Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Myrnyj

Пользователи
  • Публікації

    251
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Myrnyj

  1. Оскільки панелі на даху і поля об'ємні, наприклад 9 х 7 панелей, то доступу до кожної панелі, щоб помити "карчером", нажаль, - немає. Але, теоретично, переставляти можливо за допомогою довгої ручки з гачком (плюс страховочна мотузка) Маю щітку для снігу довжиною 9,6m. Також, ймовірно, є моделі роботів, котрі зможуть самостійно "переїжджати" з панелі на панель... Питання - чи хтось таке вже пробував? На скільки якісно такий робот для вікон зможе відмивати, і чи не вийде з ладу вже на 10-20 панелі..?
  2. Цікаво, Чи є у когось практичний досвід мийки сонячних панелей побутовим роботом для миття вікон?
  3. Дякую, інформативно, але це для нових монтажів. А що ж робити, коли панелі вже змонтовані? Банально натягнути поліетиленову плівку під панелями?
  4. У когось є готові рішення, щоб в щілинах між панелями не прокапувала вода (дощ, сніг коли тане)? Герметик, ущільнювач, ринва знизу..?
  5. це якщо ви не продаєте згенеровану ел.енергію по зеленому тарифу або у Вас генерація менша за власне споживання, оскільки по ЗТ у вас купують ел.енергію значно дорожче (поки ;о) що ), а ніж вам продають...
  6. Ні, нажаль, це так не працює. Якщо у вас 3-зонний тариф, то ви платите за споживання по цих різних тарифах, а за генерацію - ціна одна-єдина - незалежно в який час ви генеруєте (ну якщо вночі будете генерувати якимось чином, то однозначно прийдуть до вас із перевіркою ;о) )
  7. Там у них досить не справедливий алгоритм розрахунку. У мене була ситуація коли взимку місячна генерація повністю перекривала споживання вдень, а вночі (за рахунок електроопалення) споживання було чимале - приблизно 85% від загального за місяць. Логічно мав би платити все по нічному тарифу! Але ні - вони ніби від заганого споживання віднімають загальну генерацію, а отриману суму пропорційно до споживання день/ніч множать на відповідний тариф для дня і ночі
  8. Волинь - не виплатили за жовтень! Зазвичай, вправно закривали заборгованість за попередній місяць (наприклад, за жовтень) в останній роб. день поточного місяця (30 листопада)... Чи є затримка з виплатами в інших регіонах?
  9. Звичайно, ні, монтажники компанії Звертатися із претензією до них? Сходження снігу з даху під панелями (між панелями та дахом) не могло пошкодити з'єднання?
  10. Risen 320w А це теж нічого хорошого не означає..? (див. фото, затінення цієї панелі всередені - не було...) Risen 325w
  11. Тестувати тепловізором найкраще в момент "максимальної" генерації?
  12. Це нормально, що панелі вранці "виходять з тіні" (прогріваються від інію) такими "квадратиками"? Чи це може свідчити про пошкодження?
  13. сама мебелева труба не є важкою та доволі міцна (сам того не очікував) Користуюсь уже кілька днів - 154шт панелей на 6 площинах дахів... Вверх-вниз без проблем чистить, а от коли потрібно вліво чи вправо, то при такій довжині щітки - зарядка ще та... "свіжий" сніг на морозі - легко чистити, а от влежаний, і коли відлига, - то важковато...
  14. Ніби, нарешті, вдалося зібрати непогану довгу бюджетну щітку..! Загальна довжина 9,6м: - щітка для вулиці шириною 80см (польського виробництва) - дерев'яна ручка 1,6м - 30-50грн - меблева хромована труба d25, 3м (товщина стінки 0,6мм) - в Епіц-рі 62грн - меблева хромована труба d25, 3м (товщина стінки 0,9мм) ±100грн - дерев'яна ручка d25 2,2м - в Епіц-рі ±90грн Труба дешева та легка по вазі (від ±0,7кг), на ОЛХ є пропозиції б/в по 10-20грн/м, буває з різною товщиною стінки 0,6мм - 1,2мм (чим товстіша, - тим важча), дерев'яні ручки без проблем з'єднуються з трубами, а от із з'єднанням труб між собою спробував кілька варіантів, та врешті решт довелося замовити в токара алюмінієве різьбове з'єднання (250грн)... Фото у вкладенні
  15. Re: "Карбон не пластик, він морозу не боїться." маю знайомого продавця рибацького приладдя, то він інакшої думки, стосовно карбонових вудок... ???
  16. Хто-небудь користується щітками такого типу: www.alibaba.com/product-detail/60ft-carbon-fiber-telescopic-pole-for_60698106394.html?spm=a2g0o.detail.1000023.11.9bc11f5bgHibyx Вони, ніби як, бувають алюмінієві та карбонові, довжиною до 60ft (±18m) Думаю, що карбонові - по вазі легші, проте в наших умовах, на морозі, - карбон, напевно, зламається..? Які відгуки та рекомендації що до такої покупки? Дякую!
  17. Не дуже підходящий варіант, бо 154шт панелей на 6 площинах дахів... Найдовша площина даху - 13,4 метра Де ж взяти таку довгу телескопічну ручку..? Добавлено через 6 минут Сьогодні подивився, - за 2 попередні дні генерація - нуль! (0,28+0,43) Сьогодні +3, пасмурно і дощ моросить, сніг майже зійшов, - зараз герерація - 5-6 кВтГод, попри відсутність сонця !!! Звідси висновок, що доля снігу дуже суттєва і негативна!!!
  18. ±2500 грн Може поливати водою, якщо буде плюсова температура вдень..?
  19. Доброго дня, У січні 2021 станція згенерувала в 2,5 рази менше, а ніж за січень 2020... Ймовірно причиною є сніг на панелях... У всіх схожа ситуація? Панелі на дахах, доступ обмежений... Довгі щітки, думаю, - не варіант... Як з цим боротися?
  20. Напевно, все так, як Ви і пояснили.., та ось схожа ситуація, наприклад, в інверторі Huawei 33KTL-A: номінальна потужність 30 кВт максимальна потужність 33 кВт і він реально може генерувати 33 кВт..!
×
×
  • Створити...