Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovapk

Пользователи
  • Публікації

    730
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vovapk

  1. Теж так думаємо з ним. У мене просто 2 щитові (окремо для кожного поверху), міг щось наплутати. Вже в програму мінімум визначили перебрати і підписати всі нулі.
  2. Всім доброго дня! Маю інвертор Ective CSI15 в парі з гелевими акумуляторами. Інвертор підключено до потрібних приладів через щитову. Спочатку це було зроблемо через звичайний автомат. На інвертор живлення йшло через звичайну розетку, від інвертора живлення йшло через кабель папа-папа на окрему розетку (в інверторі присутні дві фізичні розетки для виходу живлення) до окремого автомату поза ПЗВ (УЗО), і від нього на потрібні автомати. При підключенні електропостачання прилади з цих автоматів живилися від акумуляторів без будь-яких затримок тощо. Але якщо інвертор відключити, то щоб ці автомати живилися від мережі потрібно було дати живлення на цю спеціальну розетку шляхом перемикання вилки з розетки інвертора в звичайну розетку. Схема відпрацювала півтора роки без проблем, поки я не захотів добавити значну кількість автоматів на інвертор (спочатку це був тільки інтернет з відеонаглядом та пелетний котел з циркуляційними насосами, а добавив 80% автоматів освітлення та розеток в будинку + автоматику на ворота), і електрик змінив схему підключення. Зробив підключення інвертора через 4-х полюсний 3-х позиційний автомат (як однофазні генератори підключають до трьохфазного підключення). В одному положенні живлення іде тільки від мережі, в центральному положенні живлення відповідно немає, і в іншому крайньому положенні живлення на потрібні автомати іде через інвертор. Проте в цій схемі виникла одна критична проблема - коли з'являється електропостачання від мережі, спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться. Фізичне відключення заземлення в розеткі від якої живиться інвертор не допомогло. Я думав що може проблема конкретно з моїм інвертором, проте підключив інший точно такої моделі, і все так само. Не виключаю що це може бути особливість моделі інвертора, проте поки не маю можливості підключити іншу модель. Якщо підключити прилади на пряму від інвертора без щитової, то ПЗВ не вибиває, все працює коректно. Звідси питання, як правильно підключати інвертор до потрібних автоматів через щитову будинку? Це дійсно єдиний варіант підключення поза ПЗВ, чи це особливість саме моделі мого інвертора, чи все підключення через 3-х позиційний автомат не правильно зроблено? Буду вдячний за поради, і готовий на отримання платної консультації з виїздом до мене (смт Чабани, 5 км від м. Теремки в Києві).
  3. Та цей колодязі взагалі по плану не має відкачуватися, туди іде практично чиста вода з очисної станції. Один раз відкачав так як все рівно був замовлений асенізатор з фіксованим об'ємом, і вже так більше не буду робити) Але якось зафіксувати потрібно, бо вже не зрозуміло з трубою що іде від очисної станції, скоріш за все її переломило на стику де ґрунт насипний і не насипний. Хочу зафіксувати колодязь і зайнятися трубою.
  4. Дякую, замовив про всяк випадок дві штуки, під брендом EARU та Tomzn. 4-х контактні, 230V і 125A по опису. Відпишусь коли приїдуть та встановлю.
  5. Всім доброго дня! Два роки тому було встановлено бетонні кільця без дна на грунт для дренажу від очисної станції. Викопали екскаватором яму близько 4-5 метрів глибиною до піска (грунтових вод геологія не показала по весні на глибині 7 метрів), встановили на пісок 3 двохметрові кільця і декілька метрових щоб підняти люк на потрібну висоту, засипали піском з проливанням водою. Десь через рік помітив що люк за цей час опустився до 10 см. А на цьому тижні при чисткі очисної станції вирішив викачати всю воду і з дренажного колодця, і після відкачки всієї води до піска вся конструкція опустилась десь на 10-15 см протягом перших 5-10 хв. Відразу отримав пораду засипати дно колодця щебенем фракції 40-70 щоб цей щебінь замило під кільця і це зупинило просідання. Буду вдячний за практичні поради яким чином зафіксувати такий дренажний колодязь від подальшого просідання в грунт і на скільки порада зі щебенем є дієвою. Теоритечно він не має заважати уходити воді в пісок.
  6. Я знаходив оголошення з таким перемикачем, на фото дійсно вказано 400V, проте в описі скрізь вказано номінальна робоча напруга 230V і напруга ізоляції 690V )) Ось це і збиває)) Якби тут хтось відписався що поставив собі такий перемикач і все працює, без сумнівів замовив би його
  7. Я трохи заплутався через те що в моєму розумінні 4-х полюсний автомат створено для того щоб з трьох фаз об'єднувати в одну. При цьому, 4-х полюсний автомат на першому фото в першому пості іде на 230V. Питання: він підійде для моїх задач чи ні?
  8. Хочу замовити автоматичний перемикач вводу резервного живлення від генератора. Генератор 1-фазний потрібно об'єднати в 3 фази. Зараз стоїть механічний перемикач на 400V. Мені потрібно замовляти 4-х полюсний на 380V чи достатньо 4-х полюсного на 220V? https://www.stroimdom.com.ua/topic/239568-vibir-avtomatichnogo-peremikacha-vvodu-rezervnogo-zhivlennya-vid-generatora/#comment-5419442
  9. З генератора об'єднувати всі три фази, тому однозначно 4-х полюсний. Питання який саме, на 220 чи обов'язково 380.
  10. Всім доброго дня! У мене будинок підключено до трьозфазного живлення і встановлено однофазний генератор. Генератор без автоматики, підключається ручним 4-х полюсним перемикачем вводу резервного живлення Hager STF440. В характеристиках зазначено робочу напругу 400V та номінальний ток 40A. Я встановив собі дистанційний запуск генератора через реле Ajax, тепер хочу поставити автоматичний перемикач для більшої автоматизації. На AliExpress знайшов популярних два вида перемикачів, є від різних брендів, для прикладу покажу Tomzn. В одного в характеристиках вказано що це перемикач резервного живлення від генератора, проте робоча напруга 230V. В іншого 380V, проте 4-х полюсний має в два рази більше роз'ємів для входу та виходу. І ще вони ідуть номінальним током від 63 до 115А, при чому по ціні будуть або однакові, або 63А дорожче за 125А. Рахуючи що мій на 40А, варто брати максимальний по запасу чи краще на 63А? Який тип з цих двох обрати, мені потрібно щоб було обов'язково на 380V (рахуючи що у мене стоїть на 400V), чи такого що на 220V достатньо? Можливо відразу порадите бренд та чи магазин де замовити.
  11. Всіх вітаю! У мене в будинку підключено систему безперебійного живлення через щитову. Інвертор для зарядки акумуляторів підключено до звичайної розетки, а живлення від акумуляторів на потрібні автомати підключено в щитовій. Спочатку це було зроблено поза УЗО через звичайний автомат і система без проблем відпрацювала півтора роки. Потім електрик переробив через трохпозиційний автомат (такий автомат як генератори підключають) через УЗО. В одному режимі всі автомати живляться від мережі, в іншому режимі через інвертор по принципу системи безперебійного живлення. І тут почались проблеми. 1. Періодично/регулярно вибиває УЗО тієї фази на яку підключено розетку від якої заряджається інвертор. 2. Через щитову акумулятор віддає на 30-40% менше ємності ніж напряму. Шукаю електрика який розуміється на підключенні систем безперебійного живлення, який зможе приїхати в смт Чабани (5 км від м. Теремки) та правильно підключити систему.
  12. Вчора зміг зробити тест з лампою та вилкою зарядки на точно такій моделі інвертора, він у людини працює теж вже тривалий час стабільно без проблем. У нього точно я і у мене блимає світлодіодний ліхтар коли з'єднати фазу чи нуль із землею. Виходить що це нормально коли є якийсь ток на вилкі зарядки інвертора?
  13. Я підключив реле Ajax через блок живлення з 220 на 12V, блок живлення підключив ось до цих контактів.
  14. Розетку Ajax підключено на вихід з інвертора до моїх приладів. Зараз я всі прилади підключив напряму подовжувачами а не через щитову, хочу затестити на скільки так вистачить акумуляторів. Зараз поставив один заряджений акумулятор на 140ah, розетка ось такі показники видає. Це холодильник, відеонагляд та інтернет.
  15. Я б з радістю здав інвертор на діагностику якби знав перевіреного спеціаліста який якісно проведе діагностику та знайде і по можливості виправить проблему, якщо вона тут є. Я вже в першому повідомлені писав що здавав його на діагностику, витратив два дні і мені майстер сказав що проблем немає, проте згодом з'ясувалося що він тестував його без навантаження. Поки не бачу іншого варіанту ніж самому зробити базові заміри що можливо в домашніх умовах.
  16. Світлодіодний ліхтар 12-24V. Перше фото - яскраво світить від зарядженого акумулятора 12V (тесте показує 13.06V). Друге фото - не світить від контактів фаза + нуль на вилці кабелю зарядки інвертора. Третє фото - блимає тускло від контактів фаза або нуль + заземлення.
  17. Живить мережу через кабель зарядки? Бо вихід живлення з інвертора у мене підключено через Ajax розетку і я слідкую за навантаженням, воно в межах 300 ват постійно на холодильник та інтернет з відеонаглядом.
  18. Всім доброго дня! У мене виникли проблеми з інвертором Ective CSI 15. Проблеми: 1. Я випадково торкнувся вилки на кабелі зарядки інвертора і мене вдарило током. Тестером наміряв близько 220V між фазою і нулем. Після того як переставив інвертор, вимкнув та увімкнув, вже було близько 12V між заземленням та фазою і нулем. Це все на проводі від якого інвертор має заряджати акумулятори. 2. Інвертор дуже швидко розряджає акумулятори коли вимикається електропостачання з мережі. У мене два гелеві акумулятори загальною ємністю 280Ah, повністю заряджені акумулятори інвертор розрядив при навантаженні до 300watt (холодильник, інтернет, відеонагляд) десь за 3 години. Я віддав інвертор на діагностику майстру який ремонтував інший мій інвертор, за його словами він його потестив без навантаження, зняв кришку та зробив візуальний огляд і ніяких проблем не знайшов. Після цього я знову зарядив акумулятори і підключив інвертор до мережі, на вилкі кабелю зарядки між землею та фазою з нулем наміряв ток 9.6-12V, та інвертор за декілька годин знову розрядив акумулятори коли вимкнули електропостачання. Ну і у мене періодично вибиває УЗО там де знаходиться автомат розетки до якої підключено інвертор для заряджання акумуляторів. Передісторія: Інвертор працював з гелевим акумулятором без жодної проблеми близько 1,5 роки. Нещодавно у мене перероблювали щитову, намагалися реалізувати схему двох режимів електропостачання від інвертора - в одному режимі певна кількість автоматів, в іншому режимі додатково ще певна кількість автоматів. Це так і не вдалося реалізувати, проте протягом дня було дуже багато умімкнення/вимкнення інвертора, а також помилково електриком було запущено як мінімум один раз на одну групу автоматів спочатку 110V, потім 380V, сгоріло декілька блоків живлення (типу зарядки до ноутбука тощо). Не виключаю що на інвертор теж могло піти, хоча не факт і це ми не зафіксували. Що саме вплинуло на інвертор не відомо, але після цього з інвертором почались проблеми. Питання: Чи нормально що на кабелі зарядки інвертора (по якому він має отримувати а не віддавати електропостачання) є ток? Рахуючи що один раз я зафіксував між фазою та нулем 220V і регулярно фіксую між землею та фазою і нулем 12V, може інвертор при вимкнені електропостачання починає ще і через цей кабель віддавати заряд акумуляторів в мережу будинку? Де можна якісно продіагностувати мій інвертор, щоб його затестили в усіх режимах та виявили проблему?
  19. А який саме купували? Я зараз бачу в основному два вида. Я ж так розумію що з однофазного генератора на трифазну систему потрібен автомат на 380V? Такі бачу наче тільки на 220V, а ось такі на 380V.
  20. У мене був не стандартний запит. Я хотів організувати два режими безперебійника, щоб можна було живити різну кількість автоматів через безперебійник від інвертора. Ми так і зробили через трьохпозиційний автомат, проте при увімкненні другого режиму вибивало УЗО, в одному режимі працювало без проблем. Два дні намагалися побороти проблему і в якийсь момент ймовірно зіпсували інвертор.
  21. Можете порадити майстра для діагностики інвертора з байпасом? Інвертор Ective CSI 15. Відпрацював більше 1,5 роки без проблем. На днях у мене електрик перероблював щитову і після цього з інвертором почались проблеми. Спочатку він видав ток на вилку зарядки, потім розрядив акумулятори за декілька годин практично без навантаження. Підозрюю що при роботі з щитовою могли щось спалити в інверторі, бо його не відключали від мережі, і мінімум один раз на частину автоматів подалося 110 і 380v, у мене згоріло декілька блоків живлення.
  22. Запуск генератора через реле Ajax встановлено, все працює. У себе це підключення я організував наступним чином. Мій генератор має вихід із "сухим контактом" для підключення інвертора на запуск, а також вбудовану зарядку акумулятора. Я вивів до генератора розетку 220v, яку підключив до системи безперебійного живлення. Від цієї розетки через трансформатор на 12v підключив реле Ajax, і з'єднав його з відповідним роз'ємом на генераторі. Реле і трансформатор розмістив в подвійній накладній розетці. Тепер у мене на реле іде постійні 12v і воно завжди в мережі. А розетку буду використовувати для підзарядки акумулятора генератора. Можна було заживити реле напряму від акумулятора генератора, проте я вирішив не ризикувати пришвидшеним розрядом акумулятора та можливими стрибками напруги. Системи автозапуску у мене немає поки, тому все рівно потрібно в щитовій вручну перемикати автомат живлення від мережі/від генератора, проте не потрібно виходити з будинку та іти в генераторну щоб його запускати. П.с. друге фото перевернуте, уявлення не маю як його завантажити нормально.
  23. Читаю про інвертори Deya, та ж модель на 6 кВт Deye SUN-6k-SG05LP1-EU 6kW, 1ф , 48V. В описі вказано що інвертор можна підключити на весь будинок (звісно, що якщо це однофазний, то без трьохфазних приладів, точно так як і однофазний генератор підключається), і він буде в режимі підмішування живити весь будинок в пріоритеті від сонця. А для режиму ДБЖ є окремий порт і туди можна підключити необхідні прилади (в моєму випадку як я і хотів без бойлера), і ці прилади будуть живитися від акумуляторів при відключенні електрики від мережі. А режим Smart Load це типу живлення окремих пристроїв надлишками електроенергії від сонця, наче так.
  24. А чому саме зовнішній термостат з WiFi має перейматися графіком роботи бойлера? Воно йому треба? Можна і ногами походити до бойлера та вручну вмикати/вимикати. balex22 дякую, почитаю про цю функцію. Якщо це саме окремий вхід фізичного підключення від якого живлення буде іти через інвертор від мережі та сонця без акумуляторів, то це те що мені потрібно. Це дуже зручно при достатній потужності живити той же бойлер від сонця, а при відключенні електрики від мережі не витрачати на нього заряд акумуляторів. Функція на перший погляд досить проста для реалізації, проте поки не розумію чи реалізовув хтось.
×
×
  • Створити...