Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

rulllesss

Пользователи
  • Публікації

    81
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача rulllesss

  1. Та ні не думаю. Так як немає ходів. А також не так багато землі наверху. Були кроти - там було видно і землю і ходи. Я так розумію що землерийка трохи по менше. Але не настільки як тут зараз. Думав медведка, але також не дуже є ходи.
  2. Історія продовжується. Чи мав хтось схожі проблеми ? чим це лікувати ?
  3. Доброго здоров'я Вже 2гий рік під ряд під осінь, десь починаючи з вересня, на газоні зявляються дивні горбики. Одні спеціалісти кажуть, що це медведка (але нірок як таких не має) інші кажуть, що це мурашки, але я їх не бачив біля горбиків (вони бувають на газоні, але в основному літом і залишають після себе борозду). Діаметр та висота горбика десь 2-3 см. Цих утворень досить багато, інколи 5-10 на м2, але не всюди по газону. Чи стикався хтось з таким ? Що це може бути ?
  4. Після зими вирішив підсадити нової трави, там де вона пропала. Земля = торф+пісок. Трава DLF Trifolium, Turfline WATERLESS. Поливав ділянки 5 днів.. (потім вже поливає система поливу 1 раз в 3 дні). Трава зійшла, не всюди. А потім деяка пожовтіла одразу Це вже другий раз за літо. В чому може бути проблема ?
  5. Доброго дня.. Маю досить неприємну ситуацію і не дуже зрозуміло як її правильно вирішити. В 2014 році запланував будівництво. Будинок (180 м. кв) та альтанку (з цегли на фундаменті, 24м кв). Альтанка у мене з двох частин: невелика кімната для інструментів а також відкрита площадка під дахом із збудованим мангалом. Архітектор підготував проект та ескіз намірів забудови, де вказав будинок та господарську споруду (альтанку). В 2014 році, я подав повідомлення про початок будівництва. Заповнював під диктовку архітектора ДАБІ. В повідомленні написано “будівництво індивідуального житлового будинку ” В 2016 році, коли коробки вже були готові – я замовив Технічний паспорт. В технічному паспорті, проектант записала три споруди 1. Будинок 2. Сарай (це та невелика кімната для інструментів) 3. Альтанка (це відкрита площадка під дахом з збудованим мангалом) В 2020, коли вже все завершено, я пішов в ЦНАП писати декларацію про готовність. Консультант з ДАБІ підказав писати будівництво індивідуального житлового будинку та господарських споруд. Через два тижні я отримав відмову. Причина, що назва об’єкту “будівництво індивідуального житлового будинку та господарських споруд” не відповідає назві об’єкту в повідомленні “будівництво індивідуального житлового будинку ” OK. В тому ж ЦНАПі вже з іншим консультантом. Вона каже, здавай тільки будинок. Я подумав, що мені не принципово володіти альтанкою . Відповідно написав в декларації “будівництво індивідуального житлового будинку” Через 2 тижні – отримав витяг з реєстру – все ок. Іду до державного реєстратора – реєструвати право власності. І тут – сорі, в декларації про готовність обєкту не вказано Сарай а в Технічному паспорті він є. Тому кажуть не зареєструємо.. Гаряча лінія ДАБІ може ввічливо сказати що вони не знають чим допомогти . Ну і крайнього я звичайно не знайду, чи то повідомлення заповнювали не вірно, чи то тех паспорт невірно зробили. Відповідно, маю питання 1. Виходить треба подавати повідомлення про початок будівництва сараю (тільки сараю чи і альтанки) ? 2. Чи оформляти сарай як самобуд? Якщо так – то скільки штраф ? 3. Чи переробляти техпаспорт ? якщо так то що це за собою тягне ? 4. І чи справді не можна оформити право власності на будинок якщо в техпаспорті є ще будівлі ?
  6. сорі, помилився, так - напруга.. але мультиметр показує стабільні 220.. кому вірити ?
  7. Дякую - по темі зрозумів. Онлайн ББЖ виглядає задорогим тільки на котел, тому певно поміняю стабілізатор на той що з двійним перетворенням. Я так розумію гуляуча частота виглядає отак ? Цікаво що мультиметр не показує такі перепади
  8. ага, Нідерланди/Китай.. А по темі, є варіанти якісь ?
  9. Доброго дня, Оскільки час від часу все ще вимикають електрику (на 3-8 год - ремонт, гроза і тд), вирішив купити генератор для будинку. Генератор iron angel eg 8000 e. Підключили генератор в щиток. Все ок, насос працює, світло є, холодильник теж ок. А от стабілізатор котла LVT АСН-300 Н дуже дивно себе веде - напруга скаче від 215 до 225 B як на вході так і на виході. Котел (baxi duo-tech 1.28 конденсаційний) - вирішив навіть не підключати. --------- Сервісанти baxi кажуть що котел не працюватиме від генератора, а якщо і попрацює, то не довго. Кажуть основна причина - це нестабільна частота. ---------- Продавці генератора кажуть: Добрый день. Скачки напряжения на стабилизиторе для котла не критичны, это происходит из-за щеток (синхронный альтернатор) , котлы подключали -работают. Эти генераторы стоят на базовых станциях оператора Лайф. Работают без вопросов. ----------- електрики кажуть що варто стабілізатор поміняти на LVT СПП-300 двойного преобразования Питання - кого слухати ? Підкажіть як таку проблему вирішувати ? (online ББЖ і акумулятори не розглядаю)
  10. Дякую - подивився.. Справді - він стоїть перед лічильником.. Відповідно то має бути їх відповідальність.. Правда не дуже розумію в якому договорі це написано... Добавлено через 11 минут про який саме договір ідеться ? Оцей ? zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1386-15#Text
  11. Доброго дня, таке питання.. В 2017 році провели газ до приватного будинку. В 2020 ми почали тут жити і зрозуміли що біля точки вводу завжди чути запах газу.. 104 сказали що редуктор, який стоїть після лічильника пропускає газ. Якби не смертельно але запах є.. Сказали купити новий редуктор і вони поставлять.. (коли я глянув на редуктор - він 2006 року випуску - а ставили в 2017 ) Новий редуктор зараз коштує 2000 грн Питання - чи справді споживач має купляти такий апарат ? Чим це регулюється ?
  12. Ольга, дякую. А коли його безпечно вносити для газону ? Після 12 міс ? чи можна швидше ?
  13. Доброго дня, Посіяли новий газон на торф з піском. Трава agrolife.ua/waterless-dlf-trifolium.html?gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qqyK9gytXvJ2REOycEYh-KwtWUzUfC3yfTSdJcUyyUvmq2dfLXGRa1xoCzxAQAvD_BwE Трава зійшла класно, але з нею зійшло отаке чудо.. Кажуть - приїхало з тофром, тут згоден, оскільки я торф викориcтовував в іншому місці і так така ж сама рослина. Хто знає що це і як і головне коли його побороти ?
  14. дякую за пораду... можна спробувати звичайно... тобто потрібно змити водою, дати висохнути і потім ct 10.. чи варто це робити зараз коли температура вже близько 0 вночі чи вже краще чекати весни ? і основне питання - в чому причина ?
  15. Доброго дня.. Вирішили поставити плитку на нижню частину огорожі.. після фугування на фузі виступив білий наліт - як висоли.. Перефугували - допомогло, але після дощу знову висоли зявилися.. в чому може бути проблема ? і як її можна позбутися ? огорожа: 1. фундамент, горизонтальна гідроізоляція 2. шлакоблок 3. цементно-піщана штукатурка 4. Штукатурка Dufa Siloxan-Fassadenputz K15 5. Плитка Фуга Ceresit СЕ 43
  16. Розбираємося далі.. Пиріг під підлогою, грунт, шутер 20 см, чорнова стяжка 10 см, еппс 5 см, чистова стяжка.. Кажуть, єдина проблема, що нема пароізоляції над чорновою стяжкою... Кажуть варіантів немає як от, знімати чистову стяжку, єппс та робити пароізоляцію.... Що зараз пробую - покрив чистову стяжку ceresit cr 90,проникаючою гідроізоляцією.. Звичайно не пароізоляція... Згідно вологоміра, вологість стяжки 0.5-0.7.. Планую поставити просто підкладку тихий хід та дошку і дали дивитися восени коли буде сиро яка буде вологість стяжки та дошки... дуже не хочу стяжку знімати...
  17. шукаю https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=233005 поки що теж глухо...
  18. стіни знизу всередині сухі. (стіни покриті штуком, між стяжкою та стінами є демпферна лента + зрозуміло що є горизонтальна гідроізоляція на між фундаментом та стіною)
  19. Важко сказати.. В різних місцях стяжки різна вологість.. Тому роблю припущення що не рівномірно
  20. Ок.. який тоді варіант ? Брати пінопластову/ппс підкладку? Добавлено через 1 минуту стяжка і була рівна. вентиляція є природня... + на наступний рік планую приточно-витяжну з рекуператором.
  21. Апдейт.. Демонтували всю підлогу.. Покрили стяжку гідроізоляційною сумішшю Ceresit CR 90 Сrystaliser Пройшов тиждень.. Думаю ставити дошку.. на туж підложку "тихий хід" Але думаю НЕ ставити плівку.. Щоб якщо буде мінімальна волога чи пари, то не утворювалася плісінь.... між плівкою та стяжкою.. Питання: чи зможе підкладка + дошка ввібрати і віддати відповідну частину вологи (пари) і не вздутися ? (просто реально не хочу ставити плівку після того як побачив під нею плісінь через 6 міс)
  22. Рівень підлоги - 15 см 0 чорнова стяжка +5 еппс +13 чистова стяжка +15 паркетна дошка на підкладці
  23. Прибор приносили паркетщики... Схожий на той що у вас на фото, тільки трохи більший. Вони ним міряють вологість в паркетній дошці та в стяжці. Паркетна дошка в пачці має вологість 9.5%. Стяжка відповідно має мати до 10% щоб ставити паркет. Зараз має або 24% (вже світить червоним прибор) або 16% (світить жовтим). Стосовно перевірки, як бачите на фото в попередньому пості, там на плівці видно сліди вологи або плісняви.. Тому певно перевіряти не треба вже.. Основне питання в тому що місяць після того як зняли дошку і плівку і відкрили вікна на провітрювання, вологість стяжки не змінилася..
  24. Вологість міряли цифровим вологоміром в стяжці. В кімнатах, там де шутер, 10 см чорнова стяжка, еппс 5 см, 8 см чистова - там 24-25, 16-19 вологість.... Однак в гаражі (який в будинку), де просто 10 см стяжки залито на шутер (але між стяжкою та шутром є плівка) там вологість 10%. Але там завжди двері відкриті... Тому не можу сказати що справа тільки в плівці... Вологість повітря в будинку коливається від 55 до 65... але вікна відкриті вже 2 міс. Вентиляція є природня... Канали є в кухні, вітальні, двох санвузлах та котельні.. В спальнях немає...
×
×
  • Створити...