Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

frosters

Пользователи
  • Публікації

    45
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Киев

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

frosters's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • Начало популярности
  • Преданный форуму
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

9

Репутація

  1. Ну я робив заміри моментального споживання струму оскільки реле напруги постійно відображало ток споживання 0.7A (воно відображає і напругу, і струм постійно). Ну а далі вже виявив що це саме цей кондиціонер, та робив заміри споживання струму професійним тестером: Далі я просто порахував яке буде споживання 0.7A*220~150Вт. За місясь це 150 * 24 * 30 = 108кВт/год. За рік - відповідно 108 * 12 = 1296 кВт/год. Я не кажу що у вас кондиціонер повинен споживати стільки, і взагалі я вважаю що такого не повинно бути. Але СЦ мене переконує що таке споживання для даного кондиціонеру - це нормально, бо підігрів працює завжди при будь-якій температурі і не залежить від режиму роботи кондиціонера.
  2. Ну у нього цей підігріваючий кабель хоча б працює тільки коли є морози, а не влітку як у мене... І дивує що СЦ каже що так і повинно бути 🤯
  3. Цікаво, може спеціалісти мідея і мою проблему з Cooper&Hunter можуть вирішити? 😀 О чудовій техниці Cooper&Hunter та роботі їх сервісу я писав тут. Якщо коротко - то в їх мультисплітах підігрів зовнішнього блоку 150Вт постійно працює (без термореле), а сервіс нічого робити не хоче - типу це нормально і так повинно бути...
  4. Саме так, зараз він в режимі підігріву повиннен вмикатися для підтримки заданої температури (переважно в нічний час).
  5. Звісно впевенений, інакше я б не починав розгоняти цю тему. Саме я й помітив цю проблему коли звернув увагу на реле напруги (воно постійно ввімкнено і показує напругу та струм - 0.6A). Потім вже робив заміри мультіметром щоб більш точно замірити споживання (UT161E). До речі, це перше що мені порадили в СЦ - заміряти через 20 хв після вимкнення - типу може вимкнутися підігрів. А ніт - навіть залишав на декілька діб в режимі очікування - все той же струм 0.6-0.7A. Тобто немає там ніяких термореле / саморегульованого кабеля. Але зазначу - це проблема саме мультисплів купера (в моєму випадку - це CHML-U14RK2). Ще в мене є їх 3 спліта звичайних, серії Nordic Premium - там такої проблеми немає: всі три спліта споживають < 0.1A (точне значення мультіметром їх не заміряв бо немає сенсу - це ж не 0.6A...). Не знаю є в нордіках взагалі підігрів піддону/картеру, хоча судячи з мультиспліта - може буде все що завгодно: навіть СЦ та виробник цього не знають. Краще б взяв кондиціонери іншого виробника....
  6. По-перше, вам буде дуже зручно кожен день вмикати/вимикати автомат тільки для того щоб ввімкнути, або вимкнути кондиціонер? По-друге, якось дуже дивно виглядає ваша порада беручи до уваги що цей кондиціонер має можливість керування по Wifi. (сподіваюсь, ви розумієте чому).
  7. На жаль, офіційний СЦ відповів що так і повинно бути, тобто ніякого термодатчика немає і підігрів працює за будь-якої температури. До речі, скільки повинен споживати сам тен - вони самі не знають. По факту - це приблизно 150Вт (і це в режимі очікування!!!). Тому - хто дивиться мультіспліти від Cooper&Hunter - категорично їх не рекомендую (принаймні модель CHML-U14RK2).
  8. Це ви про С&H, чи взагалі як повинно бути?
  9. Фото мого блока. Але навіть якщо датчик і є, я ж не знаю що саме схема повинна робити у відповідності до показань з цього датчика. Що за підігрів може бути на 150Вт?
  10. Я теж так думав. Але 1. По паспорту не вказано споживання в режимі очікування. В сервісі так і кажуть: виробник не дає таких даних.🙉 2. Сервіс відмовляється від претензій і аргументує тим, що так і повинно бути. І що термореле виробник не встановлює.
  11. А ще підкажіть, будь ласка, яких потужностей ставлять підігріви? Бо в мене CHML-U14RK2 в режимі очікування споживає 150Вт (про це я писав тут), це реально може бути підігрів?
  12. Можливо комусь буде корисним мій відгук про Cooper & Hunter. Нещодавно став власником кондиціонерів торговельної марки Cooper&Hunter: 1. Мультиспліт CHML-U14RK2 + CH-S07FTXE(I) (два внутрішніх блока) 2. Спліт системи CH-S09FTXN-PW Nordic premium (2шт) 3. Спліт системи CH-S12FTXN-PW Nordic premium Після встановлення, виявилася наступна проблема з мультисплітом CHML-U14RK2: в режимі очікування (коли внутрішні блоки вимкнені) - споживає 0.7A (приблизно 150Вт). Для порівняння, інші всі три спліта разом споживають в режимі очікування < 0.1A ( тобто < 20Вт). Температура навколишнього середовища: 20-25C. Цікаво що в сервісному центрі мене довго переводили з одного спеціаліста до іншого, то розповідали що "у вас побутова техніка в режимі очікування теж споживає струм", то що там працює обігрив компресора і на обмотки подається струм при температурі зовнішнього середовища до 60 градусів, що це нормальна робота блока і т.п. Але факт залишається фактом: споживаючи навіть в режимі очікування (тобто коли кондиціонер не працює) 150Вт, ми маємо 150*24*30*12=1296кВт за рік. Тобто при поточній ціні електроенергії в Україні 1.68грн/кВт маємо витрати 2177.28грн "тільки за те що кондиціонер є і не вмикається". А як же сучасні енергозберігаючі технології, якими вони хизуються на сайті? Здогадуюсь, що десь всередині блока підключено підігрів (спеціалісти сервісного центру по телефону не змогли сказати що саме за підігрів встановлено, якої потужності). І який підігріває компресор навіть влітку. Але подивитися самостійно не маю змоги бо блок встановлений і для перевірки потрібно його знімати. Поки не отримав відповіді на своє запитання від info@cooperhunter.com, але думаю мій досвід по вибору мультіспліта від Cooper&Hunter буде комусь корисний.
  13. Это уж совсем дорого т.к. ставить их надо фактически в каждой комнате. Вероятно тогда будет лучше канальную приточку ставить (или канальный кондиционер с подмесом воздуха).
  14. Та не, либо канальную вентиляцию + настенные кондиционеры, либо вентиляцию с канальным кондиционированием.
  15. У меня датчик просыпается раз в 5 минут для измерений (ему нужно секунд 20 для прогрева), затем снова засыпает. Предполагаю с таким режимом работы должно хватить более чем на 5 лет. За это время он скорее пылью забъется (если не чистить периодически). Если интересно - у меня PMSA003 работает в связке с MH-Z19B и датчиком температуры/влажности SHT30 на esp8266 (прошивка Tasmota, показания отправляются через MQTT, обрабатывает node-red и пишется в influxdb для отображения графиков в Grafana). Для эксперимента подключил сюда же датчик TVOC/eCO - SGP30, но его категорически не советую - измеряет погоду на Марсе А по теме - все-же поделитесь кто какую приточную(приточно-вытяжную) установку использует и устанавливаются ли туда фильтры (типа F5-EU5 или угольные...). Сам сейчас в предвкушении ремонта не могу определиться что ставить....
×
×
  • Створити...