Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

frosters

Пользователи
  • Публікації

    45
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача frosters

  1. Ну я робив заміри моментального споживання струму оскільки реле напруги постійно відображало ток споживання 0.7A (воно відображає і напругу, і струм постійно). Ну а далі вже виявив що це саме цей кондиціонер, та робив заміри споживання струму професійним тестером: Далі я просто порахував яке буде споживання 0.7A*220~150Вт. За місясь це 150 * 24 * 30 = 108кВт/год. За рік - відповідно 108 * 12 = 1296 кВт/год. Я не кажу що у вас кондиціонер повинен споживати стільки, і взагалі я вважаю що такого не повинно бути. Але СЦ мене переконує що таке споживання для даного кондиціонеру - це нормально, бо підігрів працює завжди при будь-якій температурі і не залежить від режиму роботи кондиціонера.
  2. Ну у нього цей підігріваючий кабель хоча б працює тільки коли є морози, а не влітку як у мене... І дивує що СЦ каже що так і повинно бути 🤯
  3. Цікаво, може спеціалісти мідея і мою проблему з Cooper&Hunter можуть вирішити? 😀 О чудовій техниці Cooper&Hunter та роботі їх сервісу я писав тут. Якщо коротко - то в їх мультисплітах підігрів зовнішнього блоку 150Вт постійно працює (без термореле), а сервіс нічого робити не хоче - типу це нормально і так повинно бути...
  4. Саме так, зараз він в режимі підігріву повиннен вмикатися для підтримки заданої температури (переважно в нічний час).
  5. Звісно впевенений, інакше я б не починав розгоняти цю тему. Саме я й помітив цю проблему коли звернув увагу на реле напруги (воно постійно ввімкнено і показує напругу та струм - 0.6A). Потім вже робив заміри мультіметром щоб більш точно замірити споживання (UT161E). До речі, це перше що мені порадили в СЦ - заміряти через 20 хв після вимкнення - типу може вимкнутися підігрів. А ніт - навіть залишав на декілька діб в режимі очікування - все той же струм 0.6-0.7A. Тобто немає там ніяких термореле / саморегульованого кабеля. Але зазначу - це проблема саме мультисплів купера (в моєму випадку - це CHML-U14RK2). Ще в мене є їх 3 спліта звичайних, серії Nordic Premium - там такої проблеми немає: всі три спліта споживають < 0.1A (точне значення мультіметром їх не заміряв бо немає сенсу - це ж не 0.6A...). Не знаю є в нордіках взагалі підігрів піддону/картеру, хоча судячи з мультиспліта - може буде все що завгодно: навіть СЦ та виробник цього не знають. Краще б взяв кондиціонери іншого виробника....
  6. По-перше, вам буде дуже зручно кожен день вмикати/вимикати автомат тільки для того щоб ввімкнути, або вимкнути кондиціонер? По-друге, якось дуже дивно виглядає ваша порада беручи до уваги що цей кондиціонер має можливість керування по Wifi. (сподіваюсь, ви розумієте чому).
  7. На жаль, офіційний СЦ відповів що так і повинно бути, тобто ніякого термодатчика немає і підігрів працює за будь-якої температури. До речі, скільки повинен споживати сам тен - вони самі не знають. По факту - це приблизно 150Вт (і це в режимі очікування!!!). Тому - хто дивиться мультіспліти від Cooper&Hunter - категорично їх не рекомендую (принаймні модель CHML-U14RK2).
  8. Це ви про С&H, чи взагалі як повинно бути?
  9. Фото мого блока. Але навіть якщо датчик і є, я ж не знаю що саме схема повинна робити у відповідності до показань з цього датчика. Що за підігрів може бути на 150Вт?
  10. Я теж так думав. Але 1. По паспорту не вказано споживання в режимі очікування. В сервісі так і кажуть: виробник не дає таких даних.🙉 2. Сервіс відмовляється від претензій і аргументує тим, що так і повинно бути. І що термореле виробник не встановлює.
  11. А ще підкажіть, будь ласка, яких потужностей ставлять підігріви? Бо в мене CHML-U14RK2 в режимі очікування споживає 150Вт (про це я писав тут), це реально може бути підігрів?
  12. Можливо комусь буде корисним мій відгук про Cooper & Hunter. Нещодавно став власником кондиціонерів торговельної марки Cooper&Hunter: 1. Мультиспліт CHML-U14RK2 + CH-S07FTXE(I) (два внутрішніх блока) 2. Спліт системи CH-S09FTXN-PW Nordic premium (2шт) 3. Спліт системи CH-S12FTXN-PW Nordic premium Після встановлення, виявилася наступна проблема з мультисплітом CHML-U14RK2: в режимі очікування (коли внутрішні блоки вимкнені) - споживає 0.7A (приблизно 150Вт). Для порівняння, інші всі три спліта разом споживають в режимі очікування < 0.1A ( тобто < 20Вт). Температура навколишнього середовища: 20-25C. Цікаво що в сервісному центрі мене довго переводили з одного спеціаліста до іншого, то розповідали що "у вас побутова техніка в режимі очікування теж споживає струм", то що там працює обігрив компресора і на обмотки подається струм при температурі зовнішнього середовища до 60 градусів, що це нормальна робота блока і т.п. Але факт залишається фактом: споживаючи навіть в режимі очікування (тобто коли кондиціонер не працює) 150Вт, ми маємо 150*24*30*12=1296кВт за рік. Тобто при поточній ціні електроенергії в Україні 1.68грн/кВт маємо витрати 2177.28грн "тільки за те що кондиціонер є і не вмикається". А як же сучасні енергозберігаючі технології, якими вони хизуються на сайті? Здогадуюсь, що десь всередині блока підключено підігрів (спеціалісти сервісного центру по телефону не змогли сказати що саме за підігрів встановлено, якої потужності). І який підігріває компресор навіть влітку. Але подивитися самостійно не маю змоги бо блок встановлений і для перевірки потрібно його знімати. Поки не отримав відповіді на своє запитання від info@cooperhunter.com, але думаю мій досвід по вибору мультіспліта від Cooper&Hunter буде комусь корисний.
  13. Это уж совсем дорого т.к. ставить их надо фактически в каждой комнате. Вероятно тогда будет лучше канальную приточку ставить (или канальный кондиционер с подмесом воздуха).
  14. Та не, либо канальную вентиляцию + настенные кондиционеры, либо вентиляцию с канальным кондиционированием.
  15. У меня датчик просыпается раз в 5 минут для измерений (ему нужно секунд 20 для прогрева), затем снова засыпает. Предполагаю с таким режимом работы должно хватить более чем на 5 лет. За это время он скорее пылью забъется (если не чистить периодически). Если интересно - у меня PMSA003 работает в связке с MH-Z19B и датчиком температуры/влажности SHT30 на esp8266 (прошивка Tasmota, показания отправляются через MQTT, обрабатывает node-red и пишется в influxdb для отображения графиков в Grafana). Для эксперимента подключил сюда же датчик TVOC/eCO - SGP30, но его категорически не советую - измеряет погоду на Марсе А по теме - все-же поделитесь кто какую приточную(приточно-вытяжную) установку использует и устанавливаются ли туда фильтры (типа F5-EU5 или угольные...). Сам сейчас в предвкушении ремонта не могу определиться что ставить....
  16. При тумане можно принимать во внимание уровень влажности/температуры воздуха. А еще можно попробовать анализировать скорость изменения показаний, и не реагировать на "плавное" наростание.
  17. Вероятно автору может быть полезен датчик пыли типа PMSA003. Эксперименты показали хорошую реакцию датчика. В моем случае вот несколько графиков: Датчик находится в дальней комнате, примерно в 16 часов на кухне началось приготовление пищи (что-то жарили/пекли). Видно насколько увеличилось содержание частиц разного размера в воздухе.
  18. Анатолий, спасибо за консультацию! Будем что-то думать.
  19. Здравствуйте уважаемые форумчане! Посоветуйте как лучше сделать приточную вентиляцию (на этапе ремонта, новострой). Застройщик не разрешает делать любые изменения в фасаде, на вопрос как делать приточную вентиляцию - говорят выводить в откос. Но во-первых наружные стены поштукатурены, во-вторых толщина этих самых стен не такая уж и большая:
  20. Интересная модель (но в ней байпас ручной). Хотя много не лестных отзывов в сторону отечественных Вентсов. И Вентсов вообще. Я аналогично, озадачился организацией приточки на этапе ремонта, рассматривал рекуперацию или приточку с подогревом. Но для меня так же важно добавление управления с помощью mqtt. Но пока не могу определиться с системой/производителем, подходящей для моих нужд.
  21. Всем привет! Уже прошло 5 лет с момента покупки стабилизатора Модуль-С 916-3 от ЭлектроЛаборатории . Стабилизатор работает стабильно. Было даже с 90-вольт вытягивал... Примерно после 3 лет работы перестал отображать силу тока (показывает 0), все остальное отображает корректно (стабилизирует тоже). Может кто сталкивался с подобной проблемой, что может быть?Возможно ли достать его схему?
  22. Всем привет! Уже прошло 5 лет с момента покупки стабилизатора Модуль-С 916-3 от ЭлектроЛаборатории . Стабилизатор работает стабильно. Было даже с 90-вольт вытягивал... Примерно после 3 лет работы перестал отображать силу тока (показывает 0), все остальное отображает корректно (стабилизирует тоже). Может кто сталкивался с подобной проблемой, что может быть?
  23. Еще вопросы возникли по ходу. На форумах пишут что EM-Marine карты клонируются (относительно дешево). Действительно ли это так? Также прочитал что существуют какие-то фильтры "стоп-клон", которые позволяют избежать использование кланирования данных карт. Кто что думает по этому поводу? Хотелось бы выбрать замок с возможностью защиты от клонирования карт в случае, если одна и та же карта потенциально может передаваться со временем разным людям. Добавлено через 8 минут Написал еще одно сообщение, аж только затем увидел Ваш пост. Как показывает текущая ситуация, стоимость уровня защиты не всегда экспоненциально зависит от сложности (при наличии современных технологий шифрования). Но почему-то все еще делают слабо защищенные системы.... А что касается радиосигнала с относительно большим радиусом действия (десятки метров), то тут уж вообще нужно выбирать с диалоговым кодом, как в некоторых автомобильных сигнализациях. Но там да, их стоимость вырастает сразы в разы в виду сложности реализация как брелоков, так и основного блока. Вот это я считаю уже лишним для простой квартиры. (да и сами брелоки будут поболее чем Em-MArine или Mifare карты/брелки/таблетки)
  24. Всем привет! Интересная тема, однако. Я сейчас тоже думаю над установкой врезного скрытого замка. Перебирал различные варианты от колхоза самому (отдельно замок, отдельно плата управления), но пришел к выводу что даже если получится собрать плату управления с контролем резервного питания, то запилить дистанционное открывание с должным уровнем безопасности (iButton, NFC и простые RFID без шифрования вычеркнул как ненадежный способ) будет проблематично. Видел полный набор Филин. Но цена $260/$280 на него, однако, не маленькая. Кроме того, я не нашел информации относительно того, используется ли шифрование в метках дабы избежать возможности клонирования. Посоветуйте какие еще возможны варианты?
×
×
  • Створити...