Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Махновець

Пользователи
  • Публікації

    155
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Махновець

  1. Ви про що зараз? Ви щось умнічаєте, пробуєте "пояснити мені базові речі", радите "не називатись работодателем"... а тепер щось розповідаєте про "аргументи" та "манеру ведення дискусії"? Добавлено через 35 секунд То філософствуйте й далі.
  2. До речі, щодо цього останнього. Навряд чи я колись найняв би на роботу Вас. Для кладки плитки, зокрема, мені треба толковий плиточник, а не "філософ-творець матеріальних цінностей".
  3. Якщо вже мова йде про поради, то я би радив Вам самому розібратися із базовими поняттями і визначеннями. Бо не кожен сантехнік - Мікеланджело. Добавлено через 46 секунд Браво. І скільки він коштував, цей "проект"?
  4. Можете відповісти на моє питання, кільки грошей Ви особисто попросили би за такий "проект"? Добавлено через 32 секунды А я кажу, що в даному випадку я обійшовся без нього. Добавлено через 46 секунд Не плутайте ремесло і мистецтво.
  5. Не розумію, навіщо цей пафос у даному випадку. Кладка плитки (наприклад) - це все-таки послуга. Яка й оплачується відповідно до тарифів. Добавлено через 3 минуты Практика дещо відрізняється від теорій. Не всі об"єкти - хмарочоси чи торгові центри. Мій "проект" дров"ятника (наприклад) полягав у тому, що я назвав розміри і описав конструкцію. Проект вдався на всі 100%. Без папірців (і без калькуляцій, до речі).
  6. Я не можу відповідати за "весь світ". Те, що я хочу сказати - далеко не завжди у приватному будівництві потрібен "проект" у Вашому розумінні. Набагато частіше (я так думаю) достатньо лише простої калькуляції. Із частиною відповідей, як Ви й пишете. Чому Ви думаєте, що "это и должен сделать заказчик"? Є якийсь закон? Чи все-таки не "должен" а "може"? А може й не робити, а запросити потенційного будівника курятника/гаража/бані на місце і попросити, щоб той прикинув (тут же на місці) поетапну вартість робіт?
  7. Я не будую хмарочоси. Які "техкарти"? А що значить "время", до речі? На пошук роботи (клієнта, об"єкту) зазвичай потрібно витратити час. Всім, хто щось продає. Товар чи послуги - неважливо. Ви хочете, щоб я вам саме цей час оплачував?
  8. Шановний, не нервуйтеся так і не змушуйте мене описувати тут Ваш психопортрет. Якщо Вас цікавить подитивися на якість роботи деяких "майстрів", то і я можу запросити Вас до себе на об"єкт. І послухати ваші скарги на "кидки". Повторюсь - не кожен, хто себе називає "майстром", насправді є таким. "Труд сметчика" в умовах невеликого дачного будівництва річ просто непотрібна. Бажана трохи більша відповідальність майстра, ніж просто ляпання язиком. Ось і весь смисл калькуляції, елементарний приклад я наводив. Не розумію, чого це викликає істерику. А витрати на бензин я компенсувати готовий (більше того - я їх зазвичай і компенсую), і я про це писав із початку. Можете перевірити. Добавлено через 6 минут За відповідальність і за знання я плачу по результатам роботи. А не за те, що якась невідома мені ще "зірка будівництва" скаже мені, скільки окремо коштує кожна робота із переліку аж в цілих 5-10 пунктів. Скільки тоді, по-вашому, коштує проект на "листку в клітинку"? Можете назвати ціну, яку би Ви попросили за такий "проект"? Просто цікаво.
  9. Якщо "проект - завжди проект", тоді ви прирівнюєте отой папірець із вашого фото до багатосторінкового професійно зробленого документу. А це зовсім не так і зовсім неправильно. Те, що я називаю калькуляцією - це найпростіший, примітивний, елементарний проект (якщо вам вже так хочеться використовувати слово "проект"). І часу він вимагає зовсім небагато. Зате він вимагає відповідальності. Питання ж тут не в часові - якому ж "майстрові" не хочеться набити собі ціну? І зовсім не хочеться підписуватись під чимось конкретним. Таким, що можна порівняти із чимось альтернативним і теж конкретним. Простіше діяти за принципом "пройдет/не пройдет".
  10. То ми говоримо за справжній проект для складних робіт (типу будівництва будинку під ключ) і його вартість чи за елементарну калькуляцію "поштукатурити + електроповодку + 3 точки + вагонку на стелю і стіни"? Звичайно, що серйозний проект коштує грошей.
  11. З моєї практики (не такої великої, звичайно): 1) Практично кожен шабашник любить називати себе "майстром". Проблема в тому, що рівень майстра можна оцінити, нажаль, по закінченню робіт. А умнічають всі. 2) Шабашника від майстра, крім кваліфікації, відрізняє професійний підхід до ціни. У шабашника: та давайте робити, а там домовимось (із наступним розмазуванням соплів типу "я ж не знав, що це буде так важко/довго..."/; а у майстра зрозумілі тарифи і зрозуміле пояснення, які саме роботи треба робити. 3) Я не проти оплатити вартість виїзду. Власне, так і роблю. 4) Смисл дуже простий - хоче "майстер" заробити, чи ні. Тих, хто не хоче - я й сам не візьму. Добавлено через 1 минуту Скільки, по-вашому, коштує такий проект, як у вас на фото?
  12. Я от що хочу запитати: наскільки критична якість масла для змащування ланцюга? Я взагалі якесь камазівське використовую.
  13. За калькуляцію скажу, як клієнт. Для мене це річ не те щоб необхідна, але дуже бажана. Не розумію, в чому проблема для майстра скласти цю калькуляцію. Занести в Екселівський файлик тарифи на роботи та перемножити на фактичну площу чи погонні метри - це що, проблема? Виїзд на об"єкт для обміру та оцінки - звичайно, повинен оплачуватись (вірніше - витрати на такий виїзд мають компенсуватись замовником).
  14. Тут би не завадило уточнити - на якій культурі чи культурах Ви боретесь із бур" янами. Якщо під "універсальним" гербіцидом Ви розумієте гербіцид суцільної дії, тоді не розумію, в чому проблема із "Раундапом". Можете, звичайно, взяти будь-який інший гліфосат, їх зараз десятки. Є й фірмові типу сингентівського "Урагану", і "китайський китай" типу "Напалму"... Це все одного поля ягоди. П.С. На рахунок "отрави". Неотруйних гербіцидів не зустрічав.
  15. По моєму не Панорама у мене, у всякому разі без шибера. Шибер у Ферінгері був.
  16. Скляні дверцята у мене в Новаславі. І у Ферінгері були. Нормально все з ними. Не кришталево чисті, але й не чорні. Якщо ще й мити хоч раз на рік, то взагалі питань не буде.
  17. Мені теж було би дуже цікаво побачити економічний розрахунок від когось із професіоналів. Щодо Айфонів та інших "мерседесів із тюнінгом". І Айфон, і Мерс, і Ролекс можуть бути і фактично є предметом гордості та похвальби (типу глянь, який я крутий). Але навряд чи хтось буде вихвалятися тим, що купив мішок цементу не за 35 грн, а за 350. Чи самоскид річкового піску по ціні золотого.
  18. Вологість із "Новаславом" я можу доганяти десь до 50-55% при температурі 60-70. Можна вологість і більшу робити, але мені не подобається. Без "піддавання" в режимі сухої сауни температура 80+, вологість напевне 30 або менше. Проблема із Ферінгером була така, що після першого періоду більш інтенсивного горіння температура (в т.ч. і каміння) падала і втримати її було практично нереально (ну, треба було вигребти майже весь жар і заново розпалювати). Відразу скажу, що "верхній розпал" я не кожен раз використовував - у мене топка з виносом, гратися із цим розпалом не дуже зручно та й ефекту "економії" та "контрольованого горіння" я не відчув. Мені більш критично нагріти до робочої температури за короткий час. До речі, Ферінгер ЗС Малютка, на мою думку, саме для сухої сауни. Знову ж таки - у моєму конкретному випадкові розмір печі був малуватий для об"єму парилки. Якщо по паспорту печі було 9-12 кубів, то у мене реально 13. Можливо, якби взяв із запасом, то ефект був би інший. Але другий раз я вирішив не ризикувати, взяв колосникову і горя не знаю
  19. Кхм... Що значить "в карман ближнему"??? Гроші в "карман ближнего" потрапляють саме із мого кармана - із кармана клієнта. Іншого джерела надходження коштів у "карман ближнего" просто не буває.
  20. У мене був Ферінгер ЗС Малютка. Об"єм парилки - 13 кубів. З Ферінгером було холодно Більше 70 градусів через 2-3 години топки - ніяк. Була і моя помилка - треба було брати із запасом по потужності, а я навпаки, по верхній планці (ну, продавці скромно промовчали, мовляв, подобається тобі, то й бери). Іще. Грався із цим "верхним розжигом". Не сподобалось. Практично не можна контролювати температуру - нагорає купа вуглів, підкидай дрова чи не підкидай - інтенсивного горіння немає, а тління явно не вистачає (в моєму випадку). Поміняв на звичайну - "Новаслав", і дуже задоволений. До речі, приловчився і температуру потрібну тримати. Якщо хочу 60-70, просто дров менше кладу (в 2 ряди), хочу 80-90 - закладаю дров до верху (4 ряди).
  21. Не сперечатимусь - я там тільки проїздом буваю, і то дуже рідко.
  22. З мудаками я й не зв"язуюсь. В мене на це немає часу і грошей. В усіх прорабів, що в мене працювали, я завжди просив детальну калькуляцію кожного виду робіт, а не загальні фрази "ну ось за все я хочу стільки-то". І не одного мудака послав. А ті, що таки працювали, в накладі не залишились.
×
×
  • Створити...