Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

gokar

Пользователи
  • Публікації

    38
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Геннадий
  • Откуда
    Ирпень
  • Род занятий
    Полиграфия
  • Пол
    Мужской

gokar's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

5

Репутація

  1. Може не показово вийшло, але поки так: we.tl/t-nTZEFGQaWT VID_stab.mp4 знято з працюючим стаб-ом, потім стаб. заблоковано і знято VID_no_stab.mp4 це вже не горіння, а "шашлична" стадія. Проте видно на відео з залоченим стабом як іскри стартують "в космос" і розжарення вугілля збільшилось. З працюючим стабом іскри не летять і, напевно, відбір тепла в водяному контурі кращий за рахунок меньшої швидкості вихідних газів. Хоча, можливо, що спрацює зворотній зв'язок і контролер прикриє вхідний потік і зменьшить інтенсивність потоку газів...? Але там ще треба враховувати постійні часу контролера, нагріву датчика темп. вихідних газів... Все не просто. Якось ще спробую повторити коли ще більше "живого" вогню в каміні і таки помию скло. Добавлено через 14 минут ... коли вхідний дросель зменьшує кількість повітря на вході топки, то зменьшується і кількість вихідних газів, а, значить, і теплопередача зменьшиться. Здається мені, що система, все ж, буде більш ефективною із стаб-ом. Можу помилятись, звичайно...
  2. Це, звичайно, на Ваш розсуд, ставити стаб. чи ні. Я ставив після сезону без стабілізатора. Мені більше подобається картинка горіння з ним. В принципі, можна зробити відео з стабілізатором і без поки обудову каміна не зроблено...
  3. А раптом Ви захочете стабілізатор тяги? І шоб повітря не з кімнати в трубу, а з вулиці?
  4. Ще один момент. Я в стандартній номенклатурі не знайшов адекватної ревізії для прочистки труби комина. Такої шоб можна було скористатися штангами-подовжувачами з пластиковою щіткою на робочому кінці і дрелькою чи шуриком на протилежному кінці. Прийшлось зробити дверцята 150х170 мм з нержавійки на кінці труби. Вийшло класно, але цю фігню краще робити до того як трубу встановлено (або вмуровано в стіну, як у мене). Зате тепер прочистка майже стерильний процес. Дверцята відкриваються, на їх місце кріпиться технологічна кришка з ущільненням і проходом для прочисних штанг, далі шурик і вперед до самого верху. В кінці чекаєм поки сажа в комині сяде і циклоном все зібрати. Рекомендую! Добавлено через 7 минут А у вас именно 70х52ТМ? У мене 70х52 WM (водяний контур). Я на вхідний фланець одів 125 коліно. Без всяких хомутів і кріплень. Сідає суперщільно.
  5. Якшо Ви про той конденсат, що влітку буде утрорюватись в трубі повітроподачі, то я зробив наклон назовні і під відмостку закладу 40-50 ку також з наклоном від будинку. В каналізацію то дуже круто як на мене. Це ж просто вода. А конденсату в трубі комина за рік збирається 100-150 г разом з дощем (вихід комина у мене відкритий, труба утеплена нержавійка). Стоїть під ревізією половина бутля 6-ти літрового. Це другий сезон, зливав 2 рази. Вхід 125-130, (125 оцинковка налазить дуже суперщільно) вихід 200.
  6. Якщо не заперечує шоновне панство, додам свої "5 коп" відносно труби підводу повітря до топки. Я собі заклав 110 трубу (2,5 м) з невеличким нахилом в бік вулиці. Розуміючи, що діаметр малуватий, на виході труби поставив пластиковий ящик-дощоприймач. Верхня решітка (кришка ящика) на рівні підлоги. До кришки приєднав трійник 125 мм з якого іде забір повітря в топку і до стабілізатора тяги. Це для того, щоб стабілізатор забирав повітря холодне на рівні підлоги, а не тепле над топкою. В гофрі, що йде до стабілізатора зробив додатковий отвір на рівні +30-40 см вище підлоги, інакше топка та стабілізатор починають "змагатися" за повітря. З оглядом на це радив би закладати в підлогу саме 150-160 трубу. Фото вже застаріле... під топкою кишка з плівки замінена на оцинковку.
  7. Всім доброго дня. Вирішив поділитись враженнями від топки G&S 70x52WM. Експлуатую 2-й опалювальний сезон. В домі - ремонт і темперетуру підтримую на рівні 7-12 градусів аби не заморозити систему. Топка працює на ТА (1350 л). З ТА іде розбір води на теплі поли та на ГВС. Торік будинок був не утеплений... Обігрівав каміном. Десь 3-4 закладки дров, кожні 2 години приблизно. Навесні почистив димоход та труби водяного контуру топки. Також обладнав топку стабілізатором тяги (рекомендую! Істотна економія дров). В цьому сезоні одна, інколи 2 закладки дров на добу (інколи взагалі не розпалюю протягом доби). Будинок уже утеплений мінватою. Скло (подвійне) мив 1 раз на прикінці опалювального сезону. В цілому дуже задоволений топкою, навіть не можу сказати, що там можна покращити. Хоча, можливо, я б волів збільшити постійну часу в контролері каміна (TECH ST 392 стоїть) можливо в 5-6 раз. Після зміни положення вхідної заслонки наступний крок регулювання контролер робить надтто швидко, що призводить до деякого перерегулювання (2-3 рази заслонка встає к крайні положення). Хоча, коли дрова обвуглились, процес стає стабільнішим. Стабілізатор тяги істотно подовжує роботу топки на одній закладці дров (десь з 2-х до 3-3,5 год). Замовив і отримав у фірми Ethernet-приставку до контролера каміна. Ще не підключав... Скоріш за все вже наступним літом. Кому буде цікаво - відрапортую. Якщо комусь треба більш детальна інформація - готовий ділитися. Хлопцям з G&S теплий привіт!
  8. Я себе делаю отводчик на коллекторе. (коллектор на 3 м ниже потолочных "грелок"). Думаю будет ОК. А если нет - подыму по обратке выше грелки.
  9. Подскажите пож. где искать стандартные схемы обвязки для комплекта: газовый котел + Косвенник + [ТТ + ТА (открытого типа)]
  10. Это хорошо, можно охлаждение летом запускать. Добавлено через 1 минуту Андрей, просветите пож. по стоимости потолочніх панелей отопления Giacomini/
  11. А еще, скажите пож. что будет делать термоголовка если в коллектор (на фото) будет подаватся холодная вода (напр. 20 град.). Термоголовка настроена на 40.
  12. Скажите, Вы запаралелили ТА и косвенник из "сезонных" побуждений или Вам принципиально сохранить открытость системы каминной топки? Почему не хотите объединить ТА и косвенник? Или не планируеться ТЕН просто? И еще... Могу ошибаться, но на обратке каминной топки лучше сделать узел подмеса и не пускать туда воду ниже 40-45 град. (смола, конденсат). Добавлено через 5 минут Понять бы почему зравомыслие обходит такое решение. Цена, мало воды, много сложностей, в чем загвоздка? Или оно ваще так не работает? У меня, просто, газовая колонка на гвс уже лет 20... пока цена газа была та и давление-качество то! Все было гуд. Сегодня картина: зима - регулятор на полную и хочеться погарячее, а летом не могу сделать холоднее (колонка тухнет) Ну про удобства ваще молчу. Кран крутнул, колонка зажглась, воды не дождался, руки сполоснул, кран закрыл, за газ уже должен. Вопрос: на хрена козе баян?
  13. Да, собсно, я и еволюционирую от типового решения (конденсационник+ теплый пол, потолк + косвенник +СК), потом решил вместо обычной каминной топки поставить с водяным контуром... так появился ТА. С другой стороны ТА это просто косвенник, но побольше не логично ли оставить один ТА? Как-то так. А может все же есть типовое решение с гвс теплообмеником в ТА. И может я не буду с пом. газкотла греть весь ТА (типа обратка ГК в средине ТА выходит а подача + 50-60 см выше). С учетом режима котла 30-50 град. А нижняя часть это уже СК или камин. Или не?
  14. Буду думать, спасибо. Хотелось сэкомомить место и немного деньги за доп. бочку. Обменник в ТА планировал нерж. для гвс и тен по ночам в верхней части ТА. А дабы облегчить ему задачу сделаю рекуперацию теплой воды. В подвале бак 250-300 л. с теплообменником в верхних слоях воды через который забираем воду в обменник гвс ТА. В бак поступает "белая" канашка (ванная и душевая 2-эт) в нижней части бака отвод воды в фильтрац. колодец через вертикальную 100-ку (минуя септик) и, на всякий пожарный помпа от стиралки в "черную" канашку с включением по датчику уровня. Система открытая с дренажем. Здается мне, можно прилично тепла сэкономить.
  15. Андрей, а можна подробнее изложить критику идеи. Я себе планировал греть ТА (газовый конденс. котел + Каминная топка с вод. контуром + СК + эл. тен) и в верхнем обменнике (нерж.) греть ГВС и прямо из ТА - теплый пол 1 эт. + теплый потолок 2 эт. Так, мне кажеться, можно избавиться от работы котла на ГВС летом, да и 2-мя обменниками в ТА обойтись. Или я не правильно понимаю?
×
×
  • Створити...