Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vldvv

Пользователи
  • Публікації

    103
  • Зареєстрований

  • Відвідування

vldvv's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже год на форуме

Recent Badges

14

Репутація

  1. Кілька постів вище дав і розрахункову і практику, от процитую ще раз.
  2. Я теж рахую, що рік нормальний. По розрахунку я маю виробляти з моїми тінями 37 МВт. А по факту на сьогодні уже є 38 і може ще один доберу до НР. цікаво перекличка по річних кіловаттах.
  3. Біфіціальна панель аж тепер себе проявила. Панель 400 ватт рядом з 435 ватт звичайною і до 11 місяця різниця була у відсотках як і між 435 і 400 Ватт. А тепер різниця на 2-4% зменшилася. Чим меньша денна виробітка тим краще показники біфіціальної. По графіках видно, що біфіціальна при виробітці до 100 Ватт дає приріст, а далі уже не видно різниці, причому чим блище до 100 Ватт тим меньший приріст. Суттєво видно приріст при виробітці до 50 Ватт. Почекаємо снігу, мало б бути цікавіше.
  4. А якщо подивитися на 2031. Всі зелені договори закінчилися. А станції то ж нікуди не дінуться. Тарифи швидше за все виростуть і не тільки завдяки ЗТ. І тут така держава: - і знову здрасті дорогенькі мої зеленотарифщики, я готова у вас купляти з коефіцієнтом 0,5 чи даже я дуже нагла і дам вам тільки 0,25. І нікуди більшість з нас не діниться і будемо продавати по 0.5 і по 0.25 бо обладнання тож розраховане 20+ років. А бізнесу запросто можна сказати, а у вас я буду купляти по 0.8 в проміжок часу від шостої вечора до шостої ранку, а в день по 0.1. І більшість дообладнає свої станції сховищами. І у держави буде ще десяток років в запасі щоб компенсувати сьогоднішні витрати на ЗТ та щей заробити на цьому. А що там у нас з атомними блоками, скільки їх протримається ще 20-30 років? 20-30 років назад моя квартира споживала 70-90 кіловат в місяць, а тепер стільки ж споживає тільки тепла підлога на кухні. Хто в темі скажіть які у нас прогнози на виробіток та споживання на наступні 20-30 років? Або киньте посилання де можна почитати. Добавлено через 6 минут А те, що вона недовироблена то ви порівнююте з буклетами? :)
  5. Чому я маю щось з кимось погоджувати? З чого ви взяли, що я вірю якимось рекламним буклетам? Покажіть про які ви буклети говорите, почитаю, може повірю. Про які сумні смайлики ви? А радіти можна коли виробить більше? Чи з цією альтернативною така бідося що не радіти і не плакати? Ps. Все нормально рахуэться, а те, що у одному регіоні якась аномалія то вже таке. Ви ж будинок збудували, чи квартиру маєте? А нащо то вам коли землетруси чи ще яку стихію ви прорахували ще з меньшою вірогідністю чим ми (нам) виробітку. А якщо землетрус чи ще щось подібне і нема нерухомості то не будете ні радіти ні сумувати. Бо ж не прорахуєш? Я наприклад не буду радіти якщо ваш будинок завалиться, буде трохи сумно але не катастрофа. А от в цій темі є добрий відсоток дописувачів,що будуть радіти коли наші станції перетворяться в купу непотрібного металу і скла. Особливо якщо це станиться завдяки тому, що ми вирішили самі зіграти з державою у рулетку. На суму 10к 20к 30к чи на всі свої ХХХХХкілобакси, поставили на червоне. А шулер держава викинула чорне. Але це від нас українців не забереш, такі ми. ps2. Я виріс в селі. І кожного року перед нами селянами стояв вибір, що садити, коли садити, коли збирати, коли продавати, де продавати, виросте, не виросте, замерзне, зогниє від дощів, знищать шкідники, вкрадуть, згорить від посухи і так далі, то звичайно після того як рік пройшов і на всі питання отримані відповіді то одні радувалися, а іншим було не до веселощів. Так що мені не привикати.
  6. І шо що осінь? Є розрахунок виробітки по місяцях. В десятому місяці сильно не попало реальне в прогнозоване. От і питаю колег як у них. А вам дякую за пояснення, що слнячна електростанція працює від сонця. Буду тепер знати.
  7. Виробітка за попередній місяць меньше на 34% від розрахункової. Це лиш нам так повезло.
  8. Та то не мені «повезло» а виробнику або технології. Адже по цій одні панелі я буду судити про доцільність встановлення біфіціальних фотомодулів. Але якщо запакували то контроль якості пройшла, хочеться вірити. Тобто можна робити висновок, що параметри відповідають заявленим.
  9. Якраз цей і один. Я його раді цікавості одного поставив. Щоб порівняти з звичайними. Добавлено через 4 минуты У більшості панелей розбіг 5 ватт. Але у деяких відт-5 до 0 Ватт. А у деяких від 0 до +5 Ватт.
  10. Цікаво наскільки сильно таке впливає на потужність фотомодуля. То єдиний такий сел. Заводський брак.
  11. Так тому і запитую що ті формули які знаю я не працюють. І цікавлять іменно річні втрати в самому інверторі (тобто на перетворення) Бо порахувати втрати від напруги на вході просто. Є надія що у представників офіційних є відповідь. Ну або хочаб є де запитати дані по натурному експеременту і дати відповідь типу: В Києві (китаї) наміряли з отакої станції отаке.
  12. Яку максимальну потужність (на один MPPT) може перетворити SUN2000 33KT-L ?
×
×
  • Створити...