Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vldvv

Пользователи
  • Публікації

    103
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vldvv

  1. Кілька постів вище дав і розрахункову і практику, от процитую ще раз.
  2. Я теж рахую, що рік нормальний. По розрахунку я маю виробляти з моїми тінями 37 МВт. А по факту на сьогодні уже є 38 і може ще один доберу до НР. цікаво перекличка по річних кіловаттах.
  3. Біфіціальна панель аж тепер себе проявила. Панель 400 ватт рядом з 435 ватт звичайною і до 11 місяця різниця була у відсотках як і між 435 і 400 Ватт. А тепер різниця на 2-4% зменшилася. Чим меньша денна виробітка тим краще показники біфіціальної. По графіках видно, що біфіціальна при виробітці до 100 Ватт дає приріст, а далі уже не видно різниці, причому чим блище до 100 Ватт тим меньший приріст. Суттєво видно приріст при виробітці до 50 Ватт. Почекаємо снігу, мало б бути цікавіше.
  4. А якщо подивитися на 2031. Всі зелені договори закінчилися. А станції то ж нікуди не дінуться. Тарифи швидше за все виростуть і не тільки завдяки ЗТ. І тут така держава: - і знову здрасті дорогенькі мої зеленотарифщики, я готова у вас купляти з коефіцієнтом 0,5 чи даже я дуже нагла і дам вам тільки 0,25. І нікуди більшість з нас не діниться і будемо продавати по 0.5 і по 0.25 бо обладнання тож розраховане 20+ років. А бізнесу запросто можна сказати, а у вас я буду купляти по 0.8 в проміжок часу від шостої вечора до шостої ранку, а в день по 0.1. І більшість дообладнає свої станції сховищами. І у держави буде ще десяток років в запасі щоб компенсувати сьогоднішні витрати на ЗТ та щей заробити на цьому. А що там у нас з атомними блоками, скільки їх протримається ще 20-30 років? 20-30 років назад моя квартира споживала 70-90 кіловат в місяць, а тепер стільки ж споживає тільки тепла підлога на кухні. Хто в темі скажіть які у нас прогнози на виробіток та споживання на наступні 20-30 років? Або киньте посилання де можна почитати. Добавлено через 6 минут А те, що вона недовироблена то ви порівнююте з буклетами? :)
  5. Чому я маю щось з кимось погоджувати? З чого ви взяли, що я вірю якимось рекламним буклетам? Покажіть про які ви буклети говорите, почитаю, може повірю. Про які сумні смайлики ви? А радіти можна коли виробить більше? Чи з цією альтернативною така бідося що не радіти і не плакати? Ps. Все нормально рахуэться, а те, що у одному регіоні якась аномалія то вже таке. Ви ж будинок збудували, чи квартиру маєте? А нащо то вам коли землетруси чи ще яку стихію ви прорахували ще з меньшою вірогідністю чим ми (нам) виробітку. А якщо землетрус чи ще щось подібне і нема нерухомості то не будете ні радіти ні сумувати. Бо ж не прорахуєш? Я наприклад не буду радіти якщо ваш будинок завалиться, буде трохи сумно але не катастрофа. А от в цій темі є добрий відсоток дописувачів,що будуть радіти коли наші станції перетворяться в купу непотрібного металу і скла. Особливо якщо це станиться завдяки тому, що ми вирішили самі зіграти з державою у рулетку. На суму 10к 20к 30к чи на всі свої ХХХХХкілобакси, поставили на червоне. А шулер держава викинула чорне. Але це від нас українців не забереш, такі ми. ps2. Я виріс в селі. І кожного року перед нами селянами стояв вибір, що садити, коли садити, коли збирати, коли продавати, де продавати, виросте, не виросте, замерзне, зогниє від дощів, знищать шкідники, вкрадуть, згорить від посухи і так далі, то звичайно після того як рік пройшов і на всі питання отримані відповіді то одні радувалися, а іншим було не до веселощів. Так що мені не привикати.
  6. І шо що осінь? Є розрахунок виробітки по місяцях. В десятому місяці сильно не попало реальне в прогнозоване. От і питаю колег як у них. А вам дякую за пояснення, що слнячна електростанція працює від сонця. Буду тепер знати.
  7. Виробітка за попередній місяць меньше на 34% від розрахункової. Це лиш нам так повезло.
  8. Та то не мені «повезло» а виробнику або технології. Адже по цій одні панелі я буду судити про доцільність встановлення біфіціальних фотомодулів. Але якщо запакували то контроль якості пройшла, хочеться вірити. Тобто можна робити висновок, що параметри відповідають заявленим.
  9. Якраз цей і один. Я його раді цікавості одного поставив. Щоб порівняти з звичайними. Добавлено через 4 минуты У більшості панелей розбіг 5 ватт. Але у деяких відт-5 до 0 Ватт. А у деяких від 0 до +5 Ватт.
  10. Цікаво наскільки сильно таке впливає на потужність фотомодуля. То єдиний такий сел. Заводський брак.
  11. Так тому і запитую що ті формули які знаю я не працюють. І цікавлять іменно річні втрати в самому інверторі (тобто на перетворення) Бо порахувати втрати від напруги на вході просто. Є надія що у представників офіційних є відповідь. Ну або хочаб є де запитати дані по натурному експеременту і дати відповідь типу: В Києві (китаї) наміряли з отакої станції отаке.
  12. Яку максимальну потужність (на один MPPT) може перетворити SUN2000 33KT-L ?
  13. Олександр, в мене технічне питання, як порахувати річні втрати у вашому інверторі, в залежності від вхідної напруги поля?
  14. Ну на SolarEdge вистачило може і на це нашкрябаю. Добавлено через 57 секунд 35 градусів
  15. Ну і??? )) Якраз 21го не було світла. Станція 27,6 кВт. 36.6 панелей. Так моя станція і не виробила 250 кВт./день. 1.5 нехватило. Ps. Інженери спеціалісти, Як порахувати втрати в кабелі за рік? Ps2. Продавці, потрібно або хуавей або абб або фроніус або щось інше брендове. На 30 кВт офіційне.
  16. Там маленька частина тільки MPPT трекер назовні Добавлено через 35 минут Sangrow людський тільки десятка? Чи вся лінійка? Ну Вартість то таке. В приорітеті параметр - поставив і забув на 10-15 років. По бу щось не виходить підібрати.
  17. @IND190, що скажете про SolarEdge 27,6. При його розмірах незрозуміло, що з температурою всередині, бо зовні він дуже гарячий. Теж ходить думка добавити площі радіатора. А Solis тридцятки відмітилися уже у вас? Бо їх активно зараз продавці пропонують. Що взагалі, на вашу думку, варте до покупки на нашому реальному українському ринку.
  18. а яке відношеня потужностей панелей до інвертора? Добавлено через 12 минут А от щось трохи завелика різниця у максимумі. на трекері 5,8 панелей видало 5,3 максимуму стаціонарна 7,1 панелей даже до 5.0 не добралася. що трекер настільки краще обдувається? 7,1 на даху? панелі одинакові? кут не оптимальний? ккд гібрида?... від чого така велика різниця вилазить?
  19. Ого, добра виробітка, а можете дати два скріншота денної виробітки обох станцій в сонячний день.
×
×
  • Створити...