Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Тема, де можна вести розмови про все, що стосується облаштування ландшафту наших садиб. Відкрила цю тему, бо зрозуміла, що починаючи обговорення в якісь профільній темі, завжди виникають питання чи спостереження, що виходять за рамки назви теми. Тема без обмежень, така собі солянка про сад-город і ландшафт в цілому.

1 година тому, eam сказав:

Я в своем сообщении добавил название того барбариса - Kobold.

Пока идей нету особых. Но т.к. у меня бордюр небольшой - до 50-60 то думаю попробовать тот барбарис посадить вместо съеденных. Если найду где в Харькове его купить

Я не прихильниця листяних рослин. Звісно, вони є в саду, але вибираючи між хвойним і листяним, завжди виберу хвойне. Виняток- гортензії, я ними весь сад заполонила б . Але і тут є виняток- макрофіли,їх нема у мене і ніколи не буде.

Повертаючись до барбарису, як заміни самшиту. Бордюр, в моєму розумінні. це, як рюшечка на спідниці- і гарно, і приємно на дотик. Барбарис-гарно, але не приємно, бо бордюр(чик) буде вимагати і санітарну чистку, і корегуючу обрізку. Про це кажу з мого досвіду. Барбарис Тунберга Грін Карпет, що на фото, куплявся для "рюшечкі" квітника. Розуміння про догляд за цією "рюшечкою" прийшло вже потім, коли поповнювала колекцію "грабель". Але покупка виявилась дуже вдалою, коли кущі знайшли своє місце в новому квітнику, де були потрібні яскраві плями, розкидані поміж хвойних. до речі, в нього дуже гарний чистий холодний жовтий та зелений кольори, але натяк на легку тінь і він одразу перефарбовується в салатовий колір. Тут кущі потребують мінімум догляду, взагалі. то підхожу до них або рідко, або зовсім не підхожу. І "коллекція грабель" дуже швидко навчила мене вибирати не тільки очима, а ще і прораховувати наслідки рішень.

1 годину тому, Yull сказав:

Мені самшити подобаються в нестриженому варіанті, не у вигляді бардюра а пухнастими.Але раз така з ним проблема, то треба розглядати варіанти. Бачила відео де пропонують жимолость блискучу як замінник.

Чоловіку зробили подарунок. 6 кущів доволі великих самшитів. Посадили поодинці, розкиданими по саду. Не стригли. Потім з'явилась потреба невеличкого тіньового квітника, не парадного, бо це такий куток, щоне на очах, але і виглядати повинно там гарно. В квітник переїхали рослини, що були "помилками" там, куди їх посадила і ті, що мене дратували. Дратував лише самшит. Що вийшло, видно на фото. Можете побачити, як виглядають кущі самшита, коли їх не стрижешь. Там тільки верхівки їм позносили, коли посадили всіх в купу.

як на мене, то самшит потребує хоч легкої стрижки. І не тільки тому, що має охайний вигляд, ще і тому, що кущ стає щільним і гарним. Стрижка це не обов'язково робити кулю або ще щось, можна легенько познімати все, що стирчить і робить кущ неохайним. До речі, вогнівка з'явилась, коли кущі посадили всі разом. Самшит прибрала, квітник не помітив "потері бійця", без самшитів він мені кращий:grin:

1 годину тому, Yull сказав:

Ще кизильників вічнозелених багато є.

Кизильники мені подобаються. Але питання в тому, чи почуваються гарно вічнозелені в Київській області. Перевіряти в мене нема бажання.

В мене росла японська жимолость Halliana. Агресорка страшна, швидкість росту вражаюча. І ось несподіванка, після зими, доволі теплої і без великих морозів, вона не просинається. Уявіть собі величезний ворох сухого листя, на початку літа, в місці, що видно з любого кутка ділянки. Прибрати ту купу гілок та розчистити місце, ще те задоволення. Але то така живуча "тваринка", що відростає знову від шматочков кореня, який може розкидатись пагонами на відстань 5м і більше від основної рослини. Тому в саду залишаються тільки ті рослини, які не потребують особливої уваги і від яких не чекаєш "сюрпризів". я цією ліаною можу весь паркан по периметру засадити, але не роблю цього і спокуси не маю, хоча вона  дуже смачно пахне, особливо коли її запах змішується з запахом квітів троянди Louise Odier. В період великого виселення троянд з мого саду, цю троянду залишила.

IMG_6986.JPG

IMG_20200708_093044354_HDR.jpg

  • Лайк 5
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Цитата

 Yull сказал:

Мeні самшити подобаються в нестриженому варіанті, не у вигляді бардюра а пухнастими.Але раз така з ним проблема, то треба розглядати варіанти. Бачила відео де пропонують жимолость блискучу як замінник. Ще кизильників вічнозелених багато є.

а нестрижений він ніякий

 

image.png.837a21793efa9db1f79b68cbb277f264.png

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, allanek сказал:

Повертаючись до барбарису, як заміни самшиту. Бордюр, в моєму розумінні. це, як рюшечка на спідниці- і гарно, і приємно на дотик. Барбарис-гарно, але не приємно, бо бордюр(чик) буде вимагати і санітарну чистку, і корегуючу обрізку. Про це кажу з мого досвіду...

Барбарис гарно виглядає у різні пори року, але от доглядати за ним ще та морока, ще ні разу не обійшовся без уколів.

Дуже хотів барбарис Тунберга Red Rocket, шукав по всій Україні нормальний кущик, а зараз буду викидати цей "кактус" як колись вейгелу.

Крім того, що незручний у догляді на маленькій ділянці так ще й агресивний до сусідів, виявляється, що він негативно впливає на сусідню грушку "парижанку".

Шкода, але що поробиш, перш ніж щось посадити треба дуже добре поміркувати над тим який вигляд воно матиме через певний час.

Вейцгела мені подобається і я їй також )), але розрослася до скажених розмірів, обрізка лише стимулювала її на ще більшу регенерацію "кінцівок". :sorry:

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, Фрай сказав:

рім того, що незручний у догляді на маленькій ділянці так щей агресивний до сусідів, виявляється, що він негативно впливає на сусідню грушку "парижанку".

Ви згадали про ще одну проблему-сумісність рослин, хто  як впливає на сусідів. Наскільки пам'ятаю, то барбарис схильний до іржі, якщо груша вразлива до неї, то це погане сусідство. В мене не було грушевих дерев, то не знаю про неї нічого.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вона в мене не хотіла плодоносити, квітне, але без результату

Аж раптом вичитав про поганий вплив, кардинально обкарнав барбарис з цього боку і, о диво, плоди зав'язались і отримав бажане.

Дерева у мене ростуть тісно, всі маленької форми і дуже вразливі. )

Доречі, вони реагують на хороші або погані слова.

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

allanek👋💐Не знаю,та не знайшла на форумі теми про блакитні ялини(.Навіть у пошуку.Згадувань про ялини багато,та ж в тому всьому загубитись мона ,поки найдеш ,те що дійсно тобі потрібно.А саме виключно тема ,де би була не тіко загальна інф. про види/сорти,а й обговорення особистих вражень людей,в яких був би вже ,той чи інший сорт.

..ось наприклад: я писала про ті відгуки,які побачила в ютубі,про Кейбаб ,але повністю довіри,вони не мають. Бо там, ще й рекламували типу магазин.(бо вже теж маю такі "граблі") То на часі,обираю не тіко те що на фото красиве,а ще й звертаю увагу на особистий досвід людей.А головне,тепер вже дослухаюсь))бо якось мені казали за троянди(та й не тіко) ,та я тоді обрала- красиве капець,хочу.))Тому,вирішила при нагоді ,тоді запитати у Вас ,про ялини.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, Harmonia сказав:

не знайшла на форумі теми про блакитні ялини(.Навіть у пошуку

А я і не казала, що є тема про ялини, я казала, що є загальна тема про хвойні, де кожен  ділиться досвідом чи задає питання.

Прихований текст

 

Коли шукала собі блакитну ялинку, теж дивилась на Кейбаб, але інформації було про неї мало і вона не визивала довіри в мене. Мені потрібна була блакитна ялина невеликого розміру, з гарною кроною і блакитною хвоєю. Зупинилась на Хупсі. хоча в моєму списку, який склала по інфі з інету,  вона була на останньому місці. Коли приїхала в розплідник і побачила всі ялини своїми очима, то Хупсі опинилась в фаворітках.  Але Хупсі, щоб виросла красунею, потребує і опору, поки не подорослішає, і догляд за формою крони.

Чому ваш вибір впав на Кейбаб? Чим вона вас привабила?

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, allanek сказав:

 

  Приховати вміст

 

Чому ваш вибір впав на Кейбаб? Чим вона вас привабила?

Поскільки хочу блакитну ялину вже давно,то якось зустріла в ютубі ось це відео

І так мені сподобалась розповідь ,про те ,яка ця ялина,що зацікавилась нею) Як кажуть ,треба ж чогось починати))потім ,десь ще зустріла (коли вже шукала)про Кейбаб,теж інф,що і не велика і пухнаста і наче не з примливих.Ну принаймі ,я ще небачила опису ,про щось ,що би мене насторожило,в догляді типу. Чесно,я мало інфи знаю ,про Кейбаб,тому ще шукаю якихось зрозумілих мені підтвержень,що вона -росте собі без проблем)Ось ,поки що так)

..і ще ,хтіла подякувати Вам за темку!)💐

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я перегляну ваш ролик і потім відповім вам, якщо не сьогодні, то завтра обов'язково))) 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подивилась. Кейбаб, що в ролику,  має таку щільну крону і гарну форму завдяки стрижкі. Вона стрижеться кожного року. Не мрійте, що будете мати таку красу, не підходячи до неї з секатором раз на рік. Наскільки можу бачити з ролика, то блакитний колір доволі умовний, але хвоя пухнаста. Якщо вона вам припала до душі, то чому і не купити? Але одразу купуйте і гарний секатор та починайте дивитись роліки, як стригти ялину.  На форумі у форумчанина mib  росте Кейбаб, може постукайте до нього і він вам більше розповість про цю ялинку. 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та взагалі то,це не обов"язково має бути цей сорт Кейбаб) Це ,як я писала - треба з чогось почати) Мені не сорт важливий ,а мої ,так би мовити вимоги))Щоб ялина саме з блакитних ,що би пухнаста і красива,без ніяких стрижок,та головне не вибаглива там до грунту ,до якихось постійних підкормках і тд.-типу ,посадив і забув)) Щоб от як я бачу в парках ,просто ростуть собі ,без особливих там танців з бубнами)) але ті що в парках ,занадто високі (

..тоді як казали у фільмі - будем шукати))

 Але Дякую ,що приділили увагу!💐

 

Змінено користувачем Harmonia
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я так розумію, чи може я так сама себе заспокоюю, якщо планується не висока ялинка, то і стригти її має бути не так складно? У нас в огороді росте звичайна зелена ялинка, планую стримувати її висоту близько до 1,8-2,0 м. Сподіваюсь, від стрижки вона в мене буде більш пухнаста, ніж зазвичай.

Але ж доля садовода така примхлива... Роки три тому мені так хотілось з вікна весною бачити жовтенькі вогники форзиціі. Такий куточок мені подобався: піони, самшіт, форзиція, червоні гілки дерена. А зараз? Минулої осені форзиція разом з дереном переїхала за двір і розбавили бирючину. Зараз міркую куди б подіти той самшит...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, voglya сказав:

Роки три тому мені так хотілось з вікна весною бачити жовтенькі вогники форзиціі. Такий куточок мені подобався: піони, самшіт, форзиція, червоні гілки дерена. А зараз? Минулої осені форзиція разом з дереном переїхала за двір і розбавили бирючину.

Є рослини. на які в мене реакція наче у песика на грілку:grin:, форзіція з таких. Дуже дратує її жовтий колір . Я теж проходила етапи "хочу", а через рік-два розумію, що "ніколи знову". Це нормальні еволюції розуміння , як повинен виглядати сад. З часом, при всій моєї нелюбові до жовтого кольору, в мене з'явилась і роза, і лілейники, які я люблю.

Дерен білий...Елегантіссіма ідеальний кущ в моєму саду. Його нічого не їсть і він нічим не хворіє. Пристосовується до умов і гарно виглядає круглий рік. Влітку густим ворохом варієатного листя, що не тьмяніє в тіні, взимку вишневого кольору гілками. Йому і пухиропліднику аплодую стоячи. Ще і стрижуться гарно.

9 годин тому, voglya сказав:

У нас в огороді росте звичайна зелена ялинка, планую стримувати її висоту близько до 1,8-2,0 м. Сподіваюсь, від стрижки вона в мене буде більш пухнаста, ніж зазвичай.

На фото звична блакитна ялина, що росте крізь по місту. Завдяки стрижці  вона росте дуже повільно і має не більш 2-х метрів росту. Стрижка і ріст стримує, і робить пухнастою. Але рости ялина буде все одно, повільно, але буде. Стрижкою ви стримуєте ріст тому, що прибираєте річний приріст. Це, як і сосни- виламали свічку зовсім і прибрали весь приріст річний. десь на Ютубі є ролик, де стрижкою стримують ялину віком 17 років і має висоту 3 м чи трохи більше.

10 годин тому, Harmonia сказав:

Щоб ялина саме з блакитних ,що би пухнаста і красива,без ніяких стрижок,та головне не вибаглива там до грунту ,до якихось постійних підкормках і тд.-типу ,посадив і забув)) Щоб от як я бачу в парках ,просто ростуть собі ,без особливих там танців з бубнами)) але ті що в парках ,занадто високі

Коли мені захотілось мати ялинки пендульні, то вивчення які вони бувають і чого від них чекати, зайняло багату часу. На сайти Куровських каталог рослин, він не повний, але там багато чого є. Опис не завжди, але є купа світлин, що дає уяву про рослину. Спробуйте, може і вам допоможе.

Прихований текст

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij

 

IMG_7375.JPG

IMG_5208.JPG

IMG_7686.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, allanek сказав:

На сайти Куровських каталог рослин

Доброго дня!💐Дякую! Та я ,так розумію,що це рашський сайт( ..зараз вже ,не хочу нічого рашського,навіть на ютубі блокую ,як що канал з рф. Це якийсь мій внутрішній протест прямо((( а найважче,відмовитися від музики/пісень,які любила слухати(((((..якось от так. Тіко я без претензій,лише пишу ,що особисто я відчуваю!

До речі ,про білий дерен. Якось, мені його теж порадили.І він мені дуже сподобався!Та нажаль,чомусь з дереном ,в мене не склалося(((Аж двічі його садила(.Вже в друге,(десь в 2019)навіть більшу рослину купила(в горщику). Та чомусь ,він знову не вижив (((навіть не знаю,що я робила не так(( Коротше,садівник з мене не вийшов))Тому зараз вже,ото такі вимоги до рослин)) Щоб самі витривалі і прості в догляді)...ну і красиві бажано:oops:ну ,без краси прям нікуди ж))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, Harmonia сказав:

Доброго дня!💐Дякую! Та я ,так розумію,що це рашський сайт( ..зараз вже ,не хочу нічого рашського,навіть на ютубі блокую ,як що канал з рф. Це якийсь мій внутрішній протест прямо((( а найважче,відмовитися від музики/пісень,які любила слухати(((((..якось от так. Тіко я без претензій,лише пишу ,що особисто я відчуваю!

В мене відняло мову, коли прочла таке. А подивитись, що то польський відомий розплідник рослин? І те що там .ru, означає лише те, що сайт може подивитись на зручній мові, тим паче, що він в мене в закладках майже 10 років, якщо вам зручно польскою, або китайською, виберіть мову в меню сайту. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, allanek сказав:

В мене відняло мову, коли прочла таке. А подивитись, що то польський відомий розплідник рослин? І те що там .ru, означає лише те, що сайт може подивитись на зручній мові, тим паче, що він в мене в закладках майже 10 років, якщо вам зручно польскою, або китайською, виберіть мову в меню сайту. 

Дааа?!:shock:а я думала ,що ру,це як і було - що рашський мол сайт. Тому як побачила ,да і взагалі ,як бачу те ру,то вже не хожу на ті сайти.

..добре що пояснили))Дякую!💐

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, Harmonia сказав:

Дааа?!

Сайт можна дивитись польскою, німецькою, англійською і .ру. Вам якою зручно? 

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, allanek сказав:

Сайт можна дивитись польскою, німецькою, англійською і .ру. Вам якою зручно? 

 

 

та вже прийдеться ру,бо інших я не знаю. Жалко,що немає Українською(

..я вже трішки подивилась,там трішки важко,бо опис не до всіх ялин є ,да і фото буває одне.А ще,певно із-за того,що ялини стрижуть,то не всі фото мона оцінити. Бо багато наче набитих/дуже щільних куль,що на ялину і не схожі))

ось що сподобалось - але ж лише по картинці

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/1937,picea-koyamai-p-koyamae

і ось

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/1189,picea-pungens-bialobok

ця,я так розумію не блакитна. Та вона гарнюня на фото,такі милі гілочкі світлі,наче котики весною)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, Harmonia сказав:

Бо багато наче набитих/дуже щільних куль,що на ялину і не схожі))

Може це щось з подушкоподібних ялин або Глобоза? Без посилання не зрозуміти про які ялини йде мова. Ялини мають різноманітні форми. Подушкоподібні можуть виглядати кулею з щільною хвоєю і їм не потрібна стрижка, їм природою судилось такими бути.

 

22 хвилини тому, Harmonia сказав:

я так розумію не блакитна.

В мене нема Біалобоки, має польске походження, блакитна, нарядний вигляд має завдяки кремовому кольору молодого приросту.  Є схожа ялинка "Maigold", зеленого кольору і приріст жовтого кольору.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 хвилин тому, allanek сказав:

Може це щось з подушкоподібних ялин або Глобоза? Без посилання не зрозуміти про які ялини йде мова. Ялини мають різноманітні форми. Подушкоподібні можуть виглядати кулею з щільною хвоєю і їм не потрібна стрижка, їм природою судилось такими бути.

Можливо й так,я ж особо не знаюсь)Ну от наприклад:

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/1813,picea-glauca-blue-wonder

це особливість сорту?не стрижка?

або ось

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/293,picea-glauca-conica

там різні фото,та саме на другому,ялина наче дуже загущена.

Я розумію,що можуть бути різні ялини ,та вже для себе зрозуміла,що отакі ,надто загущені ,мені не дуже до вподоби)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 годин тому, allanek сказав:

 

  Показати вміст

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij

 

 

 

IMG_7686.JPG

У Вас є красивої форми ялина)Ось вона:good:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, Harmonia сказав:

Можливо й так,я ж особо не знаюсь)Ну от наприклад:

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/1813,picea-glauca-blue-wonder

це особливість сорту?не стрижка?

або ось

kurowski.pl/ru/katalog-rastenij/1/2/rastenie/293,picea-glauca-conica

там різні фото,та саме на другому,ялина наче дуже загущена.

Я розумію,що можуть бути різні ялини ,та вже для себе зрозуміла,що отакі ,надто загущені ,мені не дуже до вподоби)

Це ялини канадськи, мають таку природну форму і щільну хвою, без стрижки. Я про Коніку казала, що її кліщ полюбляє і фото викладала, звичайної Коніки і блакитної Сандерс Блю.

24 хвилини тому, Harmonia сказав:

У Вас є красивої форми ялина)Ось вона:good:

Це звична Глаука, що росте по всьому місту. Я ж про неї казала. Це велика ялина, якщо її не стригти , то вже мала б метра 4 заввишки. Якраз сьогодні стригла її.

 

8 годин тому, allanek сказав:

На фото звична блакитна ялина, що росте крізь по місту. Завдяки стрижці  вона росте дуже повільно і має не більш 2-х метрів росту. Стрижка і ріст стримує, і робить пухнастою.

 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20.03.2023 в 06:42, irina1969 сказав:

але у мене газона всього 0,8 сотки

Наче ти казала, що втілюєш в життя ідею малодоглядного саду? І як це збігається з газоном?

В мене нема газону і я ніколи не хотіла його. Є галявина перед парканом, колись засіяна газоною травою, але з часом, все більшу площу займає вероніка нитковидна , яка подобається набагато більше трави і не просить нічого, крім води. Частину галявини зайняли сосни, кущі та лілейніки.  І з зими в голові цвяхом застрягла думка понатикати там живців кизильника горизонтального, бо це така агресивна рослина, що буде рости в будь яких умовах, виглядати гарно і не потребувати догляду.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...