Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ups-q3

Пользователи
  • Публікації

    12
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

ups-q3's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • 10 комментариев
  • Начало популярности
  • Первый пост
  • Преданный форуму
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

16

Репутація

  1. як робив я (у мене мансарда з батареями + перший поверх всюди тепла підлога і один котел на це все без додаткових насосів) на гребінці теплої підлоги виставити росходоміри приблизно по середині, на батареях/рушникосушках на мінімальну циркуляцію виставити на регулювальних кранах. Цим я добився щоб тепла вода пішла в підлогу (а не тільки в батареї де гідравлічний опір менший набагато) дивитеся як прогріваються зворотні трубки з теплої підлоги і де потрібно зменшуєте / збільшуєте протік. Задача такими маніпуляціями зрівняти у всіх кімнатах температуру до котрібної вам. Потім я це повторив з батареями. В кінці ставиться термостат в еталонній кімнаті (у мене це кухня) і котел регулюється тільки ним і більше ніяких маніпуляцій в основному не треба, бо я виставив в кладовках мінімально потрібну температатуру, в спальні свою, в прихожій і ванні по більше, щоб було комфортно йти в душ і сушити взуття і тд. Якщо вам потрібно буде другий поверх окремо регулювати, то я би там на гребінці поставив кран на подачі, щоб ним можна було ввесь поверх "приглушити", а по-кімнатно я би не заморочувався, достатньо раз відрегулювати. Це мені зайняло один день разом з заповненням водою системи, потім я приїхав через тиждень в будинок, трохи підкрутив де треба і так користуюся вже 2 роки без будь яких коректив) якщо є тепловізор, він сильно спросить задачу, мені спростило що у мене на кожній вітці в гребінці є датчки температури) ps. Сантехніки які мені паяли труби ,казали що це не запрацює і треба триходовий, насос і тд. Все ідеально працює від конденсаційного газового протерма, в ідеальному режимі для його роботи) якщо би я послухав їх, я би попав на гроші при монтажі і котел би працював в неоптимальному (високотемпературному режимі) мої висновки з цього, треба розбиратися у всьому самому, або шукати компетентних людей для монтажу)
  2. нічого вам не заважає запустити систему без додаткових насосів/змішувальних вузлів і тд) попробуйте відбалансувати на гребінці протік щоб всюди рівномірно прогрівалось і буде вам щастя) щось не вийде, добавите насоси і тд, але на 2 поверхи теплої підлоги нічого більше за котел не треба в 99%)
  3. ви щось плутаєте мягке і тепле, або дуже тонко тролите)) європа уже 50см пінопласту в еквіваленті дає на утеплення стелі, а R стін вже 5-6 по нормативах і до 8, планують заборонити газові котли (тільки теплові насоси можна!) до кінця цього десятиліття і панелі це просто зараз тренд) а ви або не вмієте рахувати, або відверто тролите) я не топлю за відновлювальну енергетику, але називати це шарлатанством це тільки неуки можуть) на цьому відкланяюсь)
  4. як би це не звучало, в сучасному будинку "тепла підлога" буде тільки злегка теплою протягом опалювального сезону. Так як площа опалюванього приладу велика, різниця температур потрібна мінімальна для теплопередачі. Конкретно у мене протягом цілої зими (правда зима була теплою) в ТП ніколи не йшло більше 40 градусів, і це подача, а на звортній ліній 27-35 теж максимум був. А в основному підлога біля 20-22, так як в будинку задана цільова температура 19.7. Так що за перегрів не переживайте, єдине що ТП не любить напряму працювати від високотемпературних джерел, наприклад котел на дровах, краще тоді на теплоакумулятор і звідти вже брати підміс на ТП. Електрична ТП ще простіше в монтажі, але втрачається універсальність і ремонтопригодність, бо гріючий кабель має схильність перегорати. Електрична мені здається є доцільною додатковою до водяної у санвузлі, щоб у міжсезоння догрівати для комфорту. На графіку видно температуру подачі, зворотки і в будинку, ці температури не сильно відрізняються в підлоговому опаленні, на відміну від радіаторного
  5. як вже вище казали, ціна облаштування теплої підлоги по цілому домі смішна зважаючи на суму реконструкції будинку або нового будівництва, а універсальність (можна підключити любе джерело тепла) комфорт (повірте що ви забудете про всякі радіатори з теплою підлогою) естетика (нічого лишнього на стінах і ніякі штори не мішають конвекції тепла). А ще ТП ідеальне навантаження для сучасних джерел тепла (теплових насосів і конденсаційних газових котлів) так що тепла підлога це не про "понти" а хороше рішення для сучасного ремонту в будинку
  6. а скільки у вас кімнат на кожному з поверхів і довжина петель? я так розумію то 20 труба?. 3 мене 70м2 і 7 контурів, а балансування завжди потрібне і тут не справа в розрахунках, я наприклад хочу щоб коридорі було тепліша підлога, а у спальні холодніша і тд, різні типи покриття і температурні режими в кімнатах, це потрібно відбалансувати щоб отримати комфорт, а у мене ще 7 батарей на 2 поверсі, їх обовязково балансувати бо тоді тепла вода не попападе в підлогу якщо їх не "піджати") а так, дуже цікаво, бо мені монтажники сказали що без насосу не обійтися, я розкатав труби тоді сам, монтував, вони тільки розпаяли, і все працює)
  7. я про балансування, щоб це все гріло рівномірно) з врахуванням таких перепадів по висоті)
  8. просто для статистики, 70м2 + мансарда стільки ж (але там прохолодно, не жила поки, температура 17-18, на батареях терморегулятори) стіни 14см, стеля 40см, скати мансарди 20см, фундамент і відмостка неутеплені, перший поверх тепла підлога, ламінат/плитка. Котел конденсаціний, мінімальна потужність виставлена в меню (5 квт вроді) грудень 144м3, найхолоднійший місяць того року 162. Котел управляється термостатотом, цільова вдень 19,6, вночі 19,2. І графік для прикладу як зараз гріє котел в морози
  9. один колектор на 4 поверхи це по джедайськи!) у мене котел теплу підлогу на першому і батареї на мансарді тягне сам, без всяких підмісів і додаткових насосів. Прийшлось тільки побігати це все відбалансувати. А на 4 поверхи це треба добре заморочитися)
  10. на таку нагрузку краще напевно вже 48в систему брати
  11. ставив пластикові відкоси кюнель, з додатковим пропінюванням/вирівнюванням стіни еппс 2-3-4см. Трохи зайняло часу по підгонці і монтажу, але результат поки радує, теплий відкос, який можна "лапати" руками, мити і тд. З мінусів, це виробництво Білорусії, і можливо ціна.
  12. скажу свій досвід, невеликий будинок, реконструкція (біля 70м2 внизу і мансарда) знизу тепла підлога + ламінат і плитка, конденсаційний котел без підмісу, однакова темпаратура в підлогу і батареї, на верху всюди батареї з запасом (не памятаю як рахував, але прикидав щоб при 30 градусах могли віддавати) будинок відносно утеплений (стіни 120мм, підлога від 50 до 100 залежно від кімнати, мансарда 200мм, стеля 500мм пінопласту/вати, поки неутеплений фундамент) так от, мансарда ще не жила і тому на терморегуляторах була одиничка зимою і всеодно всюди на мансарді було +20, тепло знизу йде вверх, а дверей у мене немає) внизу була виставлена температура 19,6, розхід газу в січні 150 кубів, в лютому 160, двоє чоловік проживало. Так от до чого це, я теж переживав що батарей може не вистачити через низьку температуру в системі (реально зимою більше 34 на подачі не було і то пару днів) досвід показав що в +- утепленому будинку на 2 поверсі тепло навіть з ледве теплими батареями. Зважайте що у мене маленька площа, немає дверей і зима тепла була, але я би на вашому місці сильно не переживав)
×
×
  • Створити...