Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

colombina

Пользователи
  • Публікації

    104
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем colombina

  1. 41 минуту назад, DimaF сказал:

    Достаточно автонезамерзайки -25)

    Правда она будет испарятся, и надо подливать периодически.

    Можно и антифриз, абсолютно любой, отечественный самый дешевый, тут без разницы.

    Дякую за відповідь.  Тобто  все те, що Ви вище перерахувати не шкідливо для каналізаційних труб і їх з'єднань, місцями резина, місцями метал?  А є щось агресивне,  щоб його випадково не купити?

  2. Враховуючи проблеми з перебоями е/е, і те що там ніхто не живе зараз,  вирішили не заливати на зиму водою систему опалення в будинку  і не топити. Система опалення стоїть з січня порожньою, нехай і стоїть цю зиму так.  Злили воду і з каналізаційної системи на зиму, а щоб не воняло вирішили   залити всі коліна антифрізом.

    Порадьте, хто розбирається,  будьласка,  марку антифрізу, з тих що зараз можна купити і який би підійшов  до системи,  де є пластик,  резинові прокладки і частково десь може метал.

  3. І ще одне запитання,  припустимо антифріз можна залляти в систему опалення. Це збереже і від прориву  труб,  і від ржавіння. 

    А от як проблематично є відсутність води в каналізаційних  трубах? Якшо з них все злити зараз, а в квітні знову підключити воду, і так пару років (ну поки будинок після війни не продасться),    За ці зимові місяці також поржавіє все в системі?

  4. Котел - Junkers 24, двухконтурний, газовий, димохідний ( вже років 15 йому).   Батареї - пласкі.  Стосовно труб для опалення,  знайшла записи покійного батька  - написано,   що з поліпропілену труби і для опалення, і для водопостачання. Це не помилка? Може взагалі таке бути, що труби для системи опалення з поліпропілену? 

    Шановні, то який тип спеціальних теплоносіїв ( незамерзайок) порадите?

    Раніше були фрітерм, протерм,  бішофріз, здається. А що зараз є на ринку  підходящого для нашого типу котла?

    .  

  5. 19 минут назад, Фрай сказал:

    Тільки ви ж обов‘язково проконсультуйтесь з фахівцями стосовно того який антифріз підходить до вашої системи опалення.

    (які батареї, труби та інше обладнання)

    Та не знаю в кого і консультуаїватись. Не думаю, що родич чи місцеві майстри щось  томовно антифрізу сказати можуть.

    Якщо хтось і знає,  то скоріше вже тут на форумі  хтось підкаже.  

    Зараз пошукаю,  що в нас за тип котла стоїть 

  6. 7 минут назад, Фрай сказал:

    Чому це?
    хіба що ті у яких слабенький теплообмінник, там протипоказано, а так є ризик того, що десь таки потече і воно обов‘язково потече, то не є страшне.

    От система без води набагато страшніше, дуже швидко кородує метал.

    Ясно, дякую. Ну якщо так, то   мабуть це таки непогане рішення, і насамперед логічне. Бо прорвані труби-то біда,  і  все зіржавіле  також проблема.  А так залив, та нехай і стоїть собі, навіть пару років, як он дописувач Дощ вище написав,

  7. В 05.11.2022 в 10:32, Дощ сказал:

    Зливати воду із СО не дуже добрий варіант, бо корозія швидко з’їсть зсередини, та й не вийде повністю злити - все одно десь лишиться і невідомо коли вистрілить. Я в дідову хату залив антифриз для СО - вже стоїть років 5-6, і запустити можна в будь-який момент, не іржавіє і не порве. Ввійшло кілька каністр по 20л, але там гравітаційка, для закритої треба в рази менше.

    А хіба можна включати систему опалення,  якщо в трубах антифріз?  Котел не зламається, не заб'ється? Я думала, що антифріз - це метод чисто для консервації системи опалення, що труби не лопнули в морози.  А щоб топити, то антиірвз треба зливати і промивати котел і труби, не так?

  8. 5 часов назад, DimaF сказал:

    Какие, газовые?

    Совсем древние работали без электрики, но щас такие только по глухим селам остались наверное.

    Так отож...    в нас другого виходу нема, як відключати.

     

  9. Ось прочитала новини сьогодні. Ну це зрозуміло ж, що залишати будинок так просто з включеним на мінімальне опалення  не вийде. Поки родич приїде, то і труби порве :-(   Без світла котел не працює ж?

    "Голова Київської ОВА не виключає, що світла не буде тижнями" 

    www.pravda.com.ua/news/2022/11/1/7374555/

  10. 2 часа назад, sigma_shig сказал:

    Я би залишив сквозняк. Основна причина плісняви - вологє повітря. І гріти "потроху" не допоможе, коли пліснява вже є. Тут треба або грфти "як слід" або видаляти вологу провітрюванням. А взгалі, крім провітрювання, треба знайти откуда волога і прибрати причину. Також можно влітку обробити стіни усілякими "анті-пліснява" 

    Дякую за пораду, будемо притримуватися.

    Тобто коли мороз/ холод  почнуться і повітря на вулиці буде сухе, то може витягне трохи вологість з підвалу, якщо там віконця повідкривати на сквозняк, так?

    А от що робити зараз,  коли + 14÷10 на вулиці і іноді дощить? Все рівно всі віконця на протяг( сквозняк) в підвалі залишити відкритими? Радіатори пересувні додатково не потрвбно вмикати в підвалі ? Чи якісь інші спеціальні апарати, які сушать повітря?

  11. Проблеми накопичуються вже зараз, до зими  

    Всі роки після побудови підвал будинку був сухесенький, ні вологості, ні цвілі по кутам, ні запаху.   А це двоюрідний брат, який раз на тиждень приходить дивитися за будинком,  каже, що всдеякий місцях видно що штукатурка на стінах в підвалі пішла плямами і лопає в деяких місцях. А в одній кімнаті в підвалі, де земляна підлога зі щебнем, воняє пліснявою, але самої піснями ніби не видно. Стіни в цій кімнаті ніби сухі, за словами кузена. ))))) Не знаю що робити?  Дуже не хочеться, щоб весь підвал покрився грибком.  Але вже з якоїсь причини деякі стіни накопичити вологу в собі. Як їх сушить? Що взагалі можна зробити, щоб не поширився грибок? Причини, чому стіни  в підвалі через багато років раптом мокротиння почали, не знаю. Можливо щось з лівньовкою не те. Але це вже восени розбиратися будемо.  Стіни підвалу з товстих  бетонних щільно укладених блоків. Батька не стало, а я не знаю , чи робив він тоді гідроізоляцію  так, як її роблять по всім правилам зараз. 

    Моє питання блондинки  - чи є сенс залишити включеними постійно  на мінімальну пару електричних передвижних радіаторів, щоб постійно тепло в підвалі було,  і потім раз на тиждень провітрювати пару годин?   Чи до одного місця рі радіатори, ще гірше буде?  Чи просто повідкривати віконця в підвалі на сквозняк? Підкажінь будьласка, що зараз можна зробити?

  12. В 15.10.2022 в 12:52, US7IGN сказал:

    був досвід консервації будинку в селі. за рік сусіди розтягнули геть усе, розваливши грубу та навіть стіни щоб повитягувати гачки на яких батареї висіли.

    Та в нас з приводу безпеки ніби відносно безпечно,   будинок в центрі міста,  підключений до ДСО, та й родич навідується.

    Хоча враховуючи війну, то хто вже   може зараз щось гарантувати  :-(

    Але  от в плані того, чи  стіни сиріти не почнуть без опалення зимою, то питання таки реальне і  суттєве 🤔

     

  13. Війна,  батько помер ще до війни,   маму забрала до себе.  Будинок пустий.  Вирішили цього року залишити на зиму будинок без  опалення, злити воду і з інших труб. Насправді  опалення виключили і злили  воду  ще в січні цього року,  якраз перед війною,  так все і залишиться.   

    Двоповерховий будинок 10-річної давності.  Пиріг стіни: півтора червоної цегли, пінопласт, біла силікатна цегла ззовні.

    Як на вашу думку,  чи буде це проблемою для стін будинку,  якщо в ньому ніхто не живе,  нема теплої пари зсередини  та т,п,?

    Є досвід в цьому плані зі старим будинком ( глина+цегла ззовні), який простояв 30 років без опалення, ніхто там не жив,  цвілі і сирості  не було помічено взагалі. 

  14. Це у вас десь 0,65% мінімалки - нормально в принципі.

    Ось по Київській області за 2019, є і максимальна ставка у 1,5%

     

    Добавлено через 3 минуты

     

    Мабуть 300 м2 загальної площі житлового будинку

     

    Так, загальна площа - 300 кв.м, житлова - 59,5 кв.м. (це з витягу на право власності).

    То виходить , що податок нараховують за загальну, а не за житлову.

  15. Хочу запитати чи сплачуєте ви щорічно податок на нерухомість і який він у вас за розміром за останні два роки?

    В нас 300 кв.м житлової площі . В птатіжці стоїть, що сплачувати маю за 180 кв.м.(300 - 120). Платіжка за 2018 рік - 4 тис. Гривень, за 2019 - 5 тис. гривень.

  16. месяц

    attachment.php?attachmentid=672829&stc=1&d=1570525849

     

    Ну вот и я про это. У меня был выбор, либо таки проводить газ, либо инверторы. Я выбрал инверторы, а дальше жизнь покажет.

    А если у человека уже есть газ, всё давно проведено и всё уже окупилось, то выдумывать что-то новое не стоит.

     

     

    У батьків минулого року взимку була повна засада з тим газом, ну якщо відверто, то не тільки у моїх... людина, яка займається котлами і іншими причандалами для оппалення ( продаж і установка) у нас в місті, розповіла, що минуллї зими до неї приьігали по черзі майже всі знайомі, круті і не дуже, з дорогущиии модерновими котлами і середнячками, і ВСІ , як один жалілися на те, що показники на газовому лічильнику скакали , як скажені ( зростали), а в хаті тепліше не ставало. Після того, як він це почув від дуже багатьох, і перевіривши роботу котлів, поломок не знайшов, зробив відповідні висновки: махлюють газовики з тиском газу! Це я вже влітку про це дізналася, а взимку тоді , у великі морози, батьки зателефонували і сказали, що відключили газовий котел і опалюють грубою і конвекторами, бо газовий лічильник нарахував їм скажені суми, а в хаті холодрига. Отак пару місяців зимових і сиділи в напівхолодній хаті, щоб не усунути дурні гроші газовикам в одне місце. Були дуже злі. Після цього ми з братом і вирішили, що потрібно якось підстрахувати цієї зими батьків.

    • Лайк 1
  17. Ще одне запитання: якщо тариф для електричного опалення оформити не вдасться, то будемо використовувати просто нічний тариф. Скажіть, будь ласка, це дуже погано для самих інверторних кондиціонерів, якщо їх на день відключати, а ввечері/ на ніч включати? Можна ж і запрограмувати, щоб вони в такому режимі робили, поки вночі не буде великих заморозків( до - 5 'С?
  18. Как вы понимаете дом не новый и по договору выделено 1,8кВт, многотарифные счетчики програмируются минимум на 5кВт. Но если подключать эл отопление то делается расчет от мощности вашего эл отопления и накидывается как вы сказали еще 30% на быт нужды и как заявили в обл энерго у нас нужно к эл котлу тянуть отдельную линию от счетчика так как не известно каким проводом подведено электричество к потребителям. Значит у нас воровали 100кВт.

     

    Добавлено через 4 минуты

    axiomplus.com.ua/news/kak-oformit-lgotnyj-tarif-dlya-elektricheskogo-otopleniya/ Кондиционеры не считаются эл отоплением, но если его подключить то топите чем хотите.

     

    Значит нет смысла и соваться по поводу оформления тарифа для отопление электроэнергией, если даже полностью в отоплении перейти на инверторные кондиционеры ( один на каждый этаж) - не будет признано как электроотопление?

     

    Добавлено через 21 минуту

    Я на початку теми піднімала ще одне питання, а саме стосовно того, що деякі РЕМи вимагають від споживачів - власників багатотарифних лічильників без функції передачі даних на дистанції, встановлювати такі системи за свій кошт. Може хтось таке підтвердити?

  19. Тогда у ваших родителей будет просто двухзонный учет с 0,9 грн за кВт*ч за первые 100 кВт*ч и далее по 1,68.

    А нужен или нет - зависит от желания ваших родителей и возможности (желания) поставщика а так же финансовых ресурсов.

     

    0,9 грн тільки за перші 100 квт*год? Хіба нічний тариф не поширюється на всі ті кіловатгодини , які використані вночі? Він же і називається тому нічний тариф ( я так думала), що все що вночі на 50 % дешевше...

    значить я помилялася :-(

  20. Еще раз повторю - тариф для помещений, ПРОЭКТНО отапливаемых электричеством. У ваших родителей сделан проект электроотопления?

     

    Ні, не зроблений. Поставили в цьому році два кондиціонера інвектореі і потім вирішили, що можна ж нічний тариф використовувати, де вночі все буде на 50% дешевше. І вже тільки сьогодні я дізнаоася, що ще і тариф для опалювання потрібен.

  21. Когда я его оформлял в 12м году то реально был, так как при трехзонном ночь 0,4 тарифа, день 1 тарифа и в пик 1,8 тарифа. Так как программно отключены все крупные потребители, то это было выгодней чем при двухзонном с дневной единицей и ночным 0,7.

    Сейчас выгодней двухзонный, так как на нем ночь опустили до 0,5 тарифа.

     

    Добавлено через 2 минуты

     

    Именно так. Это тариф для помещений, которые проектно отапливаются при помощи электроотопления. Пишется заявление, получаются ТУ, делается проект, согласно проекта выполняется установка отопительных приборов и в договоре фиксируется тариф на электроотопление. В отопительный период 3000 кВт*ч оплачиваются по 0,9 грн а что свыше по 1,68. Летом обычный - до 100 кВт*ч 0,9 грн что свыше 1,68.

     

    Так це що, у батьків тоді буде два тарифи на опалення: один електрикою, один газом( вже є 10 років)? Можна одночасно мати два тарифи на опалення? Чи потрібно від одного з них відмовлятись?

  22. Любой из этого списка можете покупать- etc-etalon.com/perechen-schetchikov-elektricheskoj-energii-kotorye-zaneseny-v-gosudarstvennyj-reestr-sredstv-izmeritelnoj-texniki-ukrainy.

    У нас тоже насовыают за 2000 грн. енергомеру 102 при ее максимальной цене 1200 грн.

     

     

    Вранье полнейшее, пускай покажут закон по этому поводу, не инструкцию, а именно закон или постановление кабмина.

    Выгодно подключать, особенно если будет тариф на эл отопление, хотя и ночью выгодно отапливать электрокотлом. Но учитывайте что минимально програмируются на 5кВт. все что выше нужно доплачивать за увеличение киловат.

     

     

    А що означає " тариф на отопление"? Це потрібно ще офіційно десь оформяти спеціальний тариф для опалення електрикою, брати на це дозвіл? Бо батько просто пішов в Енергозбут і сказав, що хоче поставити двохтарифний лічильник, йому дозволили. Про спеціальний тариф на опалення електрикою і мови не було. До цього року вони опалювали газом. Цієї зими хотіли попробувати опалювати тепловий насосом, а коли дуже холодно, то газом. Як бути в такому випадку з тарифом на опалення?

×
×
  • Створити...