені, скільки окремо коштує кожна робота із переліку аж в цілих 5-10 пунктів. Скільки тоді, по-вашому, коштує проект на "листку в клітинку"? Можете назвати ціну, яку би Ви попросили за такий "проект"? Просто цікаво.
  9. Якщо "проект - завжди проект", тоді ви прирівнюєте отой папірець із вашого фото до багатосторінкового професійно зробленого документу. А це зовсім не так і зовсім неправильно. Те, що я називаю калькуляцією - це найпростіший, примітивний, елементарний проект (якщо вам вже так хочеться використовувати слово "проект"). І часу він вимагає зовсім небагато. Зате він вимагає відповідальності. Питання ж тут не в часові - якому ж "майстрові" не хочеться набити собі ціну? І зовсім не хочеться підписуватись під чимось конкретним. Таким, що можна порівняти із чимось альтернативним і теж конкретним. Простіше діяти за принципом "пройдет/не пройдет".
  10. То ми говоримо за справжній проект для складних робіт (типу будівництва будинку під ключ) і його вартість чи за елементарну калькуляцію "поштукатурити + електроповодку + 3 точки + вагонку на стелю і стіни"? Звичайно, що серйозний проект коштує грошей.
  11. З моєї практики (не такої великої, звичайно): 1) Практично кожен шабашник любить називати себе "майстром". Проблема в тому, що рівень майстра можна оцінити, нажаль, по закінченню робіт. А умнічають всі. 2) Шабашника від майстра, крім кваліфікації, відрізняє професійний підхід до ціни. У шабашника: та давайте робити, а там домовимось (із наступним розмазуванням соплів типу "я ж не знав, що це буде так важко/довго..."/; а у майстра зрозумілі тарифи і зрозуміле пояснення, які саме роботи треба робити. 3) Я не проти оплатити вартість виїзду. Власне, так і роблю. 4) Смисл дуже простий - хоче "майстер" заробити, чи ні. Тих, хто не хоче - я й сам не візьму. Добавлено через 1 минуту Скільки, по-вашому, коштує такий проект, як у вас на фото?
  12. Я от що хочу запитати: наскільки критична якість масла для змащування ланцюга? Я взагалі якесь камазівське використовую.
  13. За калькуляцію скажу, як клієнт. Для мене це річ не те щоб необхідна, але дуже бажана. Не розумію, в чому проблема для майстра скласти цю калькуляцію. Занести в Екселівський файлик тарифи на роботи та перемножити на фактичну площу чи погонні метри - це що, проблема? Виїзд на об"єкт для обміру та оцінки - звичайно, повинен оплачуватись (вірніше - витрати на такий виїзд мають компенсуватись замовником).
  14. Тут би не завадило уточнити - на якій культурі чи культурах Ви боретесь із бур" янами. Якщо під "універсальним" гербіцидом Ви розумієте гербіцид суцільної дії, тоді не розумію, в чому проблема із "Раундапом". Можете, звичайно, взяти будь-який інший гліфосат, їх зараз десятки. Є й фірмові типу сингентівського "Урагану", і "китайський китай" типу "Напалму"... Це все одного поля ягоди. П.С. На рахунок "отрави". Неотруйних гербіцидів не зустрічав.
×
×
  • Створити...