Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

areti

Пользователи
  • Публікації

    2 618
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    2

Востаннє areti виграв 17 вересня 2023

Публікації areti були найпопулярнішими!

1 підписник

Персональная информация

  • Откуда
    Київ
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

areti's Achievements

Звезда

Звезда (9/13)

  • Начало популярности
  • Популярность
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • 500 комментариев

Recent Badges

2,6 к

Репутація

  1. Але ж смачно описуєте! От навели б ще вдалі моделі девайсів...🙂
  2. Сантехніки можуть образитись.😉 Для себе прийняв рішення. Умовну слаботочку (18 Вт, світлодіоди) зєднаю через Wago. Для силових кабелів зроблю дві розподільчі коробки, зєднані між собою. Якщо знайду затискач для гільз і гільзи, то опресую. Або ж скрутка з пайкою. Всім дякую що звернули увагу на питання, та поради.
  3. Яким чином? По суті вона вже є. Дефектовка. Загальна ізоляція порушена. Фазний провід має власну ізоляцію, бо індикатор не показує напруги. Нуль скоріше за все має пошкоджену ізоляцію, перевірити не можу. Чи можу? Під нагрузкою на цьому проводі індикатор щось покаже? Наскільки відсотків пошкоджена (якщо пощкоджена) жила як я можу визначити. Скажімо. нуль має не 2.5мм2 а наприклад 2.0. Це значить що це вузьке місце, і можна вважати, що і фаза теж має такий переріз. Земля ціла. Замінити землю на нуль в розподільчій коробці я не можу, бо не знаю де та коробка. От така дефектовка. В гіршому випадку можна вважати, що проводка прокладена мідними жилами з меншим ніж 2.5 перетином. Питання- що далі можна з цим робити. Чи нічого?
  4. так і є... Роздовбати стіну не проблема. Але знову ж - опресовку або якісну пайку без інструменту та практичних навичок проблематично самому зробити. А якщо ще така ідея? Замість зєднання проводів - з одного кінця зробити розетку (ситуація з місцем розташування дозволяє це зробити), а з іншого кінця вилку? І буде такий собі "подовжувач". Правда, одне зєднання (кусок від провода до самої вилки) все таки залишається. Можу взагалі цей кабель в цьому місці нікуди не замуровувати, хай так собі висить, його не буде видно. Блін, мабуть найкращий варіант все таки запросити толкового електрика з досвідом та інструментом. Якщо такі практично бувають.) Та і зробити треба до суботи, бо треба якось збирати ці кухонні меблі. Ех...
  5. Тут ще така справа. Кабель від місця пошкодження до місця споживання (духовка) проходить тепер вже під керамічною плиткою (кухонний фартук). Я би запросто замінив ці якісь півтора метри, але через плитку не вийде.. Тому виходить якщо ремонтувати, то прийдеться робити вставки проводів (мінімум 2 пошкоджених крайніх), а це вже купа зєднать. І чи будуть ці зєднання надійниші ніж частково пошкоджені, але монолітні жили? Може там і втрати перетину незначні. Якщо зніму ізоляцію, і виявиться, що жили там просто "поцарапані", то як потім ізолювати в таких? ЗІ Кабель нормальний, Одесакабель або ЗЗЦМ, не памятаю, але використовував тільки ці.
  6. так у тому і справа, що не видно детально... На даний момент до кабелю тимчасово підключена плита, і працює. Знімати верхню ізоляцію - це мабуть пряма дорога до подальшого ремонту цього місця. Тобто ліпити якусь монтажну коробку і робити купу зєднань... Хочеться просто випробувати під навантаженням у пару кВт .)
  7. Ну і маю ще одне питання, може навіть ще важливіше... Через свою неуважність конкретно протупив, і коли робив місце для коробки під розетку для витяжки, пошкодив силовий провід (3*2.5), що буде йти на живлення духовки... Так воно виглядає на фото. Фаза і нуль - крайні проводи, фаза зліва, вроді би простим пробніком не визначається. Мабуть в обох проводах частково чи повністю пошкоджена своя ізоляція. Зараз до цього провода підєднана 4-комфорочна електроплита, - і вона працює. Варіанти, про які я думаю: 1. Включити плиту на максимальну потужність на пів-години чи годину, і подивитись на цей кабель. Якщо без нагрівання, то просто заізолювати його весь загальною ізоляцією і залишити так або під штукатурку. Це місце буде знаходитись за корпусом вбудованої витяжки. 2. Якщо так не можна, то тоді потрібно робити "вставки" мінімум на 2 провідника. Це передбачає по 2 зєднання 2.5*2.5, і чи буде це краще в цьому випадку. Прошу підказку від досвідчених.
  8. Мабуть так і зроблю) А ці контакти краще в монтажну коробку, чи можна так залишати? (За шкафом мабуть поміститься)
  9. Може уточню. Мені треба зробити 2 з'єднання: 1. Моножила 2.5 - гнучкий провід 0.75 2. Моножила 1.5 - 0.75 Можу це з'єднання помістити в якусь коробку в стіні, або просто під штукатурку. Що це за гільзи, там звинтові зажими? Потужність самого лед-освітлення там буде щост менше 20Вт, але це з'єднання буде за навісними шкафами, тобто недоступне "для контролю". Чи дають такі гільзи можливість надійного з'єднання саме таких провідників?
  10. Проконсультуйте, пліз.) Для облаштування ЛЕД підсвітки на кухні попередньо було підведено мідну монолітну жилу 1.5 і в інші схемі навіть 2.5 мм2 Тепер треба перейти на провід 0.75мм2. Як в такому випадку краще зробити зєднання? Скрутка з пайкою? ВАГО? Як грамотні люди роблять?) Дякую.
  11. А хто він такий? Випускник-не випускник, то таке. Що його тепер депортувати? В чиїй він тепер команді? Свого часу суттєво підтримував Помаранчову революцію. Всіх в одну купу? Врешті, так вам сподобався фільмик про чувака, про якого у нас з вами виник спір, ну на букву А?😏 Як на мене досить інформативно, і без купюр. Але якщо і далі продовжуєте вважати його просто прикольним і чотким пацаном, то ризикуєте опинитись в якомусь зазеркаллі. ЗІ Хотілось би це саме спитати і у нашого таємного месника Євгена Ніряна, який, як виявляється, теж є палким шанувальником арестовича, але, боюсь, що в якості відповіді отримаю тільки німий антисмайл.
  12. Не маю зараз змоги відповісти Вам розлого, - тому тезово. 1. Якщо помітили, я взагалі тут нікого не захищаю, просто намагаюсь бути обєктивним зі своєї субєктивної точки зору) 2. До вашого відома зеленоботом, як і порохоботом не є. 3. Як каже мій один одеський друг, - всі люди піда.аси, і з мого власного досвіду, в тій чи іншій мірі так воно і є... 4. Ну і накінець про персонажа. Ви сказали, що він красавчєг, я сказав що нє. Для чого стільки емоцій?)
  13. Гарний виступ. Вам подобаються принципово безпринципні? Може ви його краще інших знаєте, - тоді поясніть, яку і для кого цей мавр виконав роботу, що це був за контракт, і в чому полягають "кругі своя" для цього чоткого пацанчика на даний момент? Він простий пиз...ун, віртуоз розмовного жанру, що може порубати капусти на будь-якому городі, і це пофіг, якщо при цьому наломав дров у дворі, або насрав на подвір"ї, і тепер йому в принципі можна гуляти по селі в пошуках того, хто більше заплатить??? Масштаби села і обставини, при яких відбувається чос ми, звичайно, до уваги не беремо?
×
×
  • Створити...