Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Cicero75

Пользователи
  • Публікації

    43
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

Cicero75's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

28

Репутація

  1. фільтр має вбудований зворотній клапан і редуктор тиску це щось змінює?
  2. з фільтром зрозуміло. гідробак після фільтра? насос до гідробака чи після?
  3. ок. Але все ж таки, який правильний шлях розв'язання проблеми?
  4. наразі жодного немає Добавлено через 9 минут треба вирішити проблему як таку не лише в будинку
  5. так, з редуктором Добавлено через 3 минуты Якщо єврокуб, то треба насос відповідно перед поливом чи тисковий резервуар?
  6. Фільтр має вбудований зворотній клапан. Сітка чиститься автоматично. Інтервал виставив вже щопівгодини. Над гідроакумулятором думаю...
  7. Настала черга перекриття. Я вирішив робити все "по-новому" і зупинився на перекритті Teriva. Фірма-виробник у Львові, недалеко. Трохи вони там допотопні (принаймні були станом на вересень 2013-го), але нічого. Скинув креслення будинку, намалювали схему монтування балок, порахували, привіз. Приїхало все одною фурою, розвантажили 4-о людей вручну без будь-якої техніки. Тепер власне сам процес монтажу перекриття. На цьому етапі я змінив майстрів. Весь процес монтажу перекриття виконали дві людини без будь-якої спецтехніки десь за два дні. На той момент народ бачив таке чудо вперше і ставився дуууже скептично. Мовляв "молоток хтось впустить і той, пробивши перекриття, впаде на перший поверх". Я зробив усе за технологією як казав виробник перекриття - крок балок, зворотній вигин, армування, марка бетону. Зверху по блоках заливається всього 4 см бетону. Бетон брав міксерами, подавав маніпулятор "грушкою". коротше кажучи вийшло все чотко і надійно
  8. Ще один важливий момент на якому я через незнання "лажанув". Ну по ідеї я найняв "профі", які мали б робити як слід, але на практиці вийшло інакше. Отже в будинку передбачений камін. Відповідно ще на етапі мурування стін треба було передбачити димар. Я знайшов модель, яка мені сподобалася - Lechma Exclusive SBJ - зателефонував на фірму, щоб розпитати що і як. Порадили робити димовий канал з труби-нержавійки 200 мм, сказали на якій висоті вивести трійник, як зробити ревізію. Одним словом. Привіз майстрам труби почали обмуровувати: і ось тут власне момент. На фото видно, що трубу обмуровують цеглою, а проміжок між трубою і цеглою закидують розчином. ТАК РОБИТИ НЕ МОЖНА. Принаймні після трійника вище точно. Треба або обгортати трубу мінватою, що правильніше, але дорожче, або залишати повітряний проміжок. Я зрозумів це вже коли будинок був збудований, змонтували камін і почали палити. Металева труба при експлуатації нагрівається до температури понад 400 градусів і відповідно розширюється. Одним словом у мене з протилежного боку потім утворилася тріщина майже 5 мм. Як виправили - окрема історія, а резюме таке. Гільзувати димохід ІМХО дуже правильно, після точки приєднання каміна і до самого верху трубу обмотувати мінватою, а вже тоді одмуровувати і розчином не закидати.
  9. Кілька слів про армопояси. Всі армопояси робилися так: ззовні поротерм 100 мм, потім 50 мм ЕППС, потім бетонний армопояс:
  10. Після тривалої перерви вирішив продовжити звіт. Минуло вже трохи часу і багато чого помалу забулося, але деякі речі комусь можливо стануть у пригоді. Отже процес зведення стін. Тут ніби нічого цікавого. Матеріалом для стін обрав Porotherm 44W. Мурував спеціальним "теплим" розчином Baumit ThermoMortel. (Внутрішні несучі стіни мурував з простої цегли на простий цементний розчин. ) Щоб шви виходили рівненькі використовували металевий квадрат 10 мм: Вийшло симпатично. Майстри, які мурували, казали, що все вміють і знають, але в результаті зробили перевитрату розчину 1,5 рази. Одним словом треба контролювати. Другий поверх мурували вже інші, то там перевитрата була до 10% від розрахункової. Зважаючи на вартість рочину - це суттєвий момент. Загалом зведення з блока - процес доволі швидкий. Ще такий важливий момент. Для уникнення містків холоду всі бетонні перемички і армопояси утеплювалися екструдованим ПП 50 мм. На останньому фото теж цікавий момент. Це проєми для великих терасних вікон. Відповідно зразу робилися посадочні місця під короби для ролет прихованого монтажу і відповідно одразу все утеплялося. В результаті це вигладало отак: Взагалі ролети прихованого монтажу це круто. Зараз шкодую, що не зробив на всіх вікнах. Якби будував новий будинок, то на всі вікна робив би ролети прихованого монтажу.
  11. Є така ситуація. Приватний будинок, під'єднаний до свердловини сусіда. Відстань до сусіда десь близько 100 м. Труба 40 мм. Загалом до свердловини під'єднано 9 будинків. До моєї вітки - 4. Продуктивність глибинного насоса (за словами сусіда) 6 м3/год. Висота підйому 300 м. Тиск в нього виставлений близько 4,5 атм. Манометр на вході так і показує. На вході встановлено механічний самопромивний фільтр Honeywell HS10S-1AA з сіткою 20 мкм. При закритих кранах тиск но обидвох манометрах приблизно однаковий - 4,5 атм. Коли відкрити якийсь кран, наприклад, на кухні, тиск на вхідному манометрі незмінний, а на манометрі після фільтра - падає до 3 атм. Якщо одночасно відкрити ще один кран, скажімо в санвузлі, тиск після фільтра падає до 2 атм. За відчуттями тиску мало. Якщо на другому поверсі одночасно двоє людей приймає душ, дуже некомфортно. Вчора змонтували лінію автоматичного поливу. Полив іде не через фільтр, а напряму. Тиску бракує катастрофічно - форсунки не вискакують. Відповідно питання: чи вирішить проблему встановлення насоса для підвищення тиску? Якщо так, то який мав би бути насос і де його врізати? Буду дуже вдячний за допомогу.
×
×
  • Створити...